Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomoc w wyborze płyty głównej

Kangy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Na dniach wybieram się po nowe pudło, ale nie potrafię się zdecydować co do płyty głównej. Planowałem wybrać kartę GF GTX660 Ti i procka intel core i5-3350p. Zastanawiałem się nad płytą Gigabyte, ale sam nie jestem pewien. Zależy mi na cenie, gdyż i tak już nieźle wyszedłem po za mój limit. Przwidywany budżet to ok. 300-400 zł z naciskiem na 300. Z góry dzięki.

Opublikowano

Da się "podkręcić" poprzez BCLK. ( Więcej niż 3.8 nie pójdzie ). Ten D3V pozwoli co najwyżej o 200Mhz, a to tyle co nic. Jeżeli nie interesują cie takie rozwiązania to odpowiednia dla ciebię będzie B75A-G43. Bardzo dobrej jakości dzwięk, dobrze wykonana, format ATX. ( na tej nie ruszysz ani Mhz, ale płyty z chipsetem B75 nie są do tego. )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Kolejny mądry.. Wytłumacz mi dlaczego 660Ti to niewypał ? Przypominam, że cena wynosi około 870zł.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Bo to kastrat 670`tki. Po dowaleniu detali w FHD czy wyższej rozdzielczości po prostu będzie niemiło. Jak za 870 to oczywiście warto, kierowałem się starymi cenami bo niedawno po 1000zł stała. Możesz też 7870XT się zainteresować

Opublikowano

Dlaczego nie ma sensu go kręcić? Sapphire XT niedawno były ~900zł ale teraz po 1000zł są to nie warto. Poza tym 660ti ma te idiotyczne zabezpieczenia termiczne i słabo się podkręcają

Opublikowano

To 7950 to też grzałka? TDP ma wyższe od 7950 ale na chłodzeniu szafira się tak nie grzeje i temperatury są akceptowalne. Co innego VTX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...