Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet Na 2 Kompach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 2 komputery,czy możliwe jest podłączenie do nich tego samego internetu?

I czy łącze nie zmieni wtedy swojej prędkości ,proszę o odp dam + i 5* ;]

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

Hmm jedyna możliwość to router...

Sam mam router i net jest podzielony na 2 kompy (jeśli oba są w użyciu).

Jedyny problem to gdy np na 2 kompie ktoś ściąga to ja mam lagi :P

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Ja mam kablem skrosowanym połączone i działa wszystko, tylko że jak jeden komputer coś ściąga to drugi ma lagi i komputer 1 musi być włączony, aby był internet na komputerze 2. Wie ktoś może, co zrobić, aby komputer nie mógł zużywać więcej, niż 500kb/s?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Router. Tylko Router. Ja mam 3 kompy w pokoju podłączone pod Router necik 4mb więc ok. 1mb na 1 komputerek. :>. A router to tania rzecz ja płacilem 99.99zł ;> w MediaMarkt :>

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

siema ja mam iternet na 3 kompt ale i tak 2 sa uzywane jeden moj drugi mojego starszego i tu tera jest pytanie on co chwile cos pobiera jakies filmy... wtedy ja mam takie lagi ze nie da sie grac strony sie nie chca otwierac neta mam 2mb jest mozliwosc zeby jego komp mial 1mb dla siebie i 1 dla mnie? wystarczy ze on zacznie pobierac i nawet po 2kb bedzie mu pobieralo ja w cs mam juz ping 3000 warningi co chwile na vt ping od 3-30k...

Opublikowano

Router dzieli łącze... i nie podłaczaj neta do tego trzeciego kompa wtedy lacze pojdzie na pol czyli po 1mb dla Cb i twojego taty :> sprobuj ^^.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Droższe routery dzielą łącze po równo.Ja mam Cerberus czy cuś i nawet jak na drugim kompie siostra coś ściąga to i tak nic mi się nie tnie :> Najgorzej jest z liveboxem od TP,już bym wolał nie mieć neta niż mieć znowu ten syf :P

\m/ \m/

GG: 9261310