Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Fizz - Szachraj Sztormów, czyli jak zdominować mida i doprowadzić do płaczu enemy.

Fatal1ty .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello GG's (guys and girls). :D

W moim pierwszym poradniku przedstawię wam Fizza, Szachraja Sztormów. Zapraszam do lektury.

FizzSquare.png

Historia:

Wiele wieków temu, starożytna podwodna rasa, wybudowała ukryte miasto
pod górą mieszczącą się w morzu. Mimo że te stworzenia miały swoich
wrogów, miasto było fortecą nie do zdobycia. To poczucie bezpieczeństwa
sprawiało, że żyli szczęśliwi. Jednakże Fizzem kierowała ciekawość,
której nie zaspokajało wygodne życie. Nie mogąc się oprzeć zewowi
niebezpieczeństwa, Fizz bardzo często wykradał się z miasta w
poszukiwaniu kłopotów. W trakcie przygód wyrósł na potężnego i zaradnego
wojownika, który świetne radzi sobie w niebezpiecznych sytuacjach.
Pewnego dnia Fizz wrócił do domu i odkrył, że miasto zostało opuszczone:
jego lud zniknął, nie pozostawiając po sobie żadnego śladu. Z racji
tego, że nic nie trzymało go już w tym miejscu, zabrał z ruin magiczny
trójząb i wyruszył w samotną podróż.

Przez wiele lat Fizz przemierzał oceany, wykorzystując umiejętności nabyte w trakcie licznych podróży. W końcu odkrył port Bilgewater
Zafascynowało go życie nad powierzchnią wody i nie mógł się oprzeć
zbadaniu wyspy. Jego olbrzymia ciekawość sprawiła, że wmieszał się w
sprawy ludzi i jego obecność nie pozostała niezauważona. Jego figle
rozgniewały wielu mieszkańców, którzy w końcu postanowili go schwytać
bądź zabić. Fizz znalazł się w potrzasku i postanowił powrócić pod
powierzchnię wody, mimo że bardzo polubił Bilgewater. Gdy stał w dokach,
potężny smoczy rekin zaatakował port. Fizz pokonał bestię,
wykorzystując swój spryt i znajomość słabych punktów potwora. Zyskawszy
wdzięczność i zaufanie ludzi, Fizz postanowił zostać w Bilgewater.
Dołączył do League Of Legends, aby dalej służyć swojemu nowemu domowi.

„Fizz sprawia, że nawet najlepsi
marynarze z Bilgewater wyglądają jak banda pijanych szczurów lądowych.
Dobrze, że jest po naszej stronie.”
-Miss Fortune
Opis umiejętności
Nimble_Fighter.jpg
Zwinny Wojownik
Zręczność Fizza pozwala mu przenikać przez jednostki i otrzymywać mniej obrażeń fizycznych 4/6/8/10/12/14 od podstawowych ataków.
Urchin_Strike.jpg
Cios Jeżowca
Fizz przebija się przez cel i zadaje obrażenia od ataku oraz dodatkowe obrażenia magiczne. Umiejętność aktywuje efekty zachodzące przy trafieniu.

Obrażenia magiczne: 10 / 40 / 70 / 100 / 130 (+60% mocy umiejętności)

Seastone_Trident.jpg

Trójząb

Bierna: Ataki Fizza rozdzierają przeciwników, zadając 30/40/50/60/70 (+0.35) plus 4/5/6/7/8% straconego zdrowia celu jako obrażenia magiczne w czasie 3 sek. (Maksymalnie 300pkt. przeciwko stworom)

Całkowite obrażenia magiczne: 30 / 40 / 50 / 60 / 70 (+35% mocy umiejętności) (+ 4% / 5% / 6% / 7% / 8% brakującego zdrowia)

Aktywna: Przez 5 sek. ataki Fizza zadają dodatkowe obrażenia magiczne przy trafieniu i powodują Głębokie Rany, które obniżają skuteczność efektów leczących cel o 50%

Obrażenia magiczne: 10 / 15 / 20 / 25 / 30 (+35% mocy umiejętności)

Playful.jpgTrickster.jpg

Psotnik/Rozrabiaka

Aktywna: Fizz skacze na trójzębie we wskazanym kierunku, nie może być celem po czym wali w ziemię, zadając obrażenia magiczne pobliskim wrogom i spowalniając ich na 2 sek.

