Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak grać Shaco?

TRV13E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kupiłem 3 dni temu tego champa na jungle. Za chol... nie wiem jak tym grać ! Pomocy, robie blue, wilki, wylatuje na mida na Q, potem uderzam, stawiam pułapkę pod nogi a i tak zawsze ucieknie(mimo iż mam kontakt z midem), czasami lece na 3 lvlu, rzucam jeszcze tym nożem i i tak nie pada :/ 1 vs 1 przegrywam z absolutnie każdym. Doradźcie bo wiem że ten jungler ma potencjał, ale jak!?

Opublikowano

poszukaj poradników,na mpcforum jest wiele takich

możesz też pooglądać o nim filmiki na yt,ja osobiście nauczyłem się tak grać wieloma postaciami :)

baner.png

Opublikowano

Ciężko jest opisać. Dużo łatwiej zagrać z kimś i porozmawiać na ts3. Ja osobiście nie miałem problemu z tą postacią, gdyż nie jest trudna. A co do ganków to pacynkę stawiaj przed typkiem (W stronę, którą biegnie, gdyż aktywuje się ona po chwili).

Opublikowano

Osobiście poleciłbym robić tym counterjungling.

Zaczynasz od swojego blue którego zabijasz smiteless i bez jakiegokolwiek helpa od sojuszników za pomocą pacynek. Jak już masz blue to dodajesz punkcik Q i idzisz między wrogiego reda a wraithy. W krzaczku nieopodal tych dwóch wcześniej wspomnianych campów rzucasz na maxa pacynek i czekasz na wroga. Zabijasz go, bierzesz z obozów wroga samego reda i dużego wraitha, robisz samego dużego golema i masz dobrą pozycje na ganka.

(ofc jak przeciwnik zaczyna od reda to robisz całość zupełnie na odwrót).

Po tej counterjungli czyścisz swoją jungle i robisz ganka zaczynając od stealthem i tym samym zmniejszając odległość między tobą a przeciwnikiem. Rzucasz pacynke nieco przed wroga - ujawniasz się a wróg zaczyna uciekać więc korzystasz z autoataka wzmocnionego Q i pasywką (bo jak wróg ucieka to walisz w plecy, więc pasyw on). Rzucasz E a reszte robi za ciebie midder.

Przez całe early i mid gankujesz ile się da - starasz się wykorzystać te fazy bo w late będzie dużo ciężej zdobyć cokolwiek.

W teamfightach rzucasz pacynki dla zrobienia aoe feara, rzucasz klona żeby wybuchł a następnie Q i za wrogiego ADC. Autoatak wzmocniony bonusem z Q + jeszcze rzucasz E i kilka kolejnych autoataków i ADC przeciwników pada. W tym momencie starasz się jakos uciec bo i tak nic już więcej nie zrobisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...