Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile FPS powinniem miec?

xAvonis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procek w miarę ok, Grafika mobilna = Kiepska... 60 na normal, fast powinno dać radę ;)

Opublikowano

Optifine pobierz i przejedź myszką na opcje potem jest np Tiny - Fastest i ustaw na tiny i tak z każdym potem pobierz game booster 3 i otwieraj za pomocą tego a jeszcze potem ctrl+alt+delete prawym na mc przejdź do procesu potem prawym na javaw i priorytet wysoki w koligacji odznacz procek 0

miałem 15 fps teraz mam 200 :)

ram: 6gb

Procek : Intel ® Premium ® CPU B960 @ 2.20GHz 2.20GHz

Karta graficzna:Intel HD Graphics Family

i do tego win7 64 bity :)

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

a jak to zmienic?

Gdzieś czytałem że nie wykrywa minecraft'a jako aplikacji 3D. Trzeba to gdzieś ustawić niestety nie wiem gdzie bo nie posiadam takiego laptopa. Popatrz na uruchomione programy w Tray'u ( pasek w dolnym prawym rogu) może tam jest jakaś aplikacja obsługująca zmianę karty.

Pumpernikiell.png

Opublikowano

Hmm zależy na jaki dystans i ile ramu poświęcisz. Ja miałem lapka co miał 2GHz i na tiny z optifinem grało się świetnie, wyżej robiły się lagi.

Pozwól że określę mniej więcej tak jak wg mnie powinieneś mieć (z optifinem):

tiny- 0 lagów

short- 0 lub bardzo mało lagów

normal- częste lagi

far- wysiada minecraft lub uciążliwa gra

CreeperCraft

TYP: Survival+Frakcje

Sloty: 40

IP: s136.csrv.pl:26715

Opublikowano

Huh ;d Pobierz optifine. Zwiększy twoje fpsy nawet o 50 ! Jeżeli naprawde juz nic nie pomaga graj na Tiny/Fastest/maxfps. Kolega wyzej ma racje GB3 Bardzo dużo pomaga.
POzdrowienia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...