Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dropy fps jak temu zaradzić ?

er0l94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałem się was zapytać czy jest jakiś sposób na to żeby w mieście nie było takich mega dropów fps od 60 do 20 i nizej
po za miastem mam detale na full

graphic.png

Opublikowano

Niestety nie da rady, spróbuj zmienić channel w mieście na którym gra mniej osób może w jakimś stopniu pomoże ew. zmienić detale w mieście na mniejsze.

Opublikowano

Wydaje mi się że spadki fpsów w mieście są spowodowane procesorem , ponieważ on może nie nadążać za renderingiem , ale nie jestem pewien.

Opublikowano

U mnie wygląda to tak że procesor 25%, RAM 1GB zużycia w mieście więc 1/4 komputera a i tak FPS poniżej 20 spadają, w moim przypadko wina leży po stronie słabej karty graficznej.

Opublikowano

tylko jak się zmienia ch ?

W prawym górnym rogu przy minimapie masz kamyk, klikasz w niego i wybierasz z listy channel.

Opublikowano

Nie nic nie dało poprostu hu** optymalizacja

U mnie praktycznie nie ma takich lagów i mogę swobodnie się poruszać po mieście. Napisz mi jaki masz internet?

Opublikowano

U mnie praktycznie nie ma takich lagów i mogę swobodnie się poruszać po mieście. Napisz mi jaki masz internet?

8 Mb/s z vectry (shitowy net)

graphic.png

Opublikowano

Jest to zapewne z winy Cryptica taka optymalizacja, w mieście zmień ustawienia na mniejsze.

Opublikowano

Jest to zapewne z winy Cryptica taka optymalizacja, w mieście zmień ustawienia na mniejsze.

Nawet ustawienia na mniejsze nic nie dają wiec pozostaje czekać aż ogarną optymalizacje

graphic.png

Opublikowano

A moja sytuacja wygląda inaczej. W miescie nawet jeżeli jest w choooj osób mam 60 fps ... Lecz czasami gdy jestem na jakiejs instancji to gra tak potrafi spadnąć do 10 fps, nie mówie tu o ogromie potworów ale z bossem i najczesciej padam. Mam dobry komputer a właściwie laptop.

AMD Sabine A6-3420M 1,5 GHz OC 2.5

AMD hd coś 7+M 1GB pamięci + Integra.

4GB RAM. Inne gry chodzą fajnie lecz ta często chodzi płynnie ale czasami się ścina i nie wiem czy to czasami przez to że gra nie lubie radeonów... Ma ktoś podobny problem?

sygnature.png

Opublikowano

A moja sytuacja wygląda inaczej. W miescie nawet jeżeli jest w choooj osób mam 60 fps ... Lecz czasami gdy jestem na jakiejs instancji to gra tak potrafi spadnąć do 10 fps, nie mówie tu o ogromie potworów ale z bossem i najczesciej padam. Mam dobry komputer a właściwie laptop.

AMD Sabine A6-3420M 1,5 GHz OC 2.5

AMD hd coś 7+M 1GB pamięci + Integra.

4GB RAM. Inne gry chodzą fajnie lecz ta często chodzi płynnie ale czasami się ścina i nie wiem czy to czasami przez to że gra nie lubie radeonów... Ma ktoś podobny problem?

Ja akurat mam na odwrót

graphic.png

Opublikowano

Vectra to dobry dostawca internetu :)

Co do tematu, to już raczej wina optymalizacji gry

logo8.png

Niedługo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...