Obrażenia magiczne: 70 / 120 / 170 / 220 / 270 (+75% mocy umiejętności)

Spowolnienie: 40% / 45% / 50% / 55% / 60%

Aktywna: Fizz ponownie skacze we wskazane i zadaje obrażenia magiczne wrogom znajdującym się na mniejszym obszarze, zamiast uderzać w ziemię.

Obrażenia magiczne: 70 / 120 / 170 / 220 / 270 (+75% mocy umiejętności)

Chum_the_Waters.jpg

Mącenie Wody

Aktywna: Fizz wypuszcza w wybranym kierunku magiczną rybę, która podczepia się do wrogich bohaterów i spowalnia ich. Jeśli ryba nie trafi we wrogiego bohatera pozostanie na ziemi przez krótki okres czasu i będzie mogła przyczepić się do kogoś kto obok niej przejdzie.

Spowolnienie: 50% / 60% / 70%

Po 1,5sek. spod ziemi wynurza się rekin, zadając obrażenia magiczne na dużym obszarze, wyrzucając w górę cel do którego była przyczepiona ryba i rozrzucając innych wrogów oraz spowalniając ich na 1,5sek.

Obrażenia magiczne: 200 / 325 / 450 (+100% mocy umiejętności)

Spowolnienie: 50% / 60% / 70%

Statystyki

Health Points -> 414

Mana -> 200

Damage -> 53

Attack Range -> 175

Armor -> 13

Health Regen -> 7

Mana Regen -> 6.15

Attack Speed -> 0.658

Movement Speed -> 335

Magic Resistance -> 30

Masterki

cc89thvlrgufylqd2.jpg

Runy

mark3.png 9x Greater Mark of Hybrid Penetration

seal1.png 9x Greater Seal of Armor

glyph3.png9x Greater Glyph of Ability Power

quint3.png3x Greater Quintessence of Ability Power

Takie są najlepsze i sprawdzone. ;)

Rozdawanie skilli

cf87caz57bey8rgjk.jpg

Summoners Spells

flash.pngignite.png/teleport.png

Standardowe SS. Opcjonalnie zamiast Ignite'a możemy wziąć Teleport, jeśli zamierzamy dużo roamować i pomagać innym liniom itd.

Plusy i minusy postaci.

+ Znakomita mobilność i escape mechanism

+ Znakomity burst

+ Dash z Q

+ Permaignite z W

+ Untargetable z E i slow

+ Slow z R + podrzucenie

+ Może przechodzić przez creepy

- Na początku trochę manożerny

- Trochę papierowy

Item build

Zaczynamy z dorans-ring.pnghealth-potion2.pngPotem staramy się złożyć nasze CORE ->lich-bane.pngvoid-staff.png. Gdy jesteśmy nafeedowani ale czujemy, że potrzebujemy więcej AP kupujemyrabadons-deathcap.png. Oczywiście składamy sorcerers-shoes.png. Jeśli dalej mamy przy sobie dorany to je sprzedajemy. I teraz sytuacyjnie. Jeśli enemy mają więcej AP ->abyssal-scepter.png, jeśli więcej AD ->randuins-omen.png, jeśli enemy to hard CC ->banshees-veil.png, gdy chcemy być bardziej tanky ->warmogs-armor.png, czujesz, że potrzebujesz jeszcze większego kopa do DMG? ->deathfire-grasp.png

Końcowy build powinien wyglądać tak:

sorcerers-shoes.pnglich-bane.pngzhonyas-hourglass.pngrabadons-deathcap.pngvoid-staff.pngdeathfire-grasp.png/banshees-veil.png/randuins-omen.png/warmogs-armor.png/abyssal-scepter.png

Champy kontrujące Fizza

ryze.png

Zdecydowanie najlepsza kontra na niego, klatka i jego combo potrafią zdjąć Ciebie od razu. Trzymaj się z daleka i bądź ostrożny, proś o pomoc junglera.

mordekaiser.png

Chyba nie muszę mówić - swoja tarcza, sustain, range skille i ult, jeśli nie zgnoisz go w early z pomocą junglera, masz przesrane.

