Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wakacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poprawę kondychy nie ma to jak poranne bieganie, rozłóż sobie stopniowo dystans do pokonania żeby odrazu się nie przemęczać i nie zniechęcać, popołudniami możesz ze znajomymi jakiś meczyk w gałę rozegrać lub coś ;)

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

W gałę ? ( tak nie wiem oco chodzi ) domyślam się że o piłke nożną chodzi ? :D Jęsli tak ,to gramy i tu właśnie problem bo szybko biegam i przebiegne takie małe boisko ( to nawet nie jest połowa normalnego) i dętka i potem to nawet mi się grać nie chce

Tak, chodzi o piłkę nożną, może zbalansuj dietę jeśli chcesz zacząć o siebie dbać ? Bieganie to podstawa dzień w dzień rano jak pokonasz jakiś dystans i będziesz go zwiększał to napewno wyniki będą :)

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Powiem ci tak. Jak miałem problem z kręgosłupem, to nie mogłem uprawiać sportu. Po roku wróciłem do piłki nożnej. Powiem ci, że męczyłem się na początku strasznie, ale już po tygodniu mogę zapierdalać ile chcę i jakoś nie puchnę. Ogólnie mi na wzmocnienie mojej kondycji pomogło pływanie. Przez cały maj codziennie chodziłem na basen. Powiem ci, że dzięki temu nie mam problemu, że przebiegnę 200 metrów i jestem osrany, bo siły mi brakuje

Polecam ci grać w gałę, pływać oraz jeździć rowerem.

9368_gold.png

Opublikowano

Zacznij od lekkich biegów. Powiedzmy 20 minut męczysz się bo narzucasz sobie na początek zbyt duże tempo i szybko opadasz z sił. Możesz zacząć od 12 minut i zwiększać stopniowo. Na każdym następnym treningu dodawaj 1 minutę biegu, aż dojdziesz do 45 minut lub 1 h (nie ma ustalonej reguły; z biegiem czasu przestaniesz się męczyć i wtedy będzie można zacząć bawić się z interwałami). W miarę treningów spadnie ci tętno spoczynkowe i będzie poprawiać się kondycja. Ustal dietę, bo przy tak wysokiej aktywności trzeba będzie o nią zadbać.

Opublikowano

A może jazda rowerem ? Bo bardziej od biegania wole jeździć rowerem ;)

A jakieś cwiczenia wdomu brzuszki pompki ? coś tego typu nie pomorze ?

Chyba jasno ci napisałem, że jazda rowerem, pływanie i gra w piłkę jest najlepszą metodą na poprawę kondycji.

9368_gold.png

Opublikowano

A może jazda rowerem ? Bo bardziej od biegania wole jeździć rowerem ;)

A jakieś cwiczenia wdomu brzuszki pompki ? coś tego typu nie pomorze ?

Jazda rowerem jak najbardziej, brzuszki pompki przysiady i nawet pajacyki są dobrymi ćwiczeniami które warto wykonywać.

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Ja do szkoły miałem około 1km pod górkę, to codziennie taki szybki spacerek na pewno coś dał. Do tego jeżdżę dużo na rowerze i chodzę na basen. Na początku było ciężko ale dzieki regularności powoli było coraz lepiej i teraz jest stan dla mnie zadowalający, gdyż przejeżdżam na rowerze do nowej szkoły jakieś 5km, w tym pod bardzo stromą górę w 10 minut. Mierzyłem jak jechałem tam papiery zanieść :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...