Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dark orbit vs. Nova Raider

Emgenus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nova - tam dają mnie kasy, dobre konto zrobisz nie w ciągu pół roku ale 2-4 miesięcy :)

Gra jest bardziej rozwinięta, chociażby handel w grze. Możesz się napierdalać gdzie chcesz :)

Są bugi, ale w prównaniem do darkorbit to gra o wiele lepsza bo mniej cziterów.

Tam wydasz kasę by być lepszym a nie żeby w ogóle to zagrać :D

pyhvh7E.png

Opublikowano

... co to za pytanie na forum o DO powiedza ze DO lepsze a na forum o tym raiderze ze to lepsze ...

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Dla mnie lepsze jest DO, grałem w nove byłem zarządcą klanu top3 na swe czasy, byłem przy tym jak pierwszy na polskim serwie ( mariucha ) wbijał 50 lvl.

To pytanie wgl nie powinno paść co jest lepsze, każdy ma swój gust i swoje upodobania, zagraj i zdobądź własną opinie

Pozdrawiam.

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

gram w to i to ale DO jest lepsze, gdyż tam po wbiciu 50 lvl nic sie nie dzieje tylko naloty na wrogie gildie badania sa coraz dłuższe a gdy nie idą one w parze z lvlem to bedziesz dostawał po dupie od innych graczy

Powrót do Darkorbit? Soon.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Do 60 lvla nova raider lepsze a badania zostaw i lec na misje dajcie plusik

Nick: ⓉⒽⒺ ⓉⒺⓁⒺⓉⓊⒷⒾⓈ ⓅⓁ

Serwer: PL1

Firma: EIC

LvL: 15

• 1 rok później...
Opublikowano

Grałem w to i to Nova Raider bardziej rozbudowana więcej statków 2 postacie niebieska słabsza czerwona silniejsza mnóstwo map itp.

Pomogłem ? Daj LAJK Motywuje!

Opublikowano

DO było najlepszą grą MMO do 2010 roku, teraz postawiłbym na Nova Raider gdybym miał grać od nowa. NR jest bardzo dobrze zoptymalizowana na słabsze urządzenia a i tak prezentuje się graficznie lepiej niż DO. Silnik gry jest bardzo dobrze zrobiony praktycznie lagi nie występują. Mimo ostatnich usprawnień w DO, dark orbit wypada przeciętnie. Arena walk w DO ściągnięta zresztą od  Nova Raider nie umywa się do tej z NR, główną przyczyną łapania się pomysłów z NR w DO był ogromny spadek graczy wywołany nieudolnością wprowadzania nowych zmian przez producenta DO. System grup i  wspólnych wrót czy misji to również pomysły przeniesione prawie żywcem z NR.

Gdyby producenci od DO z rozumem wprowadzili to co było w NR do silnika DO z 2010 to dziś mielibyśmy najlepszą grę na rynku MMO, a tak mamy kolorowe mapy i klikacze z petami. 

cupakgame.jpg

Opublikowano

DarkOrbit zdecydowanie. Jest to ogromna sopłeczność na rynku światowym gier, ma wiele graczy. Gdy wbijesz już tą starą FE to już zdziałasz coś na mapach. Nova Raider mnie nie przekonuje. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

ja grałem w nova raider 2 dni po starcie polskiego servera zrobiliśmy 1 klan ja byłem top 1 legenda top2 a te ilości uranu o boże wtedy tak łatwo było baza była wymaxowana w 1 dzień ale się znudziło mi przy 31 lvl i klan się rozpadł wszyscy odeszli nikt nas nie będzie pamiętał xD 1 elita servera xD

PSlqjGC.png

Opublikowano

Jak już miałbym wybierać to NovaRaider.

ja grałem w nova raider 2 dni po starcie polskiego servera zrobiliśmy 1 klan ja byłem top 1 legenda top2 a te ilości uranu o boże wtedy tak łatwo było baza była wymaxowana w 1 dzień ale się znudziło mi przy 31 lvl i klan się rozpadł wszyscy odeszli nikt nas nie będzie pamiętał xD 1 elita servera xD

Teraz to ni c***a się nie da, bo handle z friko tp latajo  xD Niestety kupujo i wyprzedajo wszystko, nawet 5 deuteru za 40k i mówio, że majo zysk  :(

DO było najlepszą grą MMO do 2010 roku, teraz postawiłbym na Nova Raider gdybym miał grać od nowa. NR jest bardzo dobrze zoptymalizowana na słabsze urządzenia a i tak prezentuje się graficznie lepiej niż DO. Silnik gry jest bardzo dobrze zrobiony praktycznie lagi nie występują. Mimo ostatnich usprawnień w DO, dark orbit wypada przeciętnie. Arena walk w DO ściągnięta zresztą od  Nova Raider nie umywa się do tej z NR, główną przyczyną łapania się pomysłów z NR w DO był ogromny spadek graczy wywołany nieudolnością wprowadzania nowych zmian przez producenta DO. System grup i  wspólnych wrót czy misji to również pomysły przeniesione prawie żywcem z NR.

