Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Backup BF3? Oczywiście!

Gapioza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! to mój pierwszy poradnik dot. Battlefielda 3, ale myślę, że nie ostatni...

W tym poradniku zajmiemy się kwestią zbackupowania Battlefield'a 3 bez konieczności ponownego jego pobierania!

Sposób ten działa na 100%, gdyż sam niedawno robiłem format kompa i bez większych problemów udało mi się zainstalować BF3, bez pobierania 30GB.

1.Wejdź w C:/program files i skopiuj na jakiś nośnik (np.dysk wymienny, albo drugi dysk twardy) folder BF3

2.Wejdź w C:/Pliki Programów(jeżeli masz wersję systemu x64, to w pliki programów x86)/Origin Games i skopiuj folder Battlefield 3 na nośnik

3.Upewnij się, że masz na pewno skopiowane wszystkie pliki.

4.Wykonaj format, lub coś, co chcesz, wykonać, a wiesz, że usunie to BF3

5.Po formacie pobierz Origin

http://www.origin.com/pl/download

6.Zainstaluj Origin i zaloguj się na swoje konto

7.Rozpocznij pobieranie Battlefield 3

8.Jak zobaczysz, że ściągnęły się już jakieś pliki, wstrzymaj pobieranie, oraz wyłącz Origin

9.Wejdź w lokalizacje podane w punktach 1. i 2., usuń foldery BF3 i Battlefield 3, oraz wgraj na ich miejsce foldery z backupa

10.Uruchom Origin, zaloguj się na konto, wznów pobieranie.

11.Dostaniesz wiadomość, że pobieranie ukończone i trwa instalacja która trwa od kilku do kilkunastu minut, po której możemy już od razu grać w Battlefield 3. Czasami przy wejściu na jakiś serwer wyskoczy aktualizacja ale trwa ona około 10 sekund!

Opublikowano

U mnie się uruchamia...

Chodzi o to, żeby Origin najpierw stworzył foldery z grą, a później je podmienić na te, gdzie gra jest już w pełni pobrana...

Opublikowano

Ale naprawić instalacje możesz dopiero, jak masz już grę pobraną, wcześniej takiej opcji nie ma.

Ja podaje bardziej łopatologiczny sposób :)

Są oczywiście inne, ale ja opisuję ten konkretny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...