Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odtworzenie ekranu z laptopa na telewizorze przez HDMI [ Pytanie ]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem... otóż podłączyłem laptopa do telewizora kablem HDMI. Jest to Windows 8. W tym Windowsie jest opcja Drugi Ekran. Włączyłem to i na telewizorze widać tylko moją tapetę z pulpitu, żadnych plików na pulpicie nie ma. Kiedy włącze przeglądarkę, dalej widać tapetę. Słychać też dzwięk np. piosenki puszczanej na laptopie. Wiecie co zrobić żeby na telewizorze było widać wszystko co robie na laptopie? Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Brałem Duplikuj, po czym na laptopie ustawia mi się prawie najmniejsza rozdzielczość, a na telewizorze niebieski ekran. Kiedy brałem opcję Rozszerz, było widać na telewizorze mój pulpit ale teraz nawet z ikonami. Tylko rozdzielczość była za duża, i kiedy ruszałem myszką to było ją widać tylko na telewizorze, a na laptopie już nie...

Opublikowano

To teraz tylko musisz pokombinować z rozdzielczością aby dostosować optymalną do ekranu.

Personalizuj > Ekran > Rozdzielczość ekranu > i tam wybierz najpierw jeden a później drugi monitor i dopasuj rozdzielczość.

Szczerze mówiąc powinno to sie zrobić automatycznie ...

1378331621-U719057.png

Opublikowano

kogo obchodzą twoje szerokości, wystarczy wyłączyć monitor laptopa to wszystko będzie jak należy na zwykłym monitorze , tylko pulpit

czasem wystarczy tylko zamknąć laptop

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A i jak mam największą rozdzielczość ustawioną, to widać ekran na telewizorze, tylko wszystko wychodzi poza telewizor, nie widze paska ani na dole ani u gory. Jak zmieniam rozdzielczosc na mniejsza, to ekranu juz nie widać. Widać niebieski ekran ://

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...