Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Programowanie cheatów i konsekwencje prawne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie bo w internecie raz wyczytałem, że tworząc cheaty do danej gry łamiesz prawo? Jakie są tego konsekwencje?

Czy samo używanie cheata (nie stworzenie) też ma jakieś konsekwencje ?

Opublikowano

Ale spokojnie :) żyjemy przecież w Polsce. A jak wiadomo policja tobą się nie zainteresuje. Ale właśnie ale, jak nie zapłaciłeś Zus'owi to już siedzisz za kratami :O .

I ja osobiście martwił bym się Zus'em niż policją.

Pozdrawiam

oiph.png

Opublikowano

Jak używasz takiego oprogramowania jak Speed Hacki, Wall Hacki, i inne duperele, to raczej chyba kłopotów mieć nie będziesz, jedynie dostaniesz bana. Ja osobiście nie słyszałem o karze grzywny/więzienia za używanie np. aimbotów w cs'ie. Ale jeżeli jakoś dodajesz sobie za darmo chociażby SM w metinie (chociaż to jest prawie niemożliwe) itp. to możesz już mieć za to kłopoty, i to nie małe.

Opublikowano

Połowa gejmerów byłaby za kratkami, administracja przecież dobrze wie podczas banowania, że dany gracz używał nielegalnego oprogramowania, a nie zgłasza na policję itd. więc raczej nie będziesz miał problemów za używanie, a za tworzenie - nie wiem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...