Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Bany a bronze

Shazzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o banach w brązie? Moje zdanie jest takie Malph, amumu, blitz yo podstawowe bany, ostatnio gdy zbanowalem elise, thresha i jayce dostałem 4 reporty :'( Co wy na to?

b_560_95_1.png

Opublikowano

Thresh + Shen + Malphite + Blitzcrank + Zac + Draven

Te postacie powinno się banować na low elo, łatwo nimi wyccaryować każdą grę.

Opublikowano

to jest 1 wielki shhhhhhhhit jak nie zbanujesz mala mumu darka blitza shena to cie nooby raportuja po prostu dzieci nie wiedza ze trza banowac swoje kontry i 0 komunikacji tylko adc or troll - i said first - mowi last pick

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Bany w brązie:

• Shen
  • Malphite
  • Blitzcrank
  • Amumu
  • Kassadin
  • Aatrox (Teraz)
  • Darius
  • Zac
  • Thresh

Zbanujesz np.

• Shen
  • Malphite
  • Amumu

I Ci napiszą: "Faking retard, no ban BLITZCRANK so we report you for no brain".

dca5d16cf00fdd8e9d02be42e0fb904f.jpg

Opublikowano

Na Brązie banujesz Malpha - Shena - Amumu - Blitzcranka - Dariusa - Kassadina. Tak już sobie noobki na brązie ubsdurały. Nie banuj lepiej nic innego, bo po pierwsze będzie flame, a po drugie jak ktoś z przeciwnego teamu picknie któregoś z nich, to ktoś z twojego teamu moze trollować albo grac słabiej, bo przeciez gra i tak "przejebana" bo ktoś picknął Opka. Nie eksperymentuj z jakimiś Threshami czy Dravenami, to jest Brąz, tam zjeby pewnie z 3 axów dravena z rzędu nie złapią.

Opublikowano

ja ostatnio zbanowałem evelynn hecarima i nie pamiętam kogo to ludzie zaczeli mnie wyzywać że jestem tardem i mnie reportują (silver 4) wtf?

Opublikowano

Nie banujcie w brązie shena bo te prosy (bez urazy) nie splint pushują tylko chodzą za teamem gdy mają ulti -.- nie wykorzystują mocy shena

Opublikowano

Ja banuje to co jest mocne i mam wyjebane na malfy i szeny.

Najczęściej zeda, hecarima, kassadina jeśli dostałem wpierdol w poprzedniej grze, aatroxa.

A noobków po prostu ignoruje i gram.

Game Over

Opublikowano

Bany w brązie:

• Shen
  • Malphite
  • Blitzcrank
  • Amumu
  • Kassadin
  • Aatrox (Teraz)
  • Darius
  • Zac
  • Thresh

Zbanujesz np.

• Shen
  • Malphite
  • Amumu

I Ci napiszą: "Faking retard, no ban BLITZCRANK so we report you for no brain".

Zapomniales o:

Hecarim

Ale ogolem w brazie najlepiej banowac te gowna:

Darius/Kassadin/Blitz/Shen/Tresh.

Pozostale postacie sa na wyzszym elo op ale na brazie nikt nimi nie umie grac.

sstwc.jpg

Opublikowano

draven to podstawa w banowaniu teraz (latwo sie carruje) jak i thresh czy blitz

amumuu tez mocny wiec oplaca sie , ale malph?

ja banuje to co uwazam

­

Opublikowano

draven to podstawa w banowaniu teraz (latwo sie carruje) jak i thresh czy blitz

amumuu tez mocny wiec oplaca sie , ale malph?

ja banuje to co uwazam

Amumu mocny?Moim zdaniem raczje odwrotnie,to malphite jest mocny a amumu slaby. Zreszta jak malph byl by slaby nie grali by nim tak czesto na lcsach

Opublikowano

Tutaj nie chodzi o to co sobie ludzie na brązie ubzdurały a czym potrafią grać. banami z wyższych lig po prostu często ludzi nie potrafią tak dobrze grać.

