Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus Przęglądarka

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 2 problemy może opisze je po kolei

1. Jakiś wirus tak podejrzewam wyłącza mi przeglądarki po wejściu w przeróżne strony www.

Poprostu klikam na określone strony i przeglądarka sama się wyłącza , podobnie jest z niektórymi programami odrazu się wyłączają

Szukałem porad i koledzy polecili mi wkleić tutaj logi z OTL , no ale OTL zalicza się do programów które dwie sekundy po odpaleniu wyłączają się. Tak więc nie wiem co robić -.- . Wpisuje w google opis mojego problemu ,wchodzę w pierwszy link jeb przeglądraka się wyłącza (Opera Mozilla Chrome )

2. Zaraz po wczytaniu się sytemu wyskakuje błąd Program kdbsync.exe przestał działać , po czym jeśłi szybko nie klikne anuluj cały system łapie zawiechę ;)

Proszę o pomoc , w razie problemów mogę bardziej szczegółowo opisać problem

Weteran
Opublikowano

Użyj przywracanie systemu do stanu przed tym lub zrób formata możesz też zrobić skan antywirusem i usunąć wszystkie wirusy

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Uruchom System w trybie Awaryjnym z obsługą sieci (Podczas włączania kompa klikaj F8) Po czym wejdź na tą stronę i zrób skanowanie : http://www.eset.pl/resources/eos/onlinescanner.php

Co do drugiego problemu łap link :

(Angielski na poziomie gąbki z Gimbazjum)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Z problemem 1 sobie poradziłem

Z 2 niestety nie mogę nawet banalny poradnik który podrzucił Vakoss nie pomaga -.-

Klikam zmień , wybierz składniki deinstalacji , no i wyskakuje error -.-

Opublikowano

No to chyba zostaje ci format.

Jeśli masz jakiś dysk zewnętrzny lub drugą partycję skopiuj tam wszystkie swoje dane które chcesz zachować , i postaw windowsa od nowa

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Masz XP czy Vista/7?

Opublikowano

Nie masz może w menadżerze zadań procesu "jushed.exe" ? przez samo h bo przez ch to co innego

miałem takie coś kiedyś i były podobne objawy

w uruchom wpisz msconfig i w zakładce uruchamianie zobacz czy nie uruchamia sie jakiś program od "Nieznanego"producenta

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nie masz może w menadżerze zadań procesu "jushed.exe" ? przez samo h bo przez ch to co innego

w uruchom wpisz msconfig i w zakładce uruchamianie zobacz czy nie uruchamia sie jakiś program od "Nieznanego"producenta

Jedyne co podejrzane to svchost

W msconfig wszystko co od Nieznanego producenta jest odhaczone

Opublikowano

Dywagacje o błędach na forum ****** KLIK. Wpis możesz wyłączyć ze startu. W Autoruns w karcie Logon odfajkuj pozycję AMD AVT.

z forum ( nie daje bo zara perm pewnie poleci ) pisze żebyś wszedł do msconfig i wyłączył wszystko od amd oprócz mom i ccc w autostarcie

Opublikowano

Na twoim miejsu zainstalowałbym windowsa od nowa i się nie męczył z tym :)

Opublikowano

z forum ( nie daje bo zara perm pewnie poleci ) pisze żebyś wszedł do msconfig i wyłączył wszystko od amd oprócz mom i ccc w autostarcie

Również widziałem ten post na forum

Tylko nie wiem za bardzo czy mam wyłączyć procesy w

Usługi czy Uruchamianie ;)

Opublikowano

Też miałem jusheda, wpisałeś w google sam wyraz "wirus" i aktumatycznie sie zamykała albo przy próbie wejścia do folderu %appdata% też sie wyłaczał.

Skasowałem go ręcznie, schowany był w plikach systemowych i antywirus wykrył.

@topic

W awaryjnym przeskanuj system jakimś antywirusem i dokładnie przejrzyj usługi w autostarcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...