Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skad wziac pluginy + bukkit na 1.6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule , strona bukkit.org nie działa , moze ktos podesłac linka z downloadem bukkita i pluuginami na 1.6?

Opublikowano

A mam pytanie , chce postawić server dla kilku kolegów. Mam 4 ramowego kompa przy czym w twoich plikach na start moge dać tylko 1 a powinno dac sie choc polowe. Dlaczego tak sie dzieje?

Opublikowano

Więc tak:

Krok 1:Otwierasz Notatnik

Krok 2:Wpisujesz w nim ten kod

java -Xmx2024M -Xms2024M -jar minecraft_server.jar nogui

Krok 3:Zamiast(minecraft_server.jar) daj nazwę twojego bukkita.

Krok 4:Zapisz Jako nazwa.bat musi być .Bat inaczej nie zadziała!.

Launcher serwera ma ustawione domyślnie 1 gb ramu dlatego tak się dzieje ! :)

Mace v1.10 program do generowania zamków

http://www.mpcforum....pickich-zamkow/

Opublikowano

Zrobilem tak jak mowiiles gdy otwieram ten ''start'' na sekunde sie otwiera czarne okno z logami a potem znika ;/ Tylko nie rozumiem tego 3 kroku ;p nie mam zadnego takiego pliku minecraft_server.jar sam craftbukkit

Opublikowano

Musisz wpisać craftbukkit.jar, uruchamiać pliku .bat nie musisz, wystarczy że odpalisz serwer

Opublikowano

Zrobilem tak jak mowiiles gdy otwieram ten ''start'' na sekunde sie otwiera czarne okno z logami a potem znika ;/ Tylko nie rozumiem tego 3 kroku ;p nie mam zadnego takiego pliku minecraft_server.jar sam craftbukkit

Zmieniasz w pliku wsadowym w głównym folderze.

Z:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit.jar
PAUSE

Na:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx2G -jar craftbukkit.jar
PAUSE
Opublikowano

up

tak sprobowalem i po odpaleniu : System nie moze odnalezc okreslonej sciezki ; /;

i koledzy jak sie loguja to maja czesto tak ze spadaja w przepasc ( kosmos ) i sie nei moga zalogowac . Co to powoduje ? I pls pomozcie z tym ramem ^^

Opublikowano

No i na dodatek caly czas ich wywala z serva a w konsoli pisze cos takiego : nick lost connection : disconnect.overflow to jest jakies zbugowane bo jak wgrałem mape ta b43nda to ani nie spada w dól ani nic a jak server wygeneruje to sie spada w dol natomiast jak wzialem z neta randomowke to kolegow wywala WTF ? !

Opublikowano

up

tak sprobowalem i po odpaleniu : System nie moze odnalezc okreslonej sciezki ; /;

i koledzy jak sie loguja to maja czesto tak ze spadaja w przepasc ( kosmos ) i sie nei moga zalogowac . Co to powoduje ? I pls pomozcie z tym ramem ^^

Bo skopiowałeś to co wkleiłem, a folder masz w innym miejscu. Zmień po prostu 1G na 2G. Co do spadania to ustaw nowy spawn.

Opublikowano

Ok , a teraz jak tylko 2g to jest tak : Error occurred during initalization of UM . Could not reserve enough space for object heap.

Erro r clould not create the java virtual machine

Error a fatal exception has occured program will exit.

Opublikowano

a jeszcze jedno jak mam np przenosny dysk pól tera i np na nim postawił server to by jakos lepiej chodzil czy cos ? bo widzialem ze koles sie pytal ile mu ludzi uciagnie to podal dysk :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...