Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Przeszukiwanie Mobów jak w Skyrim !

CusT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e789757517a84554d49a100ff0d30caa62871dc3

Witam, od razu chciałem was przeprosić za moją tak znikomą aktywność z tej serii, ale to było związane z nowym minecraftem, aktualizacją wszystkich pluginów itd. Ale teraz jak widać już jestem, i powracam do was z bardzooo ciekawym pluginem !

Zaczynamy !

Na początku, chciałem wam opisać ten plugin, co on w ogóle robi

Jeżeli grałeś w Skyrim, to dobrze bo będziesz wiedział oco chodzi :)

Po prostu, gdy zabijemy Moba [Przykładowo Zombie] To na chat pojawi nam się komunikat, kogo zabiliśmy oraz ile exp'a dostaliśmy

Dodatkowo, otwiera nam się taki 'mini schowek' Takie coś :

11awgg5.png

I tu, właśnie można powiedzieć że przeszukujemy Moby, przeciągamy przedmiot do ekwipunku i gotowe:)

Przejdźmy do instalacji:

Pobierzcie plugin:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/rpgdrops/

A następnie, wrzućcie go do folderu 'plugins'

Plugin działa na 1.6.1 !

W Configu nie ma co zmieniać, ale powiem wam troszku o tym co plugin nam może zaoferować:

-Co jakiś czas, dostajemy skrzynkę, którą otwieramy za pomocą /Rewards i otrzymujemy różne przedmioty

-Pokazywanie na chat, co zabiliśmy i ile exp'a

-Dosyć ciekawe przeszukiwanie mobów

-Możliwość spolszczenia pluginu

==========================================================================================

Jeżeli chcecie polską wersję tego pluginu, napiszcie w komentarzu, dodam DL i skan

To tyle w tym poradniku, przepraszam że tak krótko, ale tutaj nie ma co opisywać :)

Opublikowano

Znam ten plugin i powiem tak - jest on beznadziejny, z racji że po zamknięciu "schowka" itemy się tracą, a nie zbierzesz wszystkie podczas walki z np. 10 zombie

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Bardzo fajnie ale nasuwa się jeden problem... Jeśli atakuje mnie np. 6 zombie i mam mało życia i zabiję jednego to mi wyskoczy to okienko to mogę paść. Nie dałoby się zrobić czegoś takiego że mob po zabiciu leży np. na ziemi przez 10 sekund i wtedy prawym na niego i otwiera się to okno? To by było naprawdę coś...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...