Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór pojazdów

HermitDevil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo zacznę grać w WoT'a i nie wiem za bardzo czym grać. Z tego co usłyszałem to:

Rosjanie: dobre czogłi lekkie, pare dobrych ciężkich (KV-4) i średnich

Amerykanie: całkiem dobre czołgi lekkie i bardzo dobrze opancezone ciężkie

WB: nic nie wiem

Francja: mocna artyleria

Niemcy: macne niszczyciele

Chiny: ogólnie całkiem dobre, ale na wysokich tierach

Co o tym sądzicie? Piszcie.

Opublikowano

Rosjanie: Nacja "noobków", wszyscy od niej zaczynają, bo "nałatwiejsza". Chujowe LT (i to serio), dobre HT i TD, niezłe MT.
USA: Mają jedne z najmocniejszych czołgów ciężkich, potężne TD, dobre LT i świetne Medy. Najmocniej walące arty.

WB: Skomplikowana nacja, bardzo śmieszna, typowe wsparcie.
Francja: Artyleria mało zadaje - szybko strzela, jest mobilna. Nacja opiera się na mobilności, mają świetne TD, trudne do opanowania Medy i przyjemne HT.
Niemcy: Mocno opancerzone HT, MT fajne, przyjemne - snajperzy. TD są dziwne - niby mają pancerz, a jednak nie, mają słabą mobilność i dobre działa.
Chiny: MT Pushery, HT takie niewiadomo co, LT mocne.

HT - czołg ciężki
MT - czołg średni
LT- czołg lekki
TD - Niszczyciel

Opublikowano

@HermitDevil Polecam ci niemiecką linię do e-100 naprawdę ,gdy ją zrobisz to już jakieś umiejętności będziesz miał ,bo grając nimi (Niemieckimi czołgami w lini do e-100)trzeba myśleć co się robi ,a szczególnie grając Tygrysem. MOIM ZDANIEM to odpowiednia droga ,bo sam Niemcami zaczynałem :).

Opublikowano

@HermitDevil Polecam ci niemiecką linię do e-100 naprawdę ,gdy ją zrobisz to już jakieś umiejętności będziesz miał ,bo grając nimi (Niemieckimi czołgami w lini do e-100)trzeba myśleć co się robi ,a szczególnie grając Tygrysem. MOIM ZDANIEM to odpowiednia droga ,bo sam Niemcami zaczynałem :).

Popieram kolege sam ide w strone E-100 mam już E-75 więc już nie długo ;) Moim zdaniem linia do E-100 to jest dobry wybór.Chociaż także przyznam że dobrą nacją jest Rosja.Gdy już wybrałbyś Rosję to mówię ci linia do T-62A.

Opublikowano

W rosji chciałbym dojść do KV-4, ale jak na razie będę rozwijać niemieckie niszczyciele, bo jestem typem kampera (tak wiem, jestem frajer).

Opublikowano

Większość osób kiedy tylko słyszy słowo kamper od razu zaczyna bluzgać, że kamperzy to frajerzy ba boją podejść bliżej do przeciwnika i że to są cieniasy.

Opublikowano

Ogólnie niszczycielemi się powinno kampić np. taki ISU ma słaby pancerz ale z topowym działem jak pier.... to nie ma co zbierać. Taki Ferdek ma dość dobry pancerz z przodu ale za to działo ciut słabsze.

Opublikowano

@2up

Mówią tank, bo sami tak robią, gdyby arty nie kampiły to by nie powstały, a po za tym czy wyjedziesz matildą na kv?

Jakoś tu pusto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...