Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuje silnika VPS około 16 GB do serwera mc z modami (60 modów) (30 pluginów) najlepiej aby można było mieć 100 slotów

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie bierz VPS'ów, to jest śmieszne. Kup w sprintdatacenter.pl serwer dedykowany.

Opublikowano

Nie bierz VPS'ów, to jest śmieszne. Kup w sprintdatacenter.pl serwer dedykowany.

sprintdatacenter to dno, poczytaj sobie o ostatnim wycieku.

Autor tematu robi sobie chyba z nas żarty, żadna z płyt nie obsłuży 1024 GB ramu.

Opublikowano

a jest możliwość przetestowania takiej maszyny ?

Spróbuj się skontaktować z danym hostingiem jeśli chcesz przetestować. Podaj im dobry powód i jest 10% że ci dadzą test na np. 1godz.

A tak w ogóle to o wiele wiele lepiej Dedyk'a niż VPS'a na serwer Minecraft.

Co do hostingu to polecam najbardziej ovh.pl

sprintdatacenter to dno, poczytaj sobie o ostatnim wycieku.

Autor tematu robi sobie chyba z nas żarty, żadna z płyt nie obsłuży 1024 GB ramu.

Autorowi chodziło o 1024 MB ramu Na 1 Gracz'a, a nie 1024GB. Widocznie się pomylił...

Opublikowano

Zamiast 1024mb napisał 1024GB mała pomyłka nie spinać się tak !! jak na razie to chyba żaden z serwerowni VPS'ów czy Dedyków nie jest w 100% uczciwy a dlaczego tego nie wie nikt.A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Opublikowano

Dokładnie pomyliłem się miało być 1024mb na slota :D Sorry mój błąd

A jaki jest najlepszy hosting według was, aby utrzymał 100 slotowy serwer, najlepiej aby miał minimum te 1024 mb/ slota. i utrzymał 60 modów oraz 20 pluginów około :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dokładnie pomyliłem się miało być 1024mb na slota :D Sorry mój błąd

A jaki jest najlepszy hosting według was, aby utrzymał 100 slotowy serwer, najlepiej aby miał minimum te 1024 mb/ slota. i utrzymał 60 modów oraz 20 pluginów około :)

Według mnie pukawka.pl.

Spokojnie utrzymałby się tam taki serwer na takiej maszynie. ;)

Opublikowano

VPS jest dobrym rozwiązaniem na kika serwerów a jeżeli chodzi o mody i pluginy to są nie ograniczone mżesz robić co chcesz tak samo z slotami

Opublikowano

@offtop Lol... czemu uważacie że VPS'y są takie ZŁE? Jak dla mnie są dużo bardziej wygodniejsze od dedykow , ale ok...

@topic

Do wyboru masz ovh.pl albo pukawka.pl . Z tym że na pukawce jest taki jakby dedyk i zwie się 'Minecraft cloud' czy jakoś tak... są dwie takie oferty : ECO i POWER. W ECO masz o połowę mniej ramu i nie masz dysku SSD.

Acha... i 1GB na slot?! To baaardzo dużo... aż za dużo , najwyżej starczy Ci na 10 slotowy serwer ;). Polecam raczej 100 MB , ewentualnie 200 MB

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

Dobra dzięki wam :)

up: csrv-mam to i już nie jestem zachwycony tym hostingiem (wysokie ceny, ciągle jakieś błedy itp)

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...