Opublikowano

Zapomniales o:

Hecarim

Ale ogolem w brazie najlepiej banowac te gowna:

Darius/Kassadin/Blitz/Shen/Tresh.

Pozostale postacie sa na wyzszym elo op ale na brazie nikt nimi nie umie grac.

Z tego co ja zauważyłem to hecarima banują dopiero od silver ;D

damjian.png

Opublikowano

Ja tam wyjebane mam w dzieci i banuje hecarima (o ile sam go nie biorę), Malpa, Blitza, Thresha, Dravena, Zaca, czasem Jarvana

Opublikowano

To jest tak u mnie główne bany to kassadin i aatrox. Raz sie przeliczyłem nie zbanowałem amumu i team go nafedował (jebane warzywa nie umią zjukować jego bandaża) I weż tu coś ugraj. Nie zbanujesz aatrox to gg, kassadina to samo amumu tez blitz też, smutne. Ogólnie to Tak mniej więcej powinny wyglądać bany:

-aatrox

-kassa

-malphie

-amumu

-shen

-blitz

W tym elohellu sie gra takim syfem, bo nikt tego nie umie skontrować. Czasami widać bany na pony, kha, zeda czy zaca. Ale musisz sie zastanowić czy chceż grać vs zac czy amumu.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Szczerze nie wiem co obecnie na brązie banują, bo w brązie nie jestem ale jeśli piszecie zgodnie z prawdą to moim zdaniem jedynym poprawnym zachowaniem jest olanie tych brąziaków i dodawanie banów po swojemu. Większość słabych graczy nawet nie myśli czym takie bany skutkują, nie pomyślą dlaczego banują tak a nie inaczej, tylko banują bo inni też tak robią.

Z tych tankowatych obecnych banów:

Amumu teraz nie opłaca się banować, bo on polega na blue buffach, natomiast wszystkie (oprócz pierwszego który jest nasz) blue buffy powinny iść dla middera. Malphite też nie warto, dobry jest tylko wtedy gdy drugi bruiser będzie miał tons of dmg (np. Malph+Kha to by jeszcze dało radę). Blitza no można - jak niektórzy nie umieją unikać graba (a taka osoba na brązie zawsze się znajdzie, trust me).

Już lepiej zamiast tych wyżej, zbanować takiego Thresha lub Jayce lub wszystkie 3 bany pod kontry.

Opublikowano

Primo ban malphite - kiedyś myślałem, że to gówno bez dmg, ale do czasu... gdy jakiś typ z gold'a dodał do buildu trochę ap ( 300 ap / 4k hp /130def/130m.res ), team fighty z warzywami w teamie wygrywał za nich, nie dało się go zabić.

Secundo ban darius - w brązie still op.

Dercio ban hecarim albo draven ( w zależności na kogo częściej grasz ) - heca ma najlepsze ganki ze swoim 800 m.speeda, łatwo kieruje, a draven jest just op.

Jeżeli dzieci z brązu cię flame'ią to ich ignoruj. Jak będzie troll staraj się go "złagodzić", a jak nie to leave

graphic.png

Opublikowano

up ale jak masz serie to raczej wyjść chyba nie można bany są beznadziejne a ostatnio koleś wziął teemo na singeda i singed zgnoił go jak chciał -.- to są pro gracze

Opublikowano

up ale jak masz serie to raczej wyjść chyba nie można bany są beznadziejne a ostatnio koleś wziął teemo na singeda i singed zgnoił go jak chciał -.- to są pro gracze

Bo to są kontry w brązie :D

Ja zazwyczaj banuje (silv 1)

J4

Zac

Kha/Zed

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Banuj to co chcesz i tak nie dostaniesz bana za 4 report za banowanie picków. Ja jak elo boostowalem kolegę z Bronze V do Silver V to podstawowe bany byly hecarim, thresh i jarvan. reszte latwo skontrowac bo smiech na sali gdy ktos bierze na first picka opeke (kassadin) i potem kontra leci ^^

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...