Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mutacja , ile jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 20 lipca koncze 14 lat, moja mutacja trwa juz około 2lat. mogę mówić piskliwym głosem i mowie nim a czasami tym męskim. czasami tym piskliwym jest mi bardzo cieżko mowić, czy to oznaka,ze mutacja sie konczy?

Opublikowano

Mi się skończyła w 1 kl. gim :) Tzn. 'nie piszczałem' i miałem normalny głos.

EDIT:

Takie rzeczy jak mutacja, to cecha indywidualna. Czekaj, bądź cierpliwy, nie zwracaj na to uwagi :D

52287137559562145640.png

Opublikowano

Do liceum możesz mieć tą mutację jeszcze. Mi skończyła się w połowie 1 gimnazjum.

To nie jest znak, że Ci się kończy ta mutacja. Chociaż 2 lata to już całkiem całkiem. Po wakacjach może max do nowego roku będziesz miał normalny głos.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ja mam 17 lat i dopiero teraz mi się zaczęła. Wszystko to kwestia prędkości dojrzewania. :-) Możesz mieć w wieku 14 lat lub 20 lat, ale na pewno nie w wieku 12 lat.

alepoco.jpg
Opublikowano

w pewnym czasie nawet nie zauważysz jak ci się zmieni głos... przeszedłem mutacje na poczatku 2kl gimnazjum i tego nawet specjalnie nie zauważyłem.

Opublikowano

Mój kolega miał 14 lat i głos jak dzieciaczek, spokojnie...

Masz uwypuklenie na krtani? Taka jakby wystająca kostka?

Jeżeli masz to znak że jesteś w trakcie mutacji...

Głos może ci się zmienić w wieku 16 lat, masz jeszcze duuuużo czasu :)

A jajka ci obrosły? xD

*BEZ ODBIORU*

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Mam kolege w klasie który nadal przechodzi mutacje a będę szedł teraz do 2 Technikum.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

unibag, no jest coś takie małe uwypuklenie, to jabłko adama? ;d

i do tego męskiego głosu nie napinam gardła, tylko do tego piskliwego ...

Opublikowano

Ja przeszedłem mutacje w wieku 13 lat i jako pierwszy w klasie miałem wąsa. To znaczy, że jestem bardzo męski i dojrzały. Mojam rada. Ogranicz minecrafta i przejdzie ci mutacja xD. Tak na serio to możesz mieć bardzo długo nawet po gimnazjum. Musisz dorosnąć i nic na to nie poradzisz.

Opublikowano

Mi mutacja trwała chyba z miesiąc bo wcześniej mówiłem bardziej piskliwie a na nastepny dzień mój głos był nie do poznania ^_^

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Mi mutacja trwała chyba z miesiąc bo wcześniej mówiłem bardziej piskliwie a na nastepny dzień mój głos był nie do poznania ^_^

No,kurwa mamy jakiegoś wyjątkowego gościa i to w chuj. Pozdrowionka jak w jeden miesiąc twoje struny głosowe się wydłużyły,a krtań rozrosła.

- Gratulacje,pizdaku. ( nawet kłamać nie potrafisz, rofl)

@top Mutacja mi się zaczeła pod koniec 6'tej klasy podst. ,a skończyła w 3 gimbazie.

Wiem że niektórzy mają ją nawet 4 lata,ale i tak minimum 2lata się mutacje przechodzi.

ps. jeszcze raz gratulacje dla pizdaka powyżej poprawił mi dzień :D

graphic.png

Opublikowano

No,kurwa mamy jakiegoś wyjątkowego gościa i to w chuj. Pozdrowionka jak w jeden miesiąc twoje struny głosowe się wydłużyły,a krtań rozrosła.

- Gratulacje,pizdaku. ( nawet kłamać nie potrafisz, rofl)

@top Mutacja mi się zaczeła pod koniec 6'tej klasy podst. ,a skończyła w 3 gimbazie.

Wiem że niektórzy mają ją nawet 4 lata,ale i tak minimum 2lata się mutacje przechodzi.

ps. jeszcze raz gratulacje dla pizdaka powyżej poprawił mi dzień :D

Ja miałem identycznie jak ty. Powiem nawet, że całkowitą mutację przeszedłem w 1 klasie szkoły średniej. Po prostu, to zależy w pewnym sensie również od organizmu. Bądź cierpliwy i tyle.

9368_gold.png

Opublikowano

Nie wiadomo od czego zależy początek mutacji , jedni mają szybciej jedni później. Mi osobiście zaczeła się na 12roku życia , teraz mam 15lat i jestem po.

Opublikowano

Ja nigdy nie przechodziłem mutacji, a głos mężniał stopniowo na przestrzeni gimnazjum ... nikt ci nie powie kiedy będzie koniec.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

1. Pytanie. Jakimi hormonami / stejkami karmili cię rodzicie, że w wieku 12 lat miałeś mutacje?

2. Nagraj coś, bo nie wierzę.

3. W wieku 14 - 16/17 lat się zaczyna. Trwa od ok. 6 miesięcy do 2 lat.

4. Piszczenie to nie oznaka mutacji. Oznaką są załamania głosowe. Piszczą do dzieciaki w podstawówce...

Jeżeli jesteś gruby to - nie, nie masz mutacji jeszcze. Czasami ważący "inaczej' mają głos jak traktor do 20 roku życia. Od ok 6 roku ma się rozumieć

graphic.png

Opublikowano

NIe mam czym nagrać głosu, dopiero gdzieś za 2 tyg. nie jestem gruby, tylko szczupły ;) , no mutacje może poźniej mi się zaczęła, gdzies przed 13.

Opublikowano

Nie masz pewności kiedy dostaniesz mutacji. Każdy przechodzi ją w innym zakresie wiekowym. Mój brat w wieku 14 lat, a kto inny może nawet w wieku 17 lat, przyjdzie czas i pora nie stresuj się ;)

Opublikowano

Mutacja głosu u chłopców rozpoczyna się między 12., a 16. rokiem życia i trwa około 2 lata. Są to dane orientacyjne, gdyż wszystko zależy od tempa dojrzewania konkretnej osoby...

U mnie 'załamania głosu' pojawiły się w 6 klasie, pamiętam jeszcze jak na muzyce śpiewać nie mogłem. Mutacja to cecha indywidualna, może trwać nawet do 19 roku życia, trwa ok. 2 lat.

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...