Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak pozyskac trochę golda?

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Złoto, Srebro, Miedź, to nie najważniejsze waluty w NW, mimo to na początkowych lvl są niemalże kluczowe.

Ja osobiście każda potkę z wielkim bólem serca wykorzystuje bo wiem, że później mogę na nią nie mieć kasy.

Czy jest jakiś sposób, poza robieniem misji i biciem potworów na zarobienie trochę złociszy? Niestety handel raczej nie wchodzi w grę ze względu na diamenty.

Opublikowano

Podczas wykonywania questów zbieraj wszystkie itemy aż zapełni ci się plecak i sprzedawaj u handlarza, bynajmniej ja tak robię i zawsze mi starczają miksturki.

Opublikowano

Podczas wykonywania questów zbieraj wszystkie itemy aż zapełni ci się plecak i sprzedawaj u handlarza, bynajmniej ja tak robię i zawsze mi starczają miksturki.

Tez tak robię, ale niestety zysk jest z tego bardzo marny. Kupuje 20 miskrurek i zostaje mi kilka srebrniaków.

Może to też wina mojego eq? Bo trochę tych mikstur niestety idzie.

Opublikowano

Tez tak robię, ale niestety zysk jest z tego bardzo marny. Kupuje 20 miskrurek i zostaje mi kilka srebrniaków.Może to też wina mojego eq? Bo trochę tych mikstur niestety idzie.

Zależy jaką klasą grasz, staraj się mieć zbliżony level ekwipunku do twojego levela to będzie ci o wiele łatwiej w mniejszym zużywaniu mikstur, i zawsze identyfikuj znalezione itemy da ci większą wartość u handlarzy.

Opublikowano

Nie wiem jak wy to robicie, że musicie kupować potiony przed ~30 lvlem, już nie wspominając o kierzku który padł 2 razy na pierwszym bossie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie wiem jak wy to robicie, że musicie kupować potiony przed ~30 lvlem, już nie wspominając o kierzku który padł 2 razy na pierwszym bossie.

Akurat najwięcej mi idzie na 47 lvl. Wcześniej to luzik. Będę chyba musiała eq wymienić bo poszłam bardziej w moc, niż chociażby w obronę.
Opublikowano

haha 2xup ma racje :D, ale jak byś miała kapłankę i by cię leczyła to praktycznie nie trzeba używać + to dropi ich naprawdę sporo przynajmniej na lvl poniżej 30

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

haha 2xup ma racje :D, ale jak byś miała kapłankę i by cię leczyła to praktycznie nie trzeba używać + to dropi ich naprawdę sporo przynajmniej na lvl poniżej 30

Leczący companion po 30 lvl jest gównem i nic nie robi.

Akurat najwięcej mi idzie na 47 lvl. Wcześniej to luzik. Będę chyba musiała eq wymienić bo poszłam bardziej w moc, niż chociażby w obronę.

Mam podobny lvl i kasa za którą kupuję poty mi się zwraca, ba, jestem nawet na plusie. Możesz robić jakieś dungeony na niższe lvle, żeby sobie dorobić, skoro mocniejsze potworki nie dają ci żyć.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Wszystko zależy jaką klasą się gra przykładowo GWF nie ma takich problemów a mikstury wypadają przy okazji z mobów i jedynie potrzebne są przy silniejszych bossach.

Opublikowano

Leczący companion po 30 lvl jest gównem i nic nie robi.Mam podobny lvl i kasa za którą kupuję poty mi się zwraca, ba, jestem nawet na plusie. Możesz robić jakieś dungeony na niższe lvle, żeby sobie dorobić, skoro mocniejsze potworki nie dają ci żyć.

Ty ale kto ci pisał, że po 30 lvl, sprawa na początku dotyczyła początkowych lvl a nie 30 +

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

ja nie grałem dwa dni ale mam 58 lvl u mnie bez potow juz nie przetrwasz a mam pro eq z urokami rangi 5 najmniejszy a mieczyk na 56 z urokiem rangi 7 srebrzysty :) i mm kapłanke to tez musze holernie duzo pocic

ps. Skupuje uroki rangi 7 kazde pw na s1 albo gg nick w grze Sasori

i jeszcze jedno nadal szukam ludzi do storzenia gildi ma juz prawie max lvl

58 a naetw nie byłem w ani jednej gildi xD

68888487823051815750.png

Opublikowano

Wredna, ja ci polecam robić misje, i te z tablic. Zbieraj WSZYSTKO co ci wypadnie z mobków, identyfikuj i sprzedawaj u NPC

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Ja w tej chwili mam 22 lvl i 42 potiony te srednie i 10 malych od początku gry użyłem może 2 wszystkie poty są z dropu.

Golda zarabiam robiąc te duegony i zbierając itemy które sellam i jakąś się hajs zarabia ;d

Personil_eune_38_1_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...