Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki cooler będzie lepszy ?

Dessiner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastanawiam się nad kupnem coolera, stąd też moje pytanie który będzie lepszy ?

mam procek amd phenom II 4 965.

Myślałem nad SPC Fortis - nowy
Lub Scythe Mugen 2 - używka.

Który będzie lepszy ?

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem fortis jest lepszy ale poczekaj tez na opinie innych gdyż z tym drugim coolerem nie miałam do czynienia :)

Opublikowano

Mugen2 znacznie wydajniejszy, ewentualnie Ninja3 z tym że licz się że to są krowiaki i pół budy zajmują, może być problem z ramem

Opublikowano

Jak z ciszą ?
zmieści mi się od do gladiatusa M40 ?
Ram mam tylko 4 GB i to na ostatnim slocie gdzie mogę dorzucić do drugiego slotu najwyżej z 1 nie będę raczej korzystał /

Jeszcze jedna sprawa jaka paste termoprzewodzaca wybrac ? i jak ja nalozyc ?

Opublikowano

Co do pasty to z tych tańszych Zalman ZM-STG2, nakładasz najlepiej kropkę trochę większą od ziarnka ryżu, powiedzmy jak to: O lub troszkę więcej, nie rozmarowywujesz, dociskasz radiatorem i przykręcasz. Testowałem inne sposoby i u mnie na Phenomie ten wypada najlepiej.

A czy wejdzie do Gladiusa to musisz pomierzyć, ale on taki mega wysoki nie jest więc powinien

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...