Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

468x60(2

Gra Ski-Jumps.pl jak sama nazwa wskazuje jest grą o fabule skoków narciarskich. Gracz ma okazję wcielić się w postać skoczka narciarskiego oraz rywalizować z graczami z całej Polski w czasie rzeczywistym. Możesz rozwijać własnego skoczka poprzez zakup nowego sprzętu czy też kontrolować jego umiejętności poprzez codzienny trening. To wszystko przekłada się na Twoje statystyki, które pozwolą Tobie wygrać wiele sparingów oraz wspiąć się na szczyt tabeli rankingu zdobywając przy tym wiele nagród. Gracz będzie dążył do tego, by pokonać rywali i stanąć na podium wygrywając Puchar Świata.

Kilka screenów z gry:
s1-mini.png
s2-mini.png
s3-mini.png
s4-mini.png
s5-mini.png
s6-mini.png

Link do gry: Ski-Jumps.pl
Link do forum: Forum gry Ski-Jumps

To reklama, a teraz czas na kilka słów ode mnie ;)

Ski-Jumps jest grą, w której trenujemy własnego skoczka narciarskiego. Przy rejestrowaniu jest losowana reprezentacja, wzrost oraz waga. Każdy gracz zaczyna grę w wieku 16 lat. Codziennie gracz dostaje 150 Punktów Energii, której może wykorzystać na trening. W grze są 3 rodzaje treningu: trening normalny (klikany, jedną statystkę trenuje się 20 sekund), trening na skoczni (mamy możliwość zakupu 3 karnetów - jeśli zagłosujemy na toplisty 4 - które możemy wykorzystać na dowolnych skoczniach, w zależności od skoczni dostajemy inną ilość umiejętności), siłowania (dla graczy z Kontem Premium, raz dziennie możemy wykonać trening max. 100 umiejętności jednym kliknięciem). W SJ jest aż 41 miast, do których możemy podróżować samolotem, pociągiem lub samochodem (uprzednio musimy go zatankować :)). W grze jest również PUB, gdzie możemy zjeść jakieś posiłki, które zwiększają naszą wagę lub formę. Możemy też kupić napój energetyzujący, który zwiększa nasz potencjał na zawodach. Można odwiedzić SPA, gdzie może spaść nam kilka kg, możemy zmniejszyć zmęczenie oraz zwiększyć formę i wyleczyć kontuzję. Ważne, aby utrzymywać wagę w normie. Jest też sklep, gdzie można kupić wyposażenie oraz nawoskować narty (jeśli wosk jest dobrze dobrany, oddajemy lepsze skoki). W grze znajduje się również Loteria oraz Koło Fortuny. Teraz może przejdę do zawodów. Zacznę od tego, że gracze w reprezentacjach są podzieleni na Juniorów oraz Seniorów. Juniorami są gracze, których wiek jest mniejszy od 19, a Seniorem może być grać, który ma 17 lat. Zawody dla Juniorów: Puchar Kontynentalny (w PK bierze udział 6 graczy z reprezentacji, czyli łącznie uczestniczy 120 graczy, do I serii przechodzi najlepsza 50 z kwalifikacji, a do II serii najlepsza 30 z I serii), Puchar Drużynowy Kontynentalny (w PDK bierze najlepsza 4 graczy z reprezentacji, czyli łącznie 80 graczy. Tutaj nie ma kwalifikacji. Każdy gracz pracuje na konto reprezentacji). Zawody dla Seniorów: Puchar Świata (w zawodach bierze udział 6 graczy z reprezentacji, zasady podobne jak w PK. Do PŚ wchodzą jeszcze turnieje takie jak: Turniej 3 Skoczni, Turniej 5 Państw, Turniej Północny), Puchar Drużynowy (zasady podobne do tych z PDK). Są również zawody, dla graczy, którzy nie zostali powołani do kadry swoich reprezentacji - Puchar Narodowy. Do PN można zapisać się przez cały sezon, z tym, że jest limit graczy, wynoszący 200 zawodników. Rozgrywka na zasadzie PŚ. Dla klubów jest Liga Klubowa. Raz w sezonie odbywają się Mistrzostwa Indywidualne, w których uczestniczy najlepsza 50 z gry. Po zawodach możemy również dostać zaproszenie na wywiad :) Opisałem większość funkcji w SJ.

Gra wystartowała na początku maja, kilka dni temu rozpoczął się 2. sezon.

Czekam na jakieś opinie :)

P.S

Screeny są trochę stare, bo robione jeszcze po zakończeniu BETA testów, a teraz dodałem kilka zakładek, więc się trochę pozmieniało ;)

Opublikowano

Gra z samych komunikatow przypomina Football Team xD

Ogółem to nieźle wam/Ci to wyszło, bardzo fajna gierka. Sam layout zachęcił mnie do gry :P

Opublikowano

Joj wszystkie gry sportowe będą Wam przypominać FT :D

A ekipa składa się z 4 osób: ja odpowiadam za kod, dwóch Administratorów za wymyślanie dodatków, a czwarty Administrator za sprawy związane z serwerem i domeną :)

Cieszę się, że jest jakiś pozytywny komentarz :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wczoraj skończyłem prace nad skryptem gazetki (komentowanie oraz ocena artykułów i panel Redaktora). 1. wydanie gazetki w grze (dotychczas była na forum) już jutro! Dzisiaj wieczorem zostanie ustalony terminarz na sezon 3. Od następnych zawodów reprezentacja będzie dostawać do budżetu wpływy ze sprzedaży wejściówek na zawody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...