Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ - START 9 LIPIEC][1.4.6][P][S][FB][RP][WF][PvP][24/7][MMORPG][WŁASNY LAUNCHER] mcpandora.pl - Pandora

rexlu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda ,że non premium tylko 1 slot :(

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Muszę was zmartwić, jeden slot non premium zostanie prawdopodobnie wyłączony ze względów bezpieczeństwa.

Wpłynie to na jakość serwera, jednak osoby z non-premium ucierpią.

Dlaczego nie non-premium całkowicie?

Gdyż po doświadczeniach z poprzedniego serwera, który był na mała skale, wystarczy jedna, 2 lekko ogarnięte osoby z proxy lub Torem lub po prostu zmiennym ip aby uprzykrzyć życie graczom poprzez naganna kulturę. Minecraft nie oferuje możliwości banu na adres mac, dlatego jest to uciążliwe, a sam serwer stawia na jakość.

~~ W przyszłości może się to zmienić, lecz jednak wątpimy w to.

Masz Androida!? Zobacz moją grę! Serwer Minecraft MMORPG: MCpandora.pl

Opublikowano

Może white lista dla graczy non premium?

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Niestety, nie da się wykonać whitelisty tylko dla pewnej grupy.

online-mode - polega na sprawdzaniu konta minecraft przy wejściu na serwer. Jakby nie kombinować, z systemem innego logowania dla non-premium, nie jest to możliwe. Obmyślałem różne sposoby, lecz każdy z nich przy odrobinie wiedzy jak działa minecraft oraz minimalnej wiedzy programistycznej obszedł by to zabezpieczenie.

Opublikowano

Nie możecie nic zrobić dla graczy takich jak ja?

Opublikowano

Zalecam pożyczenia minecrafta od kogoś, zakup, bądź znalezienie jakiegoś konta na internecie. Publicznych kont jest dużo, jednak ciągle wiąże się to z ryzykiem wejścia na dane konto przez kogoś innego, a z tym możliwość bana.

Jedynym sensem jest zrobienie non-premium dla graczy takich jak ty, lecz wiąże się to z o wiele większym ryzykiem. Utrudnianiem życia itp. powodami opisanymi wyżej.

Opublikowano

Rexlu jeżeli by cie to interesowało to moge pilnować servera po 10 godzin dziennie.

Jak tylko wrócę z pracy koło 12 moge siedzieć do późna.

na pewno masz też swoją ekipe. Daj mi do was jakiś kontakt (np tel) to moge dzwonić w razie czego.

Bardzo podoba mi się server , i boli mnie że jest tylko dla premium :)

Opublikowano

Nie chodzi tutaj o pilnowanie serwera, gdyż jak ktoś będzie zawzięty to i tak uprzykrzy życie grającym :)

Można będzie nawet i rozdać po 50-100 banów ip, jak to już kiedyś miałem.

Z drugiej strony rozwiązaniem był mineshafter, gdyż chyba zaczął ponownie działać, jednak nie uruchomi się on z modami, które są na serwerze.

Z drugiej strony 90zł za premium minecraft to nie aż tak dużo :)

A trzeba było kupić, kiedy to był w wersji beta po 30zł ;)

Skoro zbliża się start serwera, mam dla was konkurs na zasadzie kto pierwszy ten lepszy :)

Pierwsze 3 osoby, które wejdą na serwer zostaną wynagrodzone:

1 osoba - Ranga Lord na 5 dni
2 osoba - Ranga Rycerz na 5 dni
3 osoba - Ranga Rycerz na 3 dni

Do boju Legendy!

Opublikowano

Rozwiązanie: wypuścić serwer non-premium na ok. 20 slotów i sprawdzić co się będzie działo, pierwszego admina do pilnowania tego chaosu już widzę macie. Można też wprowadzić WL, rejestrowanie na stronie z potwierdzeniem adresu e-mail i takie tam pierdoły, które zniechęcą osobniki o niskiej zawartości kultury osobistej we krwi. Mnie póki co zżera ciekawość jakich modyfikacji używacie... xD

bipsMal.png

Opublikowano

Modyfikacji naprawdę wielu. Jednak wersja 1.4.6 nas strasznie ogranicza :)

Pliki serwerowe są na 1.5.2 gdzie rozwiązuje to część naszych problemów, jednakże klient gry pod te pliki działał beznadziejnie, tak że nie był praktycznie grywalny. Po tej próbie odpuściliśmy sobie.

Był pomysł połączenia konta z forum z kontem gry jednakże wtedy można obejść te zabezpieczenie w ten sam sposób jak był 1 slot non premium.

Nie przyjmuję adminów z ulicy :) Nie jest to serwer gdzie jest 10-20 slotów i 3-5 adminów. Spokojnie jedna osoba w porywach 3 mogą wszystko ogarnąć. W dowód tego, serwer powstał dzięki generalnie 3 osobom.

Stroną, częścią programistyczną, reklamą + większą częśc serwera zrobiłem sam :) Dla chcącego nic trudnego.

Jednak wiem jak ostatnio to wypadało przy banowaniu 50 razy tej samej osoby, więc nie chcę znowu takiego chaosu. Ban to ma być ban, jednak minecraft nie jest przystosowany do banowania na kontach non-premium, bo potrzebny były chociażby najłatwiej mac (który poniekąd i tak da się zmienić) dlatego w mmorpg banują na mac,ip,konto + chyba numer dysku twardego.