Gdyby producenci od DO z rozumem wprowadzili to co było w NR do silnika DO z 2010 to dziś mielibyśmy najlepszą grę na rynku MMO, a tak mamy kolorowe mapy i klikacze z petami. 

NovaRaider niewiele lepsza od DO:

- Zapomniana

- PayforWin (za gwiazdki to można mieć wszystko)

Arena w DO to syf, a tutaj są jakieś w miarę równe szanse (bony), ale przydałaby się arena bez nich. Pamiętam bitwy międzyserwerowe - najzajebistsze szit dlaczego? A bo całe PL ustawiało się w kolejkach, by grać, śmiganiem handlem po zasoby i spierdalanie przed 3 szturmami, by potem rozwaliło ich 5 polskich szturmów, ale jak wspomniałem było to szitem, bo taki serwer DE wygrywał praktycznie zawsze, no może coś tam z turkami mogli rywalizować.

W końcu przyszło DenMark, którego twórcą był Lukas (jak ktoś kojarzy z DO) i po prostu płacił i to było widać, szybko się wybił, bota na pvp w czasach, gdzie na wysokim lvl. był baaardzo przekokszony miażdżył 10 sek. Był to w cholerę mocny gracz i wszystko co było trudne, stało się łatwe pod innym kątem, a potem ludzie przestali grać, bo była ciągle to samo i pustka.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Urzekły mnie wasze historie.

DarkOrbit zdecydowanie. Jest to ogromna sopłeczność na rynku światowym gier, ma wiele graczy. Gdy wbijesz już tą starą FE to już zdziałasz coś na mapach. Nova Raider mnie nie przekonuje. ­

Wejdź sobie na jakiś polski serwer.. Pustki, pustki i jeszcze raz pustki. Jak ktoś lata to albo palladium, albo kubiki. Według mnie dużo lepsze jest nova raider. Ciekawsze i brak lagów.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Pod względem optymalizacji nova raider , ale Do ma większy potencjał i lepsza mechanika walki jak dla mnie :D

Potencjał, który nigdy nie zostanie wykorzystane - o tym warto wspomnieć.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Grałem w to i w to i tak naprawdę zależy to od gustu, według mnie DO jest minimalnie lepsze, może dlatego, że gram w niego praktycznie od początku i się przyzwyczaiłem.

Opublikowano

Również grałem w to i w to, w Darkorbit gram od 2008 roku a w Nova Raider gram od 2013 z przerwami jednak największy sentyment mam do Nova Raider, wg mnie gra bardziej rozbudowana pod względem broni oraz statków, których jest mnóstwo i każdy typ statku robi co innego. Nie wiem jak Wy, ale moim zdaniem Nova Raider jest lepsze od DO.

Opublikowano

Ja wycofuje się z tego co napisałem i Nova i Dark to ten sam s**t, a Nova radier jeszcze gorsza latasz cały czas po tej samej mapie i możesz 3 x mniej zrobić niż nawet w dzisiejszym DO, a cwaniaczki z mocnych gildii mając 10 lvl rozwalą cie nawet jak bedziesz na 18 i nie mówie tu o słabym koncie. Także odradzam granie w to i tamto :angry:

cupakgame.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, skoro porownujemy DO do NR , prosze o jakies opinie DO vs ANDROMEDA 5 . Z tego co mi wiadomo na A5 jest dobrze rozbudowany system personalizacji konta(profil,upgrady napedow,oslon,broni etc) 

Opublikowano

Witam, skoro porownujemy DO do NR , prosze o jakies opinie DO vs ANDROMEDA 5 . Z tego co mi wiadomo na A5 jest dobrze rozbudowany system personalizacji konta(profil,upgrady napedow,oslon,broni etc) 

A5 teraz to gówno, nic się praktycznie tam za wielkiego ostatnio nie stało, dużo rusków i w ogóle gra ciągle jest taka sama i nudna po pewnym czasie.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...