Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wymiana linków - domena czy subdomena?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

zamierzam robić stronę z wymianą linków i teraz pytanie:

Czy lepiej poradzi sobie domena tk, czy subdomena xaa.pl?

Z tego co mi wiadomo domeny tk da się dodać do google, ale jest ciężko, a subdomeny szybko osiągają wyniki w google.

Z góry dzieki za odp. :)

@PS: A może lepiej wziąć subdomene cba.pl niż xaa.pl, w końcu ma większy pr

897771404427433574016.png

Opublikowano

Google źle patrzy na domenę .TK, według mnie każda inna domena (płatna, nie darmowe typu co.cc) będzie dobra. Teraz już rola PR maleje, jednak postawiłbym na xaa.pl.

Opublikowano

Domena .tk jest zbanowana w google. Wiem bo sam miałem stronę na niej i ni h*ja w google jej nie było. Potem zakupiłem .pl i podpiąłem to miałem na 2 dzień zineksowaną przez google

Opublikowano

Sama strona, na której jest masowa wymiana linkami Google blokuje.. Najczęściej taka strona spada do piaskownicy, a TrustRank jest nie przekazywany, wiec nie ma to sensu.

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc i xaa.pl i .tk to słąbe rozwiązanie dla takiego przedsięwzięcia. Najlepiej od razu zainwestuj w domenę .pl i zacznij coś działać.
Teraz wyjaśnię dlaczego ani xaa.pl ani .tk nie jest dobre:

Dlaczego xaa.pl nie?
Otóż na subdomenie xaa.pl jest mnóstwo sieci Counter-Strike i innych for serwerów. Jedne osiągają sukces i stoją więcej niż miesiąc natomiast pozostałe upadają w bardzo krótkim czasie, a to, że upadają nie znaczy, że Google kasuje je z indeksu. Nie raz trafiłem na linka w Google, który nie działał, a szukałem np. magicznej miotły Harrego Pottera. Robiąc cokolwiek na domenie .xaa.pl będzie ciężko, ponieważ Google indeksuje i nazwę subdomeny czyli np. link.xaa.pl oraz subdomenę czyli .xaa.pl . Im więcej stron na xaa.pl tym większa szansa, że nikt nie znajdzie twojej strony.

Dlaczego .tk nie?
Ponieważ domeny .tk często są blokowane przez wszelakie antywirusy i przeglądarki. Głównie dlatego, że na wielu stronach na tej domenie są zamieszczane hacki i nielegalne oprogramowanie. Dlatego też często widujemy w swojej przeglądarce wchodząc na jakąś stronę .tk taką oto notkę:

Uwaga! Ta strona może zawierać złośliwe oprogramowanie

Taką lub podobną notkę możemy zobaczyć w Google Chrome, a jak już w nazwie jest napisane, ta przeglądarka jest od twórców Google. Jako, że GC blokuje strony (większość) .tk to i Google (jako wyszukiwarka) nie indeksuje tych stron.

Pozdrawiam kolego z MGB :3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc i xaa.pl i .tk to słąbe rozwiązanie dla takiego przedsięwzięcia. Najlepiej od razu zainwestuj w domenę .pl i zacznij coś działać.

Teraz wyjaśnię dlaczego ani xaa.pl ani .tk nie jest dobre:

Dlaczego xaa.pl nie?

Otóż na subdomenie xaa.pl jest mnóstwo sieci Counter-Strike i innych for serwerów. Jedne osiągają sukces i stoją więcej niż miesiąc natomiast pozostałe upadają w bardzo krótkim czasie, a to, że upadają nie znaczy, że Google kasuje je z indeksu. Nie raz trafiłem na linka w Google, który nie działał, a szukałem np. magicznej miotły Harrego Pottera. Robiąc cokolwiek na domenie .xaa.pl będzie ciężko, ponieważ Google indeksuje i nazwę subdomeny czyli np. link.xaa.pl oraz subdomenę czyli .xaa.pl . Im więcej stron na xaa.pl tym większa szansa, że nikt nie znajdzie twojej strony.

Dlaczego .tk nie?

Ponieważ domeny .tk często są blokowane przez wszelakie antywirusy i przeglądarki. Głównie dlatego, że na wielu stronach na tej domenie są zamieszczane hacki i nielegalne oprogramowanie. Dlatego też często widujemy w swojej przeglądarce wchodząc na jakąś stronę .tk taką oto notkę:

Uwaga! Ta strona może zawierać złośliwe oprogramowanie
Taką lub podobną notkę możemy zobaczyć w Google Chrome, a jak już w nazwie jest napisane, ta przeglądarka jest od twórców Google. Jako, że GC blokuje strony (większość) .tk to i Google (jako wyszukiwarka) nie indeksuje tych stron.

Pozdrawiam kolego z MGB :3

I tu jest problem; ja nie zamierzam zgarniać kasy z reklam za stronę, ale też nie chcę wykładać z własnej kieszeni.

Wiem, z miesiąca na miesiąc na domeny są corazto lepsze promocje, ale to nie wyklucza tego, co napisałem wyżej.

897771404427433574016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...