Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SAMP vs MTA

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja gram MTA ponieważ po prostu SAMP mi crashuje gre jak chcem pograc :( I nie wiem zbytnio czym sie rozni samp od mta ale gram na MTA

Opublikowano

Ja gram MTA ponieważ po prostu SAMP mi crashuje gre jak chcem pograc :( I nie wiem zbytnio czym sie rozni samp od mta ale gram na MTA

Są różnego rodzaju "anty-crash'e" do sa:mp oraz sp.

Powiem wam ,że dla mnie wszystko jedno ;) Na sa:mp'ie jest dużo fajnych serwerów(na mta trochę mniej), zaś mta ma wbudowany anty-cheat. No a sa:mp już nie, ale to nie zmienia faktu bo każdy kto ma serwer może sobie samemu takie coś wgrać/zrobić.

Opublikowano

Grałem kiedyś w SA:MP ale mi się znudził, wtedy usłyszałem o MTA i zacząłem w niego grać, i teraz w niego najchętniej gram:)

I do tego trochę grafika lepsza ;-)

Opublikowano

Na prawdę? Grafika jest lepsza? Czym jeszcze się różnią?
Ja gram jedynie na samp, ale myślę nad zmianą na MTA...

I gdzie gra więcej ludzi? Bo w ankiecie mamy na razie remis :D

Opublikowano

Zdecydowanie SAMP w MTA jest bardziej więcej serwerów DayZ i są nawet fajni a na SAMP'IE są bardzo fajne serwery DM,RP.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

A więc na MTA jest dużo fajnych serverów ostatnio grałem na takim jak Minigierki czyli Simon mówi zrób to itp. Przy tym był jeszcze hokej i piłka nożna. I reszt czyli wiścigi. Tratlion i jeszcze jazdna przez przeszkdy corssem. I jeszcze wiecej ale już nie pametem. (A i jeszcze było wszystko podmienione j jeździłeś jak by w grze Mario Kart). MTA to możliwośc wykreowania swojego servera jak się chce. A pan mximus mówi niechybną prawde ponieważ większośc MTA. To servery typu DM(Nie zabijanie tylko jeźdzenie autami)DD i FDD. Jak jak mówiłem są takie fajne servery. Na SAMP gra więcej osób z reguy dlatego, że jak dostaniesz tam bana to możesz dalej grać. Bo na SAMP gra więcej ale to więcej n00bów. Niż na MTA. A co do Anty cheta. Nie ma takiego którego nie da się obejść. Praktycznie rzecz biorąc nie ważne co byś napisał w SAMP i tak można zatakować/czitować na servie. Na SAMP-ie Kalcor(główny załozyciel SAMP-a i programista jedyny) się opierdziela. W ostatnim Update naprawił takie błędy o których nikt nie słyszał i dodał czapki i się dziwi dlaczego ludze są nie zadowololeni. A opowiem ci też anegdode. NIe wrzucaj bugów na strone główną SAMP. Bo wtedy jak bug będzie powazny Kalcor ci jebnie bana na całęgo SAMP-a on może. On może .. Na SAMP jest o tyle gorzej bo gra niby więcej osób ale ile jest ku*wa gotowców z serverami Party? U nas na forum zarelamowane jest przynajmniej 5 GM z gotowca. Z dodanyi tylko obiektami na mapie .. Sam pisze z Lua z mojeo wyboru do MTA. Ponieważ tam zrobię więcej niż w SAMP w programowaniu i nie tylko. Lecz nie zagłosuje ci w ankiecie bo gram na obu jednocześnie. A ci jeszcze z własnego dośwadczenia, że ten teamt do niczego nie prowadzi i tak wybierzesz to co będzie chciał. I temat jest nie opcjinalny. Bo pewnie się wypowiedzałą tutaj większośc ludzi który nie lizneli MTA/SAMP-a. Lub w ogóle nie wiedzą nic o MTA/SAMP-ie.

~ Pozdrawiam Snajper

Opublikowano

Snajper, dzięki za tak długą wypowiedź.

