Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-Tut]Długośc znaków podczas logowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy przeglądałem zapowiedzi Prywatnych serverów i tam natknąłem się na post, który mnie zaciekawił, mianowicie u niektórych prywatnych serverów podczas rejestracji w polu loginu można wpisać max 20-21 znaków i potem jest problem gdyż klient tylu nie mieści, aby klient przyjmował większą ilość znaków w polu loginu bądź hasła robimy tak

• Rozpakowujmy locale_pl
  • Wchodzimy do locale_pl\locale\pl\ui
  • Otwieramy plik loginwindow
  • Szukamy ID_EditLine oraz Password_EditLine
  • i w obu przypadkach przy input_limit wpisujemy ilość znaków, ja wpisałem 19 gdyż wtedy wykorzystuje to cała linię

Teraz mały bonusik, jak chce aby login był tak samo zakryty gwiazdkami jak hasło to do ID_EditLine dodajemy

"secret_flag" : 1,

Hejt ON ! Enjoy :D

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

a jak zrobić by można było wpisywać znaki specjalnie? np Alerin.Poland zamiast AlerinPoland?

wydaje mi sie, że musisz pokombinować coś z funkcją:

with_codepage

53471893775521046103.png

Opublikowano

Super, jednak obawiam się że to nie zadziała, gdyż próbując sam zwiększyć ilość znaków w haśle, client nie chciał się połączyć z serwerem. Gdy hasło ma 16 znaków i mniej - wszystko działa, gdy więcej - Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło.

Pozdrawiam

zf0m.png

LINK DO PREZENTACJI (KLIK)

Nic dodać, nic ująć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...