Opublikowano

a takie coś np: na forum łączycie te konta z serwerem jednak można zrobić tylko 1 konto z 2 postaciami. Jeżeli juz na to odpowiadałeś to sory dopiero wstałem :3

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego w żadnym MMORPG, że banują cię na adres MAC, a przynajmniej w mojej kilkuletniej praktyce nie spotkałem się z tym, a numer dysku to już jakieś bujdy na resorach. Każdy MMORPG Free2Play umożliwia stworzenie nowego konta po zbanowaniu, wystarczy nowy adres e-mail, nawet ban na IP jest już przeżytkiem, bo zmienić go może nawet dziecko, a zdarza się, że ktoś inny korzysta z tego samego adresu i bum, ma bana za darmo. Dlatego nie rozumiem, czemu nie można zrobić tak jak mówiłem połączenia konta w Minecrafcie do konta na forum/stronce, 90 złoty za premke do MC to dla mnie czyste zdzierstwo, szczególnie, że jesteśmy słynnymi oszczędnymi Polakami. Tak więc zastanówcie się nad tą opcją :)

P.S: Ściągnąłem waszą paczkę i mam pytanie: czy to już wszystkie mody jakie zamierzacie użyć na serwerze??

bipsMal.png

Opublikowano

@up to mało niestety wiesz :(

Owszem aktualnie odchodzi się od tego. Jednak zważ na to, że w ogromnym świecie, kiedy jest normalna gra mmorpg 1-2 ludzi na 2000tyś online gubi się.

Co do banów, to fakt odchodzi się od tego, jednak nie mówiłem koniecznie o free2play, a ostatnio spotkałem się że gracze Tery Online, którzy dostali bana, nie mogą stworzyć już nowego konta :)

Rozumiem twoje oburzenie o premium. Jeżeli faktycznie, będzie aż taki duży problem z populacją serwera, prawdopodobnie zostanie to zmienione. Dlatego też jest między innymi aktualizacja launchera, w której zostanie pewna kwestia wtedy dodana. Twoja wersja łączenia logowania z forum jest dobrym pomysłem. Również w drugiej wersji była taka idea, jednak dało się złamać to zabezpieczenie i wejść do gry na jakiekolwiek konto.

Logowanie musi wystąpić po wejściu na serwer. Oczywiście też da radę by było to rozwiązać, lecz jest to uciążliwe, więc aktualnie decyzja brzmi nie.

Co do paczki minecraft, to tak, aktualnie tak to wygląda. W samym kliencie jest około 15 modyfikacji + ponad 36 pluginów na serwerze. Oczywiście na tą chwilę jest to wszystko. Jednak po to również launcher ma opcje update plików. Beta testerzy, którzy ostatnio byli na serwerze, musieli właśnie pobrać nową wersję launchera oraz plików.

Owszem jeżeli, ktoś nie gra dużo w minecraft 90zł to jest wydatek. Osobiście teraz zastanowiłbym się trochę, zanim bym takie pieniądze tam za minecrafta, chociaż i tak kosztuje mniej niż wszelakie gry które teraz wychodzą, więc myślę iż bym zakupił.

PS:. Oszczędny Polak kupił minecrafta kiedy była w becie za 30zł :) Napisałem troszku chaotycznie, lecz mam nadzieję, że zrozumiale.

Opublikowano

Dzięki za świetną odpowiedź. W sumie to są jakieś publiczne konta, więc spróbuję tej deski ratunku. Ale mimo wszystko moim zdaniem modyfikacji jest za mało, w sumie tak na prawdę tylko jedna, która dodaje jakieś przedmioty, czyli Mo'Creatures. Osobiście polecam zastanowić się nad takimi modyfikacjami jak:
http://www.minecraftforum.net/topic/1688664-152-sspsmp152-pre-rpg-inventory-mod-3d-items-jewelery-capes-and-much-more/RPG Inventory,
http://www.minecraftforum.net/topic/1403415-125-132-more-bows-mod-v2-82512/More Bows,
http://www.minecraftforum.net/topic/1585216-thaumcraft-305h-updated-172013/Thaumcraft 3 (+http://www.minecraftforum.net/topic/1666956-147151thaumcraft3essentia-everything-232c-keybored-industries-tc3-addons/essentia, +http://www.minecraftforum.net/topic/1813058-thaumic-tinkerer-thaumcraft-addon-evolve-knowledge-v107-20k-downloads/thaumic tinkerer),
http://www.minecraftforum.net/topic/1633516-152151sspsmp-magical-crops-version-21-farm-your-way-to-riches-forge-151212a-golem-support-smp-fix-update-070613/Magical Crops,
http://www.minecraftforum.net/topic/997095-147-more-pistons/More Pistons.
W razie czego służę pomocą w testowaniu, zabezpieczaniu itd. , o tych modach wiem niemal wszystko i wiem, że bardzo umilają i urozmaicają rozgrywkę. Moja szczegóną prośba o dodanie More Pistons, gdyż nie spotkałem się z serwerem na którym on by występował, a tworzenie wymyślnych bram i zapadni zapowiada się niesamowicie.

bipsMal.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...