Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ocena na temat hostingu i jaki tryb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój kolejny temat. Przygotowania do stworzenia serwera trwają. Teraz tylko spawn zbudować bo pliczki są wszystko jest :].

Mam 2 pytania

1. Co sądzicie o hostingu HOSTMINE.no-ip.org? 1 zł za slot bardzo mnie interesuje ( 72 mb na slot ) wiem że tylko 72 mb na slot ale pluginów zbyt wiele nie ma + worldborder myślę że to wystarczy

2. Czy na 30 slotów tryb hardcore + frakcje to dobry wybór?

Bez reklam fb

Opublikowano

1.Jeżeli będzie około 30 graczy, to lagi masz gwarantowane, jeżeli jest 72MB per slot... :(

2.Ze slotami dobrze, ale jeśli chodzi o tryb, to musiałbyś napisać autorskie pluginy, ponieważ gracze na zwykły Hardcore nie wchodzą :)

Opublikowano

@up

nie mam zwykłych plików hardcore , co prawda nie piszę ale nie będzie tego zwykłego ghard/lifemc i nie będzie też factions i payinguildforitems czy coś takiego , będzie bardziej zaawansowany plugin , jedno cuś co będzie bardzo ciekawe ale nie napiszę tego tutaj , więcej strzał do craftingu i dalej szukam plugów. Będzie też world border póki co.

Bez reklam fb

Opublikowano

Jak dla mnie to za mało ramu na slot.
30 slotów na trybie HC+Gildie? Zły wybór dlatego że na 30 slotach nie da się zrobić fajnej wojenki mam serwer 40 slotów największa wojna jaka była to 7 na 11 Jeżeli chodzi o gildie to wybrał bym minimum 60 slotów + minimum 100mb ramu na gracza.

Pozdrowienia i myślę że pomogłem.

Opublikowano

lepiej wydać więcej ale nie mieć lagów bo to odstrasza graczy. Wymyśl jakiś oryginalny typ serwera i będzie on popularny bo 30 slotow to nie ma sesu frakcji bo takich serwerów są tysiące. Co do hostingu polecam Ci disCONNECT.pl jeśli nie chcesz przepłacać jak na craftserv

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hosting to mam rozumieć, że to jakiś żart?

Brak domeny, nieprofesjonalna strona, niezarejestrowana firma. Masakra... Nie, nie, nie.

Weź coś sprawdzonego jak CraftServe, MineServ, OwnServer. ;)

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Opublikowano

kur** to nie będzie zwykły hard+frakcje zrozumcie pisałem już to.

edit:

@up miałem oferte ICE 15 slotów i 11 pluginów - wbiło 7 graczy i były takie lagi że nie do wytrzymania więc wole nie.

Chciałbym coś tańszego na poczatek a nie od razu craftserve dam prawie całe kieszonkowe i potem okaże się że ludzie nie chcą grać. Ownserver ma lokalizacje we francji i złe opinie a mineserv też daje mało ramu na 20 slotów 1,25 gb to też nie jest 100 mb ramu na slot a oferta creative jest droga.

Więc proszę dalej mi polecać jakieś hostingi w miare tanie max 1 50 za slot

Bez reklam fb

Opublikowano

kur** to nie będzie zwykły hard+frakcje zrozumcie pisałem już to.

edit:

@up miałem oferte ICE 15 slotów i 11 pluginów - wbiło 7 graczy i były takie lagi że nie do wytrzymania więc wole nie.

Chciałbym coś tańszego na poczatek a nie od razu craftserve dam prawie całe kieszonkowe i potem okaże się że ludzie nie chcą grać. Ownserver ma lokalizacje we francji i złe opinie a mineserv też daje mało ramu na 20 slotów 1,25 gb to też nie jest 100 mb ramu na slot a oferta creative jest droga.

Więc proszę dalej mi polecać jakieś hostingi w miare tanie max 1 50 za slot

Wiesz co to support ?

Masz tutaj 250 serwerów do wybory i przetestowania --> http://fiberhost.pl/serwery.php

Przykład 100 slotów Francja z fiberhost.pl 188.165.206.68:25000 ( nie reklama IP wzięte z w.w linku ).

Więc o czym ty do mnie mówisz ?

Opublikowano

do supportu wolę nie pisać. na necie widziałem rozmowę

BOK: "idź pan bo za 20 minut wychodzę "

ktoś : " spoko chuju "

BOK : ":)"

to mnie rozbawiło.

myślisz że żadnego z tych serwerów nie testowałem? mylisz się. Bywały lagi i ich nie było.

+ strona zaatakowana DDosem i nie miałem dostępu do serwera

EDIT:

i tak fiberhostu raczej nie wybiorę.

Bez reklam fb

Opublikowano

Powiem tak ten hosting, który podałeś na samej górze jest żałosny, kontakt, tel. komórkowy, oraz e-mail na wp ;) Taki hosting upadnie po miesiącu, z tego co Madzia mówi to nawet nie są zarejestrowani, żadnego regulaminu, równie dobrze mogą ci skasować pliki, wyłączyć serwer i nie oddać pieniędzy, nic, nie polecam.

Osobiście polecam CraftServe, sprawdzony hosting, lepszego nie znajdziesz, doświadczony support, najlepsi technicy, przystępne ceny ;)

EDIT: Hahahahaha na tamten hosting aby wgrać pluginy lub mapę trzeba ją wysłać na e-mail, ŻAŁOSNE ;D

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

1.Bardzo mało RAM'u per slot, nie polecam, będą lagi.

2.Jak na taki typ wystarczy spokojnie, tylko nie możesz dać za dużo pluginów bo naprawdę gracze będą mieć lagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...