Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dungeon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Pojawiła mi się dzisiaj przeszkoda, otóż. Po dodaniu dungeonu i przeniesieniu na niego ( przez czat z npc. No i po przeniesieniu tam postaci. Laguje ją... odlagować tak by z dungeonu nie wywaliło idzie tylko komendą /go.
A przecież użytkownikom nie dam takiego prawa :P

Jakieś pomysły dlaczego?

sygnampc.png

Opublikowano

dodales wpis do atlasinfo o mapie?

jesteś bardzo inteligentny oraz masz bardzo ambitny nick. podejrzewam, że serwerami prywatnymi zajmujesz sie no minimum 20 lat.

Przecież to logiczne, że po warpie na mape. widze ją wiec automatycznie czyta kordy z atlasinfo. czyli są tam dodane. Nie opisuje problemu jako (nie moge wejsc na mape)

tylko jako. Lauje postać po wejściu na mapke i odlagować mozna tylko komendą /go

Więc. według mnie. Twoja odpowiedź jest tutaj bezużyteczna, spamować czy zdobywać posty mozesz w innych tematach. powodzenia "techniku"

sygnampc.png

Opublikowano

jesteś bardzo inteligentny oraz masz bardzo ambitny nick. podejrzewam, że serwerami prywatnymi zajmujesz sie no minimum 20 lat.

Przecież to logiczne, że po warpie na mape. widze ją wiec automatycznie czyta kordy z atlasinfo. czyli są tam dodane. Nie opisuje problemu jako (nie moge wejsc na mape)

tylko jako. Lauje postać po wejściu na mapke i odlagować mozna tylko komendą /go

Więc. według mnie. Twoja odpowiedź jest tutaj bezużyteczna, spamować czy zdobywać posty mozesz w innych tematach. powodzenia "techniku"

Twój komentarz jest conajmniej żenujący, teraz dopiero opisałeś bardziej problem bo 1 wygląda tak teleportuje sie i mnie laguje co jest rowne temu ze pewnie masz czarne tlo i zapomniales dodac wpisow, jak wiekszosc osob z takimi problemami na tym forum.

I powiedz mi gdzie w pierwszym poscie napisales ze ja widzisz? - nie, nie napisales wiec jasnowidzami nie jestesmy, a ty czy ja zajmuje sie serverami od 20 lat czy od tygodnia powinno Cie mało obchodzic.

@topic

jak dasz komende /go to dajesz w to samo miejsce w ktorym stoisz i juz dziala? czy w inny rejon mapy daj moze ss z tego bo nw czy stoisz poza "mapa do chodzenia" czy jak byc moze masz poprostu zle warpy ustawione

przykladowo masz warpy w quescie 10000 10000 a odlagowujesz sie z mapy komenda /go 750 750 to zrob w quescie warpy 10750 10750 wtedy powinno pomóc...

I następnym razem byś mógł uszanować kogoś, że ci próbuje pomóc a nie sobie stwierdzasz bo mam taki nick czy inny....

Opublikowano

Hmm. Inaczej wypowiem się :)

Jest to dungeon ale dodałem go podwójnie. Gdyż podzielony jest na dwie części i ma wyglądać na zasadzie przenoszenia jak by na inną mapkę.

Czyli dodałem dwie te same mapki z innymi warpami i nazwami. Wszystko jest okej i działa.

Przenosi mnie tam gdzie zechce po /go

po warpie przez quest też przenosi tam gdzie zechcę ale mam problem z wczytaniem postaci.
Po prostu...

Postaci nie czyta. widzę ekwipunek, nie widzę respu. Pisać mogę ( na biało, na wołaj itd itp.) ale postaci i respu ( tego z regenu...) nie ma. Może po prostu za duzy resp i obciaza zbyt bardzo i na mocniejszej maszynie będzie okej?;)

sygnampc.png

Opublikowano

Hmm. Inaczej wypowiem się :)

Jest to dungeon ale dodałem go podwójnie. Gdyż podzielony jest na dwie części i ma wyglądać na zasadzie przenoszenia jak by na inną mapkę.

Czyli dodałem dwie te same mapki z innymi warpami i nazwami. Wszystko jest okej i działa.

Przenosi mnie tam gdzie zechce po /go

po warpie przez quest też przenosi tam gdzie zechcę ale mam problem z wczytaniem postaci.

Po prostu...

Postaci nie czyta. widzę ekwipunek, nie widzę respu. Pisać mogę ( na biało, na wołaj itd itp.) ale postaci i respu ( tego z regenu...) nie ma. Może po prostu za duzy resp i obciaza zbyt bardzo i na mocniejszej maszynie będzie okej? ;)

Wątpie, żeby to była wina słabej maszyny. Skoro to ta sama mapka to nie możesz użyć jednej? zrob w quescie przed przeniesieniem zeby cala mape zczyscilo a nastepnie wszystko to samo co na tej drugiej i powinno byc ok, oczywiscie wszystko rob na tej dzialajacej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...