elise.png

Już swoją mechaniką Elise delikatnie kontruje Fizza, jeśli do tego doliczymy dłuższe untargetable Elise, jej 7 skilli, stun itd. to Elise może bardzo łatwo poradzić sobie z Fizzem. Grając Fizzem, staraj się często prosić o pomoc junglera i nie daj się zbaitować ani harrasować.

diana.png

Harass, przyciągnięcie, 2x doskok przy swoim trafionym Q zrobi z Fizza kotleta. Diana ma bardzo dobre możliwości do harrasu i może w early dosyć łatwo Ciebie zabić. Staraj się nie grać agresywnie (przynajmniej nie za bardzo)

pantheon.png

Sam fakt, że Pantheon jest AD już powinien martwić Fizza grającego przeciwko niemu na midzie. Stun, burst Pantheona i jego świetny poke dają się we znaki i często trzeba będzie recallować. Prosimy o pomoc junglera i starajmy się go dobić w early. Nie daj mu farmić, ale też uważaj byś nie padł. :)

akali.png

Sustain, ciągły harras i brak many sprawia, że Fizz może mieć przeciwko Akali ciężko, szczególnie po 6 lvlu, gdy Akali nastackuje swojego ultimate. Nie dajemy się złapać i w razie większych problemów prosimy o pomoc junglera, jeśli jednak sami dajemy radę, staramy się harrasować jednocześnie nie pozwalając sobie na utratę dużej ilości HP. Zniszczyć jak najszybciej, zanim zacznie roamować i łapać kille.

leblanc.png

Snare, silence, ogromny burst damage. Gdy Ty, grając Fizzem zużyjesz swoje E do farmy/harrasu/czegokolwiek, LeBlanc trafi Cie swoim snarem, 2x Q + silence i giniesz w mgnieniu oka. Do 6lvl zniszczyć, zabić, poćwiartować, by piszczało.

kassadin.png

Silence, slow, po 6lvl permaflash... Nic więcej do dodania. Nawet jeśli uciekniesz na low HP swoim E, on złapie Cie swoim ultimatem. ZAWSZE. Zniszczyć do 6lvla, ew. prosić o pomoc junglera i modlić się by nie zaczął łapać fragów na innych liniach.

Champy, które są kontrowane przez Fizza

karthus.png

Khartus jest mało mobilny, ma tylko swoje W, które obniża resisty i ms. Combo R->Q->W wystarczy do jego zabicia. Nie pozwól mu się wyfarmić, gnęb go a wygrasz.

veigar.png

Typowy AP Nuker. Uważaj na jego klatkę (E) i nie daj się pierwszy zabić. Jeśli złapie Cie w E, masz przesrane. Nie pozwól mu farmić swojego Q.

twistedfate.png

Tu w sumie nie ma się czego obawiać, zawsze wygrasz. Gdy będziesz widział że puszcza stuna w Twoją stronę, skocz do niego swoim E, użyj QW, a gdy będzie starał się uciec, użyj R by mieć pewność, że nie przeżyje.

anivia.png

Wystarczy unikać jej Q i nie ma ona nic do gadania. Papierowa, schodzi na Twoje combo na 6lvlu. ZAWSZE. Nie dopuszczać do farmy.

katarina.png

Nie daj jej wyprowadzić combo, a wygrasz. Swojego ultimate trzymaj na jej.

Fazy gry

Early Game -> Farma, farma i jeszcze raz farma. Nie wdajemy się w nieopłacalne wymiany, harrasujemy od czasu do czasu, prosimy junglera o blue i ew. o gank.

Staramy się łapać pojedyncze fragi.

Mid Game -> Dalej skupiamy się na farmie, nie inicjujemy teamfightów, jeśli zostaniemy złapani staramy się uciec. Łapiemy ADC i go burstujemy, dobijamy resztę. Zabieramy dragona.

Late Game (o ile do niego dojdzie) -> Teamfighty, teamfighty... teraz staramy się inicjować je swoim ultimatem kierując go w ADC/APC. Z pomocą teamy wybijamy enemy, pushujemy przy okazji zabierając barona i dragona. Jeśli nasz team sobie nie radzi, staraj się carryować, masz dużo DMG i dajesz radę 2, nawet 3 enemy.

TRICKI/TIPY

Używając swojego E, Fizz może unikać wielu skilli, np. 'R' Karthusa itd...

