Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Mod, hack, metoda czy cos innego do crasha serwera mc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy znacie moze jakas metode na crash serwera mc? Wiem ze serwer mozna krasznąć przez jego przeciazenie, np. Laczenie sie z nim co sekundę albo totalne zawalenie czatu (wiadomosc co 0,01 sekunsy). JAK doprowadzic do czegos takiego? Jest jakis hack, mod?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

ja używałem Nodusa zeby zaciąć tak ze latałem po oceanie z dużą prędkością tak ze generowanie chunków tak obciążało serwer ze wywalał
ale jest wiele sposobów
np boty z randomowymi nickami których "nie da sie zbanować" bo wchodzą przez proxy
i zajmują all sloty (nie nodus ale tak mój serwer został zaatakowany)
DoS ale to raczej nie masz tak dobrej maszyny
ale wystarczy NoCheatPlus lub AntiCheat i już blokuje all (poza DoSem i DDoSem , floodem itp)

prace nad przesławnym Nodusem zostały zakończone na wersji 1.5.2 wiec na 1.6+ nie znajdziesz

jak na coś wpadne lub mi sie przypomni to dopisze ale teraz pustka

Opublikowano

A wlaczenie spambota i zasypanie chatu? Sa pluginy ktore wyciszaja usera, ale wiadomosc choc nie idze na chat, idzie do serwera (musi) i dopiero jest blokowana

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ale to i tak na nic :> wiekszość hostingów ma opcje "zabij serwer" która nawet jezeli serwer jest zacięty wyłącza go, i wczytuje save z poprzedniego autosave (1-5 minut)
a np na craftserve wystarczy pospamować 10 sekund w klawisz Zatrzyma serwer i wychodzi na to samo

to ma sens bytu tylko kiedy na serwerze nie ma osoby z dostępem do pliczków

ostatni sposób to może być zapętlenie pluginu (np zeby tak dużo razy cos wykonywał aż przeciązy serwer - jezeli taka opcja w nim jest) lub wkradnięcie sie na admina i po prostu udawanie ze sie nim nie jest
, latanie po mapie i wpisywanie //sphere 1 200 (żadna maszynka tego nie uciągnie-wpisywanie w powietrzu-bo worldedit wymaga dużo wiecej ramu na wygenerowanie bloczku niż na zmiane)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...