Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy darmowy antyvirus

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie prawda ;), ludzie mówia co chca, ale prawda jest taka ze avast nie blokuje nam 50% rzeczy ktore pobieramy.

Ja uzywam od 5 lat avasta i nigdy nie mialem z nim problemow, nie blokowal mi czitow do gier ( war'rock'a ).

Na twoim miejscu bym przy nim zostal, jedynie raz na jakis czas skanuje kompa programem malware anty. cos tam.

graphic.png
Opublikowano

Nie prawda ;), ludzie mówia co chca, ale prawda jest taka ze avast nie blokuje nam 50% rzeczy ktore pobieramy.

Ja uzywam od 5 lat avasta i nigdy nie mialem z nim problemow, nie blokowal mi czitow do gier ( war'rock'a ).

Na twoim miejscu bym przy nim zostal, jedynie raz na jakis czas skanuje kompa programem malware anty. cos tam.

Avast jest dobry tylko komputer skanuj innym antywirem... No naprawdę dobry.

Sprawność antywirusa jest w prost proporcjonalna do głupoty użytkownika. Możesz zostać przy avasie. Ale polecam do sprawdzenia ( comodo lub avira )

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Avast jest dobry tylko komputer skanuj innym antywirem... No naprawdę dobry.

Sprawność antywirusa jest w prost proporcjonalna do głupoty użytkownika. Możesz zostać przy avasie. Ale polecam do sprawdzenia ( comodo lub avira )

Nie rozumiem, kazdy ma prawo do wlasnej opini i taka jest wlasnie moja. A skanuje kompa czasem dodatkowym antyvirem poniewaz mialem przypadek kiedy avast wykryl mi wiruska ( trojana --> od war'rocka ) a 2 antyvir mi go nie wykryl.

Oczywiscie Trojan byl spowodowany czitem ktorego nie uzywalem ( zainstalowalem ale nie uzywalem ).

A skan 2 programem to po prostu tak dla 100% pewnosci ze nic na kompie nie ma zbednego ( wirka ).

graphic.png
Opublikowano

Nie rozumiem, kazdy ma prawo do wlasnej opini i taka jest wlasnie moja. A skanuje kompa czasem dodatkowym antyvirem poniewaz mialem przypadek kiedy avast wykryl mi wiruska ( trojana --> od war'rocka ) a 2 antyvir mi go nie wykryl.

Oczywiscie Trojan byl spowodowany czitem ktorego nie uzywalem ( zainstalowalem ale nie uzywalem ).

A skan 2 programem to po prostu tak dla 100% pewnosci ze nic na kompie nie ma zbednego ( wirka ).

Instalowanie dwóch programów antyvirusowych na jednym komputerze może czasami powodować jakieś konflikty.... A skoro skanujesz innym to po prostu nie ufasz do końca avastowi :) O to mi tutaj chodzi...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Zrobiłem teraz pełne kasnowanie Malwarebytes'em, oby mi wszystko wykryło, bo avast mi nie wykrył wszystkich wirusów.

Opublikowano

Instalowanie dwóch programów antyvirusowych na jednym komputerze może czasami powodować jakieś konflikty.... A skoro skanujesz innym to po prostu nie ufasz do końca avastowi :) O to mi tutaj chodzi...

Wiesz, heh ja dalem przykad z 3 lat. Bo aktualnie nie zalezy mi na moim kompie ( pale go, oc na 40% + taktowania lekko podniesione, i zmniejszam moc wiatrakow w upal do 15% :D ) Nie jest duzo wart a jakos go skopac musze.

Aktualnie mam wywalone czy mam wirusy czy nie ;p nic wartosciowego na moim pc nie ma.

Ale wracajac do tematu avastowi ufac ufam poniewaz nigdy nie mialem przypadku aby nie wykryl powaznego wirka.

Co do testu troche racji masz ale osobiscie wole avasta bo jest prosty + fajny ;). i nie uzywa tak duzo pcta.

graphic.png
Opublikowano

Większość oprogramowania antywirusowego, czy to Avast, AVG itp... ma skuteczność w wykrywaniu ponad 90% - więc ważne by mieć takie oprogramowanie. Teraz z kiosku widziałem wydanie Komputer Świat 8/2013 z dołączoną GData Internet Security 2014 na rok (dla stałych czytelników) - wydaje mi się, że to jest ciekawa opcja.

Wracając jednak do darmowej alternatywy to ja bym polecał Avasta + firewall Comodo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...