Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosze o pomoc

AntyVirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jak miałem windows xp to komputer widział 2 dyski 30gb i 160gb. Teraz po zainstalowaniu Windows 7 widzi mi tylko 1 dysk 30GB. Co mam zrobić by był ten dysk 160GB? W Biosie jest None i pisze detected czy coś w tym stylu.

Jakieś porady?

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Tak. Kilka godzin temu jak był XP zainstalowany to go wykrywało. Wchodziłem w mój komputer i były 2 partycje. 1- 30GB a druga 160GB.

Pomóżcie bo chciałbym gry instalować a nie mam gdzie.

Opublikowano

Sprawdź czy dysk jest na pewno dobrze podłączony . Jeśli na pewno masz dobrze podłączony to należy zmienić ustawienia w biosie .

Opublikowano

Jest dobrze podłączony. Jak zmienić te ustawienie? Mam biosa: 1984-2009

Pierwszy raz bede to robil wiec nie wiem jak.

Opublikowano

Otwórz komputer i zamień miejsca tych dysków, czyli odłącz kabel z pierwszego dysku i podłącz do drugiego i na odwrót :)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Przy instalacji systemu (wgrywagniu windowsa) powinno Ci wyskoczyć okno z tym jakie partycje chcesz utworzyć i ile na nie przeznaczyć.

Opublikowano

i po co? skąd wiesz, że to coś da? Te dyski są dobrze podłączone bo dziś ( 3 godziny temu jak był Windows Xp to mi wykrywało te 2 dyski. Dysk C=30GB oraz Dysk D=160GB. Więc one sa na 100% dobrze podłączone.

Przy instalacji systemu (wgrywagniu windowsa) powinno Ci wyskoczyć okno z tym jakie partycje chcesz utworzyć i ile na nie przeznaczyć.

Wiem o tym. Ale mi chodzi o to, że nie czyta mi 1 dysku 160GB.

Opublikowano

Ok zrobiłem wam SS:

mhaz.jpg

Popatrzcie na Dysk 0 jest to ten dysk, którego nie mam w Mój Komputer. Więc o co chodzi? dysk jest dobrze podłączony co widać na SS

teraz pewnie to ułatwi wam zadanie.

Więc mam stworzyć nową partycję i przydzielić do niej to wolne miejscie na moje myślienie? Pytam sie was bo nie chce nic zwalić.

Opublikowano

Przydzieliłeś partycje na system przy formacie i nie stworzyłeś dysku D z resztą ;). Teraz masz 150gb wolne nie używane

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Tam gdzie masz nieprzydzielony klikasz prawym i nowy wolumin. I tworzysz.

Wybierasz rozmiar i klikasz cały czas dalej ;>

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Okey. A ile on się będzie tworzył jak dam te 150GB :D? Dzięki Panowie bardzo wam dziękuje.

Opublikowano

No klikaj. Sam przed chwilą specjalnie dla Ciebie to robiłem i dałem 1000mb. Od razu się robi.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

DZIAŁA!

Proszę o zamknięcie. Bardzo dziękuję osobom, które mi pomagały.

Bozydar12 jutro Ci jeszcze like dam bo mi sie dzis skończyły :P

Opublikowano

Okey. A ile on się będzie tworzył jak dam te 150GB :D? Dzięki Panowie bardzo wam dziękuje.

Zależy jak szybko klikniesz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...