Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

MafiaDark

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę abyście mi złożyli PC do wymagających gier typu BF3 lub inne żeby chodziły na ULTRA w HD.
Mój budżet to 3000 - 3400 zł (sama buda) ^_^
Ps: Nie będę podkręcenia ;)

Opublikowano

@Mafia polecę ci coś lepszego, zamiast tego zestawu powyżej:

- wydajniejszy dysk twardy,

- wydajniejsza pamięć

- mocniejszy zasilacz (producent wymaga tutaj minimum 600W, rozumiem że markowy ale lepiej żeby się nie męczył !)

- kartę graficzną od Palita GTX 770 Jetstream, dużo wydajniejszą z lepszym chłodzeniem i potencjałem do kręcenia (kosztem procesora)

Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 72.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
SilentiumPC Deus G1 600W - 229.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 205.00 zł
Palit GeForce GTX770 JetStream 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 1604.00 zł
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 - 253.00 zł
MSI B85M-E33 Intel B85 LGA1150 BOX - 257.00 zł
Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX - 788.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Opublikowano

@UP WTF, kto daje w takim budżecie M23, zasilacz 500W spokojnie wystarczy, za to zamiast przepłacać za haswella lepiej dać normalnego IB (ewentualnie pod OC BClk) i ewentualnie dołożyć do grafiki. Po za tym RAM 260 zł, pozdro.

Opublikowano

@UP WTF, kto daje w takim budżecie M23, zasilacz 500W spokojnie wystarczy, za to zamiast przepłacać za haswella lepiej dać normalnego IB (ewentualnie pod OC BClk) i ewentualnie dołożyć do grafiki. Po za tym RAM 260 zł, pozdro.

Ale po co IB skoro to itak wejdzie 4670 + gtx 770? ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Moderatorze - coś za coś lepsza obudowa kosztem karty graficznej, czy procesora - autor wybierze sam. Brutus M23 to świeża i dobrze zrobiona obudowa - zresztą polecona w tym wątku, również przez mojego poprzednika. Jeżeli chodzi o zasilacz to na stronie producenta jest wyraźnie napisane minimalna moc zasilacza: 600W - jeżeli autor chce mocno eksploatować swój zasilacz 500W to proszę bardzo, z 600W będzie miał zapas mocy. Jeżeli chodzi o pamięci RAM to za 8GB jest to atrakcyjna cena i opóźnienia CL8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...