Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o Tabletach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do was pytanie a mianowicie co sądzicie o tabletach czy opłaca się kupować go i co posiada taki tablet. Oraz czy jest lepszy od dotykowego telefonu z androidem?

Opublikowano

No lol,z tabletu nie zadzwonisz. Ale granie,filmy i net przegląda sie lepiej na tablecie. Polecam nexusa 7

Opublikowano

Powiem tak, wg mnie tablet to bezużyteczny wydatek (Chyba, że tak do 500 zł, wyżej - zbędne). Wolałbym te pieniądze w porządny telefon zainwestować, albo podrasować komputer, ew. jakiś sprzęt do kompa (Głośniki, myszka etc.).

Opublikowano

No tak, kompa nie weźmiesz na podróż. Na tablecie wygodniej się wszystko robi,ale są granice. Xperia z ultra to już przesada.

Opublikowano

Przydatny bajer na wyjazdy, gdzie nie masz komputerka, a musisz np. skorzystać z internetu.

Sam się zastanawiam czy czasem nie jest warto wpakować te 400 zł w tableta

9368_gold.png

Admin Cienia
Opublikowano

Sam się zastanawiam czy czasem nie jest warto wpakować te 400 zł w tableta

Według mnie nie warto, ponieważ jakość tabletów do takiego przedziału cenowego nie jest powalająca. Ekrany mają zawyczaj marną rozdzielczość oraz słabe kąty widzenia, a do urządzeń pokroju iPada im daleko.

Osobiście wolałbym dołożyć na lapka.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie warto kupować tableta. Po prostu taki przerośnięty smartfon z którego usunięto możliwość dzwonienia. Dokładasz do tej kasy co chcesz sobie kupić tableta i masz dobry komputer lub laptopa :)

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Przydatna rzecz, gdy nie masz dostepu do komputera, ale mi osobiście by mi się nie przydał bardziej laptop preferuje.

Opublikowano

Nie warto kupować tableta. Po prostu taki przerośnięty smartfon z którego usunięto możliwość dzwonienia. Dokładasz do tej kasy co chcesz sobie kupić tableta i masz dobry komputer lub laptopa :)

Rly? Za 1k nie masz dobrego kompa, bo taki sie składa i jak chcesz dobre części-conajmniej 3k, a dla gracza ok. 5k. Oczywiście, możesz zamiast xperia tablet z kupić lapka ideapad y580,nawet Far Cry uciagnie na ultra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tablet to tylko ipad !

Zastępuje mi laptopa ;3

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Również uważam, że tablet do samej rozrywki typu Gry/Muzyka/Internet w domu jest bezużyteczną zabaweczką. Do muzyki to jest Ipod, gry (moim zdaniem) na tablecie nie dają takiej frajdy jak na np. komputerze/konsoli.. Jedyną ich zaletą (jeżeli to mocny tablet) to internet, gdyż nie musisz się jebać z tym, że musisz wstać i usiąść do komputera, żeby posiedzieć na załóżmy MPC:P. Drugą istotną zaletą jest mobilność, także jeżeli dużo wyjeżdżasz/podróżujesz/studiujesz daleko myślę, że to świetna alternatywa na zabicie czasu w autobusie etc.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...