Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Netwar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem ponieważ pragnę zrobić portale a w nim inne pluginy, inny świat, że w jednym jest Survival+Frakcje a w drugim SkyBlock. Wiecie jaki to plugin i przy okazji szukam technik'a na serwer.. Jak mi pomoże mogę mu dać. Serwer ma 30 slotów !!

Opublikowano

Jeśli chcesz zrobić kilka trybów gry na jednym serverze to zrób główną mapę i na niej spawn.
Za pomocą plugina do portali zrób portal na inne światy do poszczególnych trybów gry.

sygnaturka2.png

Opublikowano

Nie prawda. Multiverse portals nie wystarczy.

On chce inne pluginy po za portalem, a do tego jest potrzebna maszyna dedykowana, którą dzielisz na 2serwery.

Jednemu dajesz ileś RAM i drugiemu też ileś.

Załóżmy, że maszyna ma 8GB RAMU, serwer SkyBlock ma być mały, więc można mu dać np. 3GB, a survivalowi 5GB.

Wtedy jakoś trzeba połączyć ze sobą porty, w co się nie zagłębiałem.

Potem możesz użyć pluginów:

- Janus

- Transporter

- BungeePortal

Tylko, że Janus jest chyba na spigota, czyli jest to inny silnik niż bukkit, ale też działają na nim wtyczki.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wszyscy panowie @UP, tak dobrze się znacie, że wprowadzacie tylko w błąd kolegę i uwierzy w takie pierdoły, że wystarczy MultiVerse-Portals. <_<

Zacznijmy od tego, że wszystkie te serwery, które byś chciał połączyć, muszą stać na jednym dedyku/VPS i żeby to miało jakikolwiek sens musi on mieć chociaż 12-16GB RAM, bo inaczej nie dość, że będą kosmiczne lagi, to nie będzie to miało żadnego sensu.

Plugin, który odpowiada za połączenie serwerów jest to BungeeCord, zaś do portali BungeePortals. Wszystko co do tego pluginu jest tutaj ładnie przedstawione:

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...