Używając E, możesz przeskakiwać przez ściany. Weź to pod uwagę planując swój 'escape' po np. nieudanym teamfight'cie. W połączeniu z Flashem masz 99% na skuteczny escape!

Jeśli enemy ucieka na low HP a masz R w stanie 'ready', puść je na drogę ucieczki enemy, masz 50% szans, że enemy będzie akurat szedł tamtędy i dostanie Twoim ultimatem!

Jeśli jesteś pewien tego, że zabijesz enemy pod towerem, użyj combo R->Q->W albo R->W->Q, gdy tower zacznie Cie atakować, ucieknij swoim E, dzięki temu stajesz się untargetable!

Możesz złożyć Zhonye Hourglass, która w połączeniu z E daje Ci dodatkowe sekundy przytankowania obrażeń. W teamfight'cie daje to ogromną przewagę, ponieważ enemy będą skupieni na Tobie i będą czekać aż E i passive z Hourglassa Tobie zejdzie a Twoi sojusznicy będą w stanie ich wybić, w najlepszym razie obiją ich a Ty ich podobijasz i... 'propably PENTAKILL! ACE'.

To będzie na tyle w tym poradniku, mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia, proszę pisać, jestem otwarty na KONSTRUKTYWNĄ krytykę, wszelki flame, obelgi zostają zgłaszane.

Pozdrawiam, Fatal1ty . :)

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Fizz>Ryze

nie ma chuja żeby fizz przegrał na ryze, gralem 9000 razy na ryze fizzem i nigdy nie przegrałem mida, zawsze śmiecham jak w soloq enemy jest ryze i biore fizza, a mój team mnie flejmuje, kiedy robie 5 0 zmieniają zdanie

Brak największej kontry na Fizza czyli Akali.

Morde jest taki se na Fizza, co do Diany też mam mieszane uczucia, potrafi dać w kość i jeśli ma troche oleju w głowe będzie roamować by zdobyć przewagę, osobiście nie przegrałem nigdy na tą postać

Build taki se, nie ma void staffa, który jest konieczny na fizza, brak dfg, jako sytuacyjny tylko GA, więcej nie potrzeba, bo i tak mamy dużą przeżywalność dzięki E.

Nie polecam bariery+flasha. Jeśli gramy Fizzem to zabijamy na combo, jeśli nie ma szans na zabicie przeciwnika po prostu się nie rzucasz, do dobicia masz ignite, do tego maxuje się W, by szybciej zabić, a nie by pierdolić się 20 minut i nie zabić przeciwnika bo maxujesz E i masz bariere, kiedy stracisz E nie masz systemu ucieczki.

Grałem kilka razy z barierą i żałuje, bo brakowało mi systemu ucieczki, a bariery w walkach nie zużywałem nigdy. Flash jest podstawowym spellem na każdą postać i tu nie ma co dyskutować. Do tego duży koszt many na E, jeśli w early jungler nas zgankuje i stracimy E może przyść jeszcze raz i jeszcze aż stracimy manę, wtedy jesteśmy martwi.

Opublikowano

Fizz>Ryze

nie ma chuja żeby fizz przegrał na ryze, gralem 9000 razy na ryze fizzem i nigdy nie przegrałem mida, zawsze śmiecham jak w soloq enemy jest ryze i biore fizza, a mój team mnie flejmuje, kiedy robie 5 0 zmieniają zdanie

Morde jest taki se na Fizza, co do Diany też mam mieszane uczucia, potrafi dać w kość i jeśli ma troche oleju w głowe będzie roamować by zdobyć przewagę, osobiście nie przegrałem nigdy na tą postać

Build taki se, nie ma void staffa, który jest konieczny na fizza, brak dfg, jako sytuacyjny tylko GA, więcej nie potrzeba, bo i tak mamy dużą przeżywalność dzięki E.

Nie polecam bariery+flasha. Jeśli gramy Fizzem to zabijamy na combo, jeśli nie ma szans na zabicie przeciwnika po prostu się nie rzucasz, do dobicia masz ignite, do tego maxuje się W, by szybciej zabić, a nie by pierdolić się 20 minut i nie zabić przeciwnika bo maxujesz E i masz bariere, kiedy stracisz E nie masz systemu ucieczki.

