Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Savy - minecraft 1.6.1

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z wgraniem sava do minecrafta 1.6.1 w folderze .minecraft niema żadnego folderu 'saves' mimo że mam świat wygenerowany. Chce pograć na innej mapie i nie wiem gdzie mam ją wgrać. Z góry dziękuje za pomoc.

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

A masz oryginalnego czy masz pirata ???

Mam pirata ściągniętego stąd

http://minecraft.org.pl/kategorie/35-inne/551-launcher-minecraft-no-premium-1-6-1
- tam w komentarzu gość pisze że też nie wie gdzie wrzucić savy.

Musi być ten folder, usuń całkowicie folder .minecraft, niech wygeneruje się na nowo.

Zrobiłem tak i mam tylko tylko foldery - assets, bin, libraries, versions, plik - Minecraft(.exe) i plik tekstowy - launcheroptions(.txt)

Nawet po wygenerowaniu świata niema folderu 'saves' :/

Świat nazwałem 'world' i nawet po użyciu opcji Wyszukaj nie znalazło żadnego pliku o takiej nazwie :/

sygna1.png

Opublikowano

A spróbuj utworzyć folder "saves" , wrzuć tam świat i odpal Minecraft'a. Może tak oszukasz Minecraft'a i sobie pograsz na innym świecie.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

A masz oryginalnego czy masz pirata ???

A co to ma do rzeczy?

Wejdź w folder .minecraft i utwórz tam nowy folder o nazwie "saves", a teraz wrzuć tam tą mapę, którą chciałeś.

Jeżeli nie zadziała, to usuń .minecraft i pobierz od nowa, i zobacz czy wtedy jest ten folder.

surprise motherfucker

Opublikowano

A spróbuj utworzyć folder "saves" , wrzuć tam świat i odpal Minecraft'a. Może tak oszukasz Minecraft'a i sobie pograsz na innym świecie.

Nie działa.

A co to ma do rzeczy?

Wejdź w folder .minecraft i utwórz tam nowy folder o nazwie "saves", a teraz wrzuć tam tą mapę, którą chciałeś.

Jeżeli nie zadziała, to usuń .minecraft i pobierz od nowa, i zobacz czy wtedy jest ten folder.

Też nie działa. Resinstalowałem już mc i dalej niema tego folderu.

sygna1.png

Opublikowano

jeżeli masz pirata, sprawdź Mój komputer ---> Dysk C --> Document and settings --> ( nazwa użytkownika ) VOILA, tutaj mamy folder minecraft, oto chodzi? ( Pirat się tutaj instaluje !!)

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz nowego folderu w %appdata%. Możliwe, że launcher tworzy nowy folder gdzie są przechowywane pliki.

Jeżeli nic nie znajdziesz to wyszukaj folder "saves"

Jakiego nowego folderu w %appdata% ? Mam tam .minecraft szukałem tam folderu saves i niema.

jeżeli masz pirata, sprawdź Mój komputer ---> Dysk C --> Document and settings --> ( nazwa użytkownika ) VOILA, tutaj mamy folder minecraft, oto chodzi? ( Pirat się tutaj instaluje !!)

Nie prawda... Instaluje się w C:\Documents and Settings\nazwa uzytkownika\Dane aplikacji\.minecraft

sygna1.png

Opublikowano

EDIT: Problem rozwiązany ! Pobrałem inny launcher i jest folder save.

sygna1.png

Opublikowano

Powiem tylko coś noobką jeśli jest nowy laucher to w wybieranej wersji gry można zmieniać folder docelowy gry.Więc nie wiem po kija niektórzy piszą czy premium lub pirat.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...