Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem komputer blagam help

ArmaniiCode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki:
1) Kiedys gdy gralem zacial sie obraz, czarny i zaraz sie pojawil tak bylo do dnia dzisiejszego kilka razy.
2) 3 dni temu gram, po chwili komputer sam sie resetuje i gdy pojawil sie ekran logowania to komputer wyje.balo.
3) Od wczoraj bylo wszystko ok gram norm, teraz ekran stop taki lag przez 30minut wylaczam komputer, wlaczam i brak sygnalu (monitor pisze, ze brak sygnalu), ale gdy wylaczylem kabel monitora od komputera to sie zresetowal tak jak by byl jakies polaczenie..
4) teraz jak wchodze na komputer nie ma polaczenia, wymienilem monitor.. kabel polaczenia i nic.
Wyczyscilem komputer w srodku tez nic nie dalo.
Poslinilem kabel dla lepszej stycznosci i nic..

Juz nie wiem co robic.., komputer ma 4 lata (jest bardo sprawny) szybki, nigdy nic sie z nim nie dzialo.
Grafika tak samo kazda gra chodzila na full rozdzielczosci i szczegoly bez lag typu: Gta IV.

Prosze o pomoc :/

Nie wiem juz co robic.. mysle, ze mpc forum mi pomoze co zrobic..?

Opublikowano

Co do resetowania się kompa:

- Możliwe, że komp się przegrzewa - spróbuj podkręcić wentylator/y programem SpeedFan.

Co do monitora:

- Możliwe, że karta graficzna jest "do dupy"

- Może z "wejściem na kabel" coś jest nie tak - spróbuj ten sam monitor z tym samym kablem podłączyć do kompa, np. swojego kolegi i sprawdź, czy będzie działać.

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Też taki miałem problem i zamiast monitora wymieniłem kartę graficzną i wszystko śmiga :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...