Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Się Wyłącza...

OffSpeed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mój brat ma problem

Nie wiemy co robić

A więc:

-Ściągną maplestory (Europe)

-Zainstalował

-Gra mu się włączyła

-Zalogował się

-Zresetował kompa

-I teraz gdy wpisuje paski potwierdza je to gra sie automatycznie wyłącza

Już odinstalowywał gre, resetował kompa

Prosze o pomoc !

Wie ktoś dlaczego się wyłącza ciągle? Raz działała a teraz niechce.. ; /

(Windows XP)

@

Ja mam GeForce FX 5600 a on GeForce 7300 GT (Mi działa bez problemu)

Ściągaliśmy już najnowsze stery do jego karty

Opublikowano

hm.. jak go usunąć ?

(to ja offspeed, wcześniej pisałem z innego konta,bo zapomniałem pasków.. ale poszperałem i mam te)

Opublikowano
wchodzisz w katalog z MapleStory i bedziesz mial tam Folder pod nazwa "HShield" i usuwasz go

I nie włączysz już nigdy MapleStory bo HS nie będzie chciał się pobrać... Pomyśl trochę...

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

To jak zrobić żeby działało ? bo się ciągle wyłącza... ; /

@

OMG -,- wlazłem na PC a tu byłem zalogowany na ten profil -,-

Opublikowano

Wpisz w wierszu polecenia(Start -> Wszystkie Programy -> Akcesoria -> Wiersz Polecenia) netsh winsock reset(wpisujesz i klikasz Enter, po czym wyłączasz te okienko) i następnie zresetuj komputer.

Jeśli to nie pomoże to wklej mojego HS'a do twojego folderu z MS(poprzednio usuwając swój folder z HS'em):

HackShield

Dodaj jeszcze plik MapleStory.exe i HSUpdate.exe do wyjątków zapory Windows(Firewalla) oraz do wyjątków Anti-Virusa(albo najlepiej wyłącz go przed uruchomieniem MS). Do tego przeskanuj komputer programem ComboFix(Download - program zeskanuje Ci cały komputer, dosłownie wszystko, po czym usunie pliki które zagrażają komputerowi).

Wykonaj te wszystkie czynności po kolei, koniecznie wpisz tamto do Wiersza Polecenia, wklej mój HackShield, dodaj programy do wyjątków(jak nie wiesz jak to zrobić to wpisz w Google "jak dodać programy do wyjątków zapory systemu Windows") i przeskanuj komputer ComboFix'em, jak to nie pomoże to może jedynie format pomóc i ściągnięcie od nowa MS.

Btw.

600 Post, MPC Team ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

oO dzięki wielki ; ))

Jak tylko wejdzie na gadu- gadu to bierzemy się do roboty ; ))

Jeszcze raz dzięki.

@Dałem Ci piąteczke ;)

Opublikowano

@Rayto

Nie ma za co, ale nie mam pewności że będzie Ci działać(ale powinno ;))

@Up

Wiem, GG sam pobierał się od nowa(jak się usunęło cały folder), niestety ale HS nie ma takiej opcji.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...