Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie gier w unity?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dużo czytałem na temat, że aby zrobić grę samemu to trzeba być mocno inteligętnym. Tylko nadal się tak zastanawiam czy da radę na silniku unity3d stworzyć samemu grę typu counter strike(nie chodzi mi o serwery...) Ponieważ wydaje mi się, że wystarczy stworzyć grafikę w photoshopie, wymodelowac postacie, proste animacje, a w internecie jest dużo poradników javascripts. Chyba mam zły tok myślenia?

Opublikowano

Jak chcesz zrobić grę to musisz się nauczyć programować. Skopiowany kod nie zawsze działa :)

W Unity łatwiej będzie zrobić grę multiplayer niż singleplayer.

I nie ten dział, w unity programuje się w Boo/C#/Javascript.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Powinni dodać dział silniki graficzne :-D

Chciałbym stworzyć coś na podobe WolfTeam i nie wiem czy sam dam radę ponieważ z grafiką jakoś ujdzie tylko nie wiem jak wysoki poziom programowania w js itd... potrzeba.

Już kiedyś próbowałem znaleźć osoby(nie zaawansowane) które chciałyby pomóc przy projekcie. Niestety ciągle znajdowałem tylko dzieciaki z którymi traciłem kontakt po paru dniach.

Opublikowano

Spróbuj ;D

przykładowy kod JS z błędem na kolizje i zniszczenie

function OnCollisionEnter(Collision col)
{
     if(col.ObjectName("cube"))
     col.destroy.gameObject();
}

JScript = łatwy, mało funkcji

C# & Boo = trudny, duuuużo funkcji i możliwości

PS: Unity to jest "pełny engine" czyli Silnik grafiki, światła, "psyhiki", animacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...