Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z ikoną generatora.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stworzyłem sobie owy generator do pewnej gry nie podam jakiej bo jest to moja nisza,

Ci którzy zajmują się PPA to wiedzą o co chodzi. I mam taki problem, że ustawiam ikonę tego generatora,

która powinna być widoczna na pulpicie po zapisaniu no i zapisuję i nie pojawia mi się ikona tej gry tylko

mam cały czas ikonę Microsoft Visual Basic 2010 Express. I powinno się zapisać jako

nazwa generatora.exe a zapisuje się jako nazwa generatora.sln

Dlaczego ? Daję like za pomoc.

Pozdrawiam.

Adam

Opublikowano

File-->Save All no i w browse ustawiam na pulpit i to tyle. I nie ma ani tej ikony ani plik się nie zapisuje w .exe

Opublikowano

Stworzyłem ten generator od nowa i zapisałem poprzez File-->Save All jak wyżej pisałem

i się nawet ta aplikacja nie włącza a jak zapiszę poprzez ctrl+F5 to aplikacja działa tylko nie mogę jej znaleźć ;P

Opublikowano

Klikasz 2x LPM w Solution Explorer na My Project

Wyskakuje Ci okienko

Wchodzisz w zakładkę Application

Szukasz ComBox'a o nazwie Icon

Wybierasz <Browse...> (Musisz oczywiście mieć pierwsze ikonę (*.ico ,o odpowiednich wymiarach np. 48x48 ))

Zaznaczasz wybrana ikonę

Naciskasz Ctrl+Shift+S , tutaj chyba nie bd musiał mówić ,że możesz zmienić ścieżkę czy nazwę ;)

Zapisujesz

Szukasz swojego projektu w \\bin\Debug lub \bin\Release, w zależności od konfiguracji.

Opublikowano

@UP

Wszystko wiedziałem oprócz jednego. Nie wiedziałem, że to może się pojawić w \bin\Release :D Cały czas próbowałem otwierać to z \bin\Debug

Dziękuję @REPREDATOR jak i innym chętnym którzy stracili swój cenny czas na mój zbędny temat :D

@EDIT

A jeszcze jedno ;P Da się zrobić tak aby ten CD-Key generował się na środku a nie po lewej, bądź prawej stronie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...