Grałem kilka razy z barierą i żałuje, bo brakowało mi systemu ucieczki, a bariery w walkach nie zużywałem nigdy. Flash jest podstawowym spellem na każdą postać i tu nie ma co dyskutować. Do tego duży koszt many na E, jeśli w early jungler nas zgankuje i stracimy E może przyść jeszcze raz i jeszcze aż stracimy manę, wtedy jesteśmy martwi.

To zależy też od umiejętności obydwu graczy. Faktycznie, zapomniałem o VS i DFG, nie wiem dlaczego tego nie dałem, skoro sam to zawsze składam. xD

No ale przynajmniej jedna osoba nie zaczyna od gatki 'omg ty nubie weś spier*alaj z tym poratnikiem sratatatata'.

Masz lajka za to. ;) Zabieram się za poprawę. ;)

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

Ogólnie może być ;)

Jednak dodaj do postaci kontrujących Akali, jedna z lepiej kontrujących go postaci.

Ja osobiście gdy mam ciężko na linii to składam Wieków, możesz dodać do itemów syutacyjnych, do tego Rylai, zawsze przyda się slow, HP i AP. Dodałbym jeszcze inne możliwości startu (jak chociaż buty i poty).

Co do SS to ja zamiast Flasha biorę Ghosta, i tak z E można przeskoczyć przez niektóre ściany. Ewentualnie Barrier

W rozwijam jako 2, ewentualnie gdy nastawiam się typowo PvP to jako 1.

Wolę też dodać w masterkach 1 pkt w Pancerz zamiast w to do SS (i tak nie masz Smite/Barriery/Heal/Cleanse)

Glify wolę raczej po M. Res ale to już twój wybór.

Ale ogólnie za poradnik like masz bo trochę pracy włożyłeś ;)

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

Ogólnie może być ;)

Jednak dodaj do postaci kontrujących Akali, jedna z lepiej kontrujących go postaci.

Ja osobiście gdy mam ciężko na linii to składam Wieków, możesz dodać do itemów syutacyjnych, do tego Rylai, zawsze przyda się slow, HP i AP. Dodałbym jeszcze inne możliwości startu (jak chociaż buty i poty).

Co do SS to ja zamiast Flasha biorę Ghosta, i tak z E można przeskoczyć przez niektóre ściany. Ewentualnie Barrier

W rozwijam jako 2, ewentualnie gdy nastawiam się typowo PvP to jako 1.

Wolę też dodać w masterkach 1 pkt w Pancerz zamiast w to do SS (i tak nie masz Smite/Barriery/Heal/Cleanse)

Glify wolę raczej po M. Res ale to już twój wybór.

Ale ogólnie za poradnik like masz bo trochę pracy włożyłeś ;)

Dziękuje, poprawione. ;)

Poradnik przestronny ;) . Dam like.

PS: Moim zdaniem fizz to postać dla noskillów :P

Dziękuje. ;) Dlaczego tak uważasz? :P

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

Ja zawsze jak przegladam poradniki dla fizza to zastanawiam sie dlaczego wszyscy maxuja E pierwsze. Moglby mi to ktos tutaj wytlumaczyc? Ja zawsze maxowalem Q lub W pierwsze, zalezy czy przeciwnik melee czy range.

Opublikowano

@UP ja maksuję E ze względu, że gram ofensywnie i przy harrasie mogę sobie jeszcze spokojnie uciec nie dostając dużej ilości dmg.

@Top spoko poradnik, ale zamiast drugiego maksowania Q wolałbym wybrać W, ponieważ jeśli przeciwnik nam ucieknie na lowku z ignitem i W to mamy 99% że go zabijemy :)

Build nawet nawet, lecz polecam na początku butki i potki, a po wróceniu do bazy kupić od razu Sorcerki i kryształ na mane (zazwyczaj zdążymy nabić 1-2 fragi, więc kasy nie braknie).

Do reszty nie mam nic do powiedzenia, bo to zależy od przeciwnika, ale może być. Ja akurat po Lich Bane składam Rabadonka Zhonyie i dopiero wtedy Void Staff'a.

