Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poskładacie mi kompa ?

MrHornorxDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet to około 1800złotych...

Komputer chcę pod Minecrafta/Strzelanki

Jak by ktoś miał czas na bawienie się dla takiego patołka jak ja to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

MrHornorxD

Opublikowano

@Up

Mam takie pytanie

Ile fps około bym wyciągnął w BF`ie 3, Minecrafcie. Czy jest to cały komputer złożony już, i czy mógłbyś mi dodać tam winka 7?

Opublikowano

Przecież procesor, który dał kolega wyżej ledwo wytrzyma MineCrafta, w BF3 nie możesz marzyć o średnich/wysokich.

Win7 to wydatek rzędu 400zł, więc sprzęt o klasę niżej jeżeli chcesz mieć oryginalnego windowsa.

Musisz do tego dodać jeszcze usługę Montaż komponentów.

Zdecyduj się zatem, chcesz sprzęt który ledwo uciągnie bf3 na low(z oryginalnym windowsem), czy BF3 na średnich na luziku (bez oryginalnego windowsa)

Opublikowano

To nie lepiej już kupić jakiegoś składaka w sklepie? Bo taka zabawa to masakra, pirata skombinuje win 7, a moglibyście poskładać za 1800-2000zł do minecrafta tak, by było chociaż te 100fps?:(

Opublikowano

Minecraft nie ciągnie z cpu tylko z GPU :> w BF'a 32 graczy max i pograsz srednie/high

Minecraft 100 fps + bedziesz miec...

1374504508-U558502.png

Opublikowano

No tak, a mam na to jakiś dowód?.. + ile będzie kosztowało złożenie tego, bo sam tego nie zrobie, zależy mi na kompie na pare lat, a nie rok, dwa i będzie chodził jak jakiś żółw

Opublikowano

@12kzhita

Właśnie na odwrót... jeżeli nie używasz przeróżnych shaderów itp. to CPU ma główny udział, a BF3 ten proc nie uciągnie na średnich na stabilnych 40fps chociaż...

Opublikowano

Co to w ogóle za zestaw ? Ja piszę, tylko piszę, po raz kilkunasty, jednak w końcu załapiesz warna za totalną niekompetencję.

http://www.morele.net/inventory/info/2V7CyU/

Na tym już masz wszystkie nowsze gierki na Ultra w fhd wyłączając Crysisa3. Tutaj jakbyś nie mógł dołożyć:

http://www.morele.net/inventory/info/sKOy3K/

Jak można w budżecie 2k ledwo zmieścić się z pentiumem i 7850 :huh:

Opublikowano

Może wypowie się ktoś jeszcze?

Poniważ jestem żółtodziobem, choć i ich nie chcę obrażać, dogadajcie się, a najlepiej zróbcie coś co będzie dobre na bf`a i minecrafta(Metina i cs`a przy tym spokojnie wyciągne xD)

@Up właśnie myślałem, że za te 2k wyciągne I5 lecz jestem tylko Pijawką, i mało wiem, lecz twoja oferta jest jak narazie najlepsza.

Co na to inni? :)

@Up jeszcze coś, a kto mi to poskłada? I w sumie skąd wezmę winka 7 pirata?:P

Opublikowano

No to masz już podany za 2k. TF podał.. I ten możesz brać, a nie tamten z pentiumem na pokładzie xD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Pisz gg to się zajmiemy systemem, co do poskładania to na morele jest opcja składania za 60 zł, a po wpisaniu kodu promocyjnego za 0 zł + wysyłka za 1 ;) Co do FPS'ów, na pewno kilkaset podczas normalnej rozgrywki na maksymalnych ustawieniach bez dodatkowych shaderów itp.

Opublikowano

Pisz gg to się zajmiemy systemem, co do poskładania to na morele jest opcja składania za 60 zł, a po wpisaniu kodu promocyjnego za 0 zł + wysyłka za 1 ;) Co do FPS'ów, na pewno kilkaset podczas normalnej rozgrywki na maksymalnych ustawieniach bez dodatkowych shaderów itp.

Kilkaset? 80 będzie na max, mam sporo lepszy sprzęt i mam 130 jak mam wszystko wlaczone, bez modow itp :D

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Kilkaset? 80 będzie na max, mam sporo lepszy sprzęt i mam 130 jak mam wszystko wlaczone, bez modow itp :D

To ja już na phenomie + 4870 mam coś koło 400 bez gładkiego oświetlenia, nie przesadzaj że 80. Tyle to może mieć z shaderami. Po za tym jak mu nie zależy zbyt na jakości mc (jakieś mgiełki i inne pierdoły) to może wyrobić kilka tysięcy fps na takim sprzęcie (1200+ na moim przykładowo)

Opublikowano

Nie kilka tysięcy ;)

Bez niczego, wszystko wylaczone itp + w niebie mam na moim PC 1200fpsów, więc te Twoje liczby są z kosmosu, i to gruboo :)

Opublikowano

OptiFine chociaż wgrany i normalnie skonfigurowany ? Z kosmosu to ty masz wyniki, bo unstable 1200 fps ma się na pentiumie (SweetJesus może dowody dostarczyć)

Opublikowano

Nie, CZYSTY minecraft ;) Czekaj, może Ci filmik nagram ( telefonem, żeby nie bylo że fraps zaburza wyniki czy cos )?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...