Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Saint's Row: The Third

ArtystycznyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nadzieje że ktoś z państwa będzie mi wstanie pomóc, przeszukałem już małą cześć internetu, ale niestety nie znalazłem podobnego problemu.

Niedawno ponownie pobrałem sobie ze steam Saint's Row: The Third, odpalam gre i napotykam pierwszy problem; chciałem rozpocząć nową 'przygodę' lecz gra po loadingscreen'e zamknęła się z komunikatem:

juvp.png

Znając mój sprzęt, jako pierwszy objaw uznałem złe ustawienia graficzne. Po ponownym uruchomieniu gry wszedłem na opcję graficzne i rzeczywiście, grafika była ustawiona na ultra i tu pojawia się drugi problem; po próbie zmiany ustawień powtarza mi się komunikat:

juvp.png

Zaktualizowałem DirectX'a i sterowniki karty graficznej i tak próbowałem sprawdzać spójność plików gry, robiłem to jakieś 5-6 razy i za każdym razem pobierało mi jakąś łatek 13MB, ale nic to nie zmieniało. Grę także przeinstalowałem[usunąłem za pomocą steam i pobrałem ponownie].

Parametry[niestety nie tak mocne jakby chciał :)]

-AMD Athlon X2 2,4Ghz

-Radeon HD6450 [co ciekawe po aktualizacji sterownika oznaczony jako; HD7450]

-2 GB Ram

-Win7 Ultimate 64bit [uprzedzę pytania: miałem 4GB Ram wiec potrzebowałem 64bitowego systemu, potem szlak mi trafił 1 pamięć, a że w planach mam nowy zestaw odpuściłem kupno nowej].

W grę grałem jakiś czas temu i nie miałem problemu [już przy 2 GB RAM] z jej uruchomieniem czy samą rozgrywką.

Proszę o szybką pomoc, dziękuje.

cbth.jpg
IF SOMETHING'S HARD TO DO, THEN IT'S NOT WORTH DOING.

Opublikowano

Skanowałem antywirem[Microsoft essential] i czyściłem CClenearem, uruchmiałem jako administrator, nic nie pomogło.

Chciałbym uniknąć cracków, nie po to człowiek kupuje gre żeby potem i tak ją w pewnym stopniu piracić :/

Ma ktoś jeszcze może jakiś pomysł ?

cbth.jpg

Opublikowano

xNizoNx mówisz o odpalaniu z launchera, tak?

qjs.png

Próbowałem i z tego i z tego, nic :/

Czy może być to wina 64-bitowego systemu? np. DirectX 32-bit or something?

cbth.jpg

Opublikowano

Jeżeli masz 64 bity a DirectX 32 bity to zmień i pobierz na 64 bity.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Pisząc tu miałem nadzieje, że ktoś będzie w stanie mi pomóc, a póki co kilka osób nabiło puste posty z czymś tak oczywistym, że aż dla mnie krzywdzącym. Spodziewałem się linków, poradników, łatek od twórców.

Maximus™ kiedy starasz się komuś pomóc, nie kopiuj jego pytania w formie odpowiedzi, jeżeli nie wiesz o czym piszesz. Windows7 posiada w sobie zainstalowane biblioteki DX10 i DX11. Moje pytanie miało sprawdzić czy znajdzie się ty ktoś obeznany w temacie czy tylko kilku spamerów. Proszę o zamknięcie tematu bo jak widać nikt nie jest mi wstanie pomóc.

PS: Na przyszłość; w plikach gier, jest update DX'a, więc informujcie o tym graczy to może im pomóc.

Bless.

cbth.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...