Opublikowano

Zawsze na Fizza biorę Ryze i prawie zawsze wygrywam. Nie ma chuya, żeby Ryze przegrał z Fizzem. Może i Fizz podskoczy raz ale i tak Ryze za sekundę będzie mieć swoje combo. Wg. mnie Fizz kontruje wszystkie postacie które mają skillshot combo typu Ahri, Lux. Max

maxuje sie r,w,e,q. Ryze zawsze wygra przeciwko fizzowi, chyba ze braz/silver V/drewno/wegiel lub ew. normal gdzie "sorry i 1st time ryze and lags"

Nie, maxuje się R->E->Q->W .

PMK3yt4.png

Opublikowano

Fizz>Ryze

Ja jakoś za każdym razem fizza jade swoim ryzem :> Więc nie pierdziel... Jak fizz dostanie klatke i combo pojdzie to juz nie ma praktycznie hp...

@Topic

Ładnie napisany poradnik grałem parę razy fizzem jakoś mnie nie przyciągnął mimo dobrych wyników ale teraz znowu powróciła ochota na grę nim. ;> Oby tak dalej !

Opublikowano

Ludzie, ale nadal nie rozumiem tego maxowania E. Przeciez jak chcesz uciec na E to wystarczy dodac jeden pkt. Ja jak robie combo to wlaczam W i wbijam z Q, moze wy wlaczacie W i wbijacie z E w kolesia? Nie kapuje =))

Opublikowano

Ludzie, ale nadal nie rozumiem tego maxowania E. Przeciez jak chcesz uciec na E to wystarczy dodac jeden pkt. Ja jak robie combo to wlaczam W i wbijam z Q, moze wy wlaczacie W i wbijacie z E w kolesia? Nie kapuje =))

Ja tam używam E do farmy, dlatego je maxuje jako 1.

W koniecznie 2, mocny DoT, Q to tylko do doskoczenia do kogoś...

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

Poradnik jakoś mi się nie podoba, napisałbym własny bo umiem grać Fiziem i dużo nim grywam, ale mi sie nie chce.

Co do ludzi wyżej, ja maxuję W :P Stackuje się z Lich Blane a na 6lvlu masakra, zawsze idę na bota na ganka, ADC Ult QW i czekamy na killa, W maxuję jako 1wsze bo ma ogromny DMG,

2 Q bo jest to dash który też ma DMG z ostatnie E bo służy mi głównie do doganiania, uciekania, 1v1 ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

omg ty nubie weś spier*alaj z tym poratnikiem sratatatata

Fajny poradnik, widzę że włożyłeś w to trochę pracy, lecz prawde mówiąc te fazy gry ani żadnych tricków, czegokolwiek boli. Masz lajka

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

E można maxować dla lepszej farmy, W dla dodatkowego dmg + DoT. ;)

//aktualizacja

Dodałem kilka tricków/tipów, i championów którzy są kontrowani przez Fizza.

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

bez sensu. wzieta jest masterka pod bariere a nie ma bariery w summoner spellach.

Ten punkt możesz dać w coś innego, moje niedopatrzenie. :)

8zbv.png

f1zzy here.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ziomek,przyda sie,zwlaszcza teraz,gdy Fizz jest w rotacji,mimo ze jutro koniec :P

@edit

No tak,juz nowa rotacja bo po 12'stej w nocy :p

Opublikowano

Ziomek,przyda sie,zwlaszcza teraz,gdy Fizz jest w rotacji,mimo ze jutro koniec :P

@edit

No tak,juz nowa rotacja bo po 12'stej w nocy :P

Tylko że rotacja zmienia się z poniedziałku na wtorek. :3

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

Nie rozumiem maksowania E dla farmy ^^. Gdy jest przeciwnik zasięgowy wybieram Q, jeżeli melee W i dobrze się sprawdza.

Opublikowano

Nie ma sensu brac E na poczatek, najlepiej jest wziac W + Ignite, na drugim poziomie E albo Q, ja tam wole Q, dodatkowy dmg z W, i w 3 minucie dominujesz przeciwnika, jedyna opcja zeby przezyl to trzymanie sie pod wieza.

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

Na Fizza nie ma kontry, to tak na początek. Nie bierze się na niego flasha, tylko barrier + ignite/teleport + ignite.

Na start elixir of fortitude i 3 health poty.

Fizz zjada kassadina i ryza jak gunwo.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29346961

Polecam i pozdrawiam, best Fizz EU.

Ogarnięty Ryze zjada Fizza jak gunwo. ;)

8zbv.png

f1zzy here.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...