Co do wypowiedzi kolegi zaraz powyżej - też niedawno dowiedziałem się o MTA :P

Planuję założyć jakiś serwerek GTA, ale właśnie nie wiem jaki - stąd wziął się ten temat. Chyba po prostu zainstaluję MTA i przekonam się na własnej skórze.

hm... albo założe dwa serwery. SAMP oraz MTA :P

Edit: Mam MTA, wchodzę na serwer, ale na każdym coś mi pobiera. Co to jest?! i po co?!

Opublikowano

Samp zawsze był Dziwny dla mnie, mechanika pod multiplater trochę niedopracowana(np jazda samochodem z innymi)

diamond_item.png  

Opublikowano

MTA, ponieważ.

1. Są nowe skiny.

2. Są nowe samochody.

3. Są nowe tekstury.

4. Jest nowy, lepszy czat, niz w ten, w Sampie.

5. Dużo dodatków, do MTA.

Zdecydowanie MTA.

bez gif

Opublikowano

MTA, ponieważ.

1. Są nowe skiny.

2. Są nowe samochody.

3. Są nowe tekstury.

4. Jest nowy, lepszy czat, niz w ten, w Sampie.

5. Dużo dodatków, do MTA.

Zdecydowanie MTA.

Jakie nowe samochody, jakie nowe skiny, i jakie nowe tekstury? Tekstury są w HD nic więcej.

Opublikowano

MTA i tak lepsze, ale dla mnie wygląda trochę dziwnie. Niby lepiej ale dziwniej :P

Z drugiej strony SAMPa zna każdy i gra na nim więcej ludzi....

Jeszcze jedno: co za pliki mi pobiera kiedy wchodzę na serwer?? (MTA)

Opublikowano

MTA jest lepszy pod tym względem, ze jest open source.

- w MTA można zrobić praktycznie wszystko. np. Jest serwer z dinozaurami xD

- MTA daje ci możliwość wykreowania własnej mapy w bardzo prosty sposób.

- z serwera ściągasz pliki "client-side" dzięki czemu administrator serwera może dodać nowe bronie, skiny oraz pojazdy czy budynki / obiekty.

- w MTA pojęcie serwer DM nie oznacza Napierdzielanie się z broni, tylko przechodzenie plansz tworzonych przez graczy najczęściej za pomocą aut (infernus)

- Top 1 serwer to jest RP, który średnio ma 900+ graczy dziennie.

- Mody z inncyh gier np. DayZ (Dokładnie odwzorowane na oryginalnej grze)

- Polepszona grafika oraz niektóre serwery mają własne mody graficzne na pojazdy / oświetlenie / wodę / niebo / czy nawet otoczenie: chodniki i ulice.

W SA:MP grałem chwilę i mnie nie zachwycił tak jak MTA.

graphic.png

Opublikowano

Grałem w MTA i SA:MP'a i trzeba powiedzieć że idą łeb w łeb jednak SA:MP jest lepszy pod jednym względem - jest o wiele więcej serwerów. W MTA cena za slot na dobrym hostingu to jakieś 40 groszy gdzie w sampie to 20/30 groszy. Ale porównując MTA i SA:MP'a powiem szczerze że MTA góruje pod względem gamemodów widziałem tam nawet serwer Minecraft gdzie w SA:MP'ie można tylko o tym pomarzyć. Jednak gram ciągle w SA:MP'a ponieważ w MTA jest tak mało serwerów i szybko się znudziły ;)

jp8p35.png
Opublikowano

Osobiście nie mam faworyta pomiędzy SAMP, a MTA... Podobają mi się oba, lecz raczej częściej gram w SAMP.

Cogito ergo sum

Opublikowano

Samp, według mnie o wiele lepszy, mniejsze lagi.

No bo kolego, na MTA, to trzeba mieć komputer, nie komp z 1 GB pamięci, tylko 8 GB pamięci.

Ja mam 8 GB, i MTA mi nei laguje, ani razu nie mialem z tym żadnego problemu.

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...