Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 30 Lvl

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Mam proste pytanie, obecnie mam 22 lvl. W wakacje chciałbym zagrać już te rankedy, no ale jak patrzę na pasek expa sądzę, że jest to chyba nie możliwe...Dziennie rozgrywam do 8 meczy, trafiają się jakieś 2/3 przegrane. Obliczając, że nie mam żadnych boostów w jakim czasie wbiję ten 30? Czy może to po tym 22+ zacznie lecieć trochę szybciej? Jak to jest?

Opublikowano

Ja od 21 do 30 wbiłem w ponad tydzień (dziennie grałem nawet ponad 15 meczy ) . Exp zdaje się , że leci może i trochę więcej na wyższym lvl , to też zależy z kim grasz ( lvl ) , jakie masz staty i czas trwania meczu .

P.S: Nie radzę grać rankedów , gdy wbijesz już ten 30 .

Opublikowano

Musisz kupić kilkanaście championów, RUNY (bez tego ani rusz) i ogarnąć trochę grę bo nawet w Silver rankedy to nieco inny poziom niż normale.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

@up Omg, no bez przesady. Uważasz mnie za jakiegoś - "nooba"? Chyba wiem jak wygląda gra, tak? Runy mam już wykończone pod AD, zostało tylko AP, więc to jest no problemo. Championy, tak, wiem. 16 postaci, aby móc zagrać rankeda, w ogóle rotacja też się w to wlicza?

@2x up Ymm, będę się wybijał z duo.(swój team)

Opublikowano

Musisz kupić kilkanaście championów, RUNY (bez tego ani rusz) i ogarnąć trochę grę bo nawet w Silver rankedy to nieco inny poziom niż normale.

Matko boska...

@top. Powinieneś wbić dość szybko, ja w miesiąc z 22 grając po 2 gry co 2 dzień. Po 25 już exp szybciej (mi przynajmniej) leci. Ale jak ci się tak nie chce grać to może:

http://www.mpcforum.pl/topic/972616-tut-jak-szybko-wylevelowac-smurfa-1-30-lvl/

Opublikowano

30lvl do końca lipca wbijesz z 6meczami dziennie aczkolwiek jak poprzednicy nie polecam grać rankedow

ranked to inna bajka od normali

najlepiej ogarnij dwie pozycje (np. adc i solo), zakup kilka postaci i wbijaj do golda

inna opcja jest taka :

kupujesz sone, tarica, nunu, leone i sorake

grasz tylko i wyłącznie supporta i praktycznie masz mały wkład w wygraną bodź porażkę. przy tej opcji musisz liczyć na team ;)

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

@up Omg, no bez przesady. Uważasz mnie za jakiegoś - "nooba"? Chyba wiem jak wygląda gra, tak? Runy mam już wykończone pod AD, zostało tylko AP, więc to jest no problemo. Championy, tak, wiem. 16 postaci, aby móc zagrać rankeda, w ogóle rotacja też się w to wlicza?

Na rankedach nie można grać postaciami z rotacji.

A 30 lvl do sierpnia powinieneś z łatwością wbić przy takiej liczbie twoich dziennych gier.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

I Ty chcesz się brać za rankedy skoro nawet nie wiesz czy rotacja się w to wlicza czy nie?

Najpierw wygraj trochę normali, ogarnij runy, każdą linie i pare champów na nią i dopiero potem próbuj rankedy no chyba, że chcesz być w brąz 5 to ok :)

-"Wa­ke up. And grow up. And li­ve. Be­cause li­fe is the per­fect thing. Hard but perfect."

Opublikowano

masz 22lvl i masz full runki pod ad? Ja mam 25lvl i jeszcze kilka mam zablokowanych

Jemu chyba chodziło o to, że ma kupione full runki AD.

@top

spokojnie zdążysz ;)

BEKA

Opublikowano

siemka jestem nowy na forum i nie chce zakładać nowego tematu więc tu spytam :)

ile mi zajmie wbicie 30 lvl z 6lvl xD ile tak na dzien musze grac meczy? jak coś to prawie cały czas wygrywam bo grałem wcześniej na Ameryce :)

Opublikowano

Co do rotacji. OMG, przecież wyraźnie zapytałem się czy rotacja wlicza się do ogółu czyli 16 POSTACI.

Nie, rotacja nie wlicza się do tych 16 postaci, ponieważ na rankedach nie można grać postaciami z rotacji.

A co do tematu to z taką częstotliwością grania zajmie ci do maksymalnie 3 tygodnie. Exp nie przyśpieszy, ale zdasz sobie sprawę że nie leci tak wolno jak się wydaje.

Opublikowano

Wbijesz lol. Ja 30 poziom osiagnalem w nie cale dwa miesiace.

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

Około 18 maja przeniosłem sie na Brazylie (Tak wiem jestem debilem). Stworzyłem nowe konto i 30 level nabiłem w 2 tygodnie. Grałem około 8/5 rundek dziennie :) Uda ci sie :P

Opublikowano

Nie graj od razu po wbiciu 30 lvl rankedów. Graj sobie drafty tam mniej więcej zobaczysz jak to wygląda i musisz wybrać sobie linie na której dobrze Ci idzie ale nie zawsze tą linie będzie miał na rankedzie. Postaraj się grać wszędzie i dobierz postacie które przydadzą Ci się na rankeda. Ja gram adc , mid i top i musiałem kupić postacie które są dobre na liniach i które przydadzą się na TF. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na pw , już spora gram w lola więc postaram się pomóc i inni użytkownicy tez mogę się mnie zapytać : ). Gram na EU Nordic & East mój nick to : Elad3 , jak chcesz to zaproś.

Opublikowano

siemka jestem nowy na forum i nie chce zakładać nowego tematu więc tu spytam :)

ile mi zajmie wbicie 30 lvl z 6lvl xD ile tak na dzien musze grac meczy? jak coś to prawie cały czas wygrywam bo grałem wcześniej na Ameryce :)

Zależy ile dziennie grasz... jak napiszę Ci, że 50 meczy to tak zrobisz? >.< Zależy czy wygrywasz, ile gra trwa skąd my mamy to wiedzieć...

-"Wa­ke up. And grow up. And li­ve. Be­cause li­fe is the per­fect thing. Hard but perfect."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...