Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć połączenie sieciowe między 3 domami?

ILikeSpam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Mam strasznie słaby internet i wpadłem z kolegami na pomysł abyśmy we 3 wykupili taki internet 40 mb/s http://www.orange.pl/kid,4002009697,id,4002908905,title,Neostrada-Biznes,article.html

Na jakiej zasadzie działa w ogóle internet dla firm?

A więc przechodząc do sedna sprawy, jak mając już taki internet rozdzielić go na 3 domy które znajdują się w odległości mniejszej niż 100 m (wrzucam załącznik ze schematem)? Myśleliśmy, aby to zrobić w sposób radiowy za pomocą anten, sprzęt jakim dysponujemy to 3 anteny, 2,4ghz(http://images.kangoo.pl/49501179/43/large/antena_box_2_4ghz_14dbi_pod_rb411.jpg), router Tp-link TL-wr1043nd, oraz swich i trochę kabla internetowego...

Zatem nasze pytanie jest takie, jak to zrobić aby to przyzwoicie działało?

post-322471-0-71901600-1373382821_thumb.jpg

Opublikowano

Ja bym w środkowym budynku postawił router a w pozostałych dwóch po jednym switchu... I będzie działało bez problemu... No chyba że chcesz jeszcze wi-fi to do switcha podpiąć jakiś tańszy access point. :)

Ściągnij sobie program cisco packet tracer możesz tam zbudować sieć i skonfigurować i sprawdzić czy będzie wszystko działać.

Także chłopaki łopaty w dłoń i kopiemy dołek na około 30cm - 50cm na kabelek :D

PS: Już dawno nie widziałem tak ambitnego tematu :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...