Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne Lagi O.o

Redux™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.Od pewnego czasu (tak nagle) gdy wchodze na serwery rejestruje się i loguje jak na kazdym serwerze.Gdy zaczynam trzymac W moja postać się rusza i nagle cofa.Wyglada to tak ze idzie , cofa,idzie , cofa i tak 100 razy i gdy wreszcie juz nie bedzie cofac to gdy np zaczelo mnie cofac przy Dircie a gdy juz przestaje cofac i podchodze pod Sanda , to inny gracze widza ze sie nie ruszam przy tym punkcie gdzie zaczeło mnie cofac,czyli Dircie.Mam internet nawet dobry,10mb.Minecraft chodzi od 10 do 20 fps.Aha,czasami gdy mnie tak cofa,to wywala mnie i pisze ze latalem (wtf?!).Nie nie mam zadnych Nodusów,x-Rayów,modyfikacji i innych gówien.Tak,przeinstalowywalem minecrafta 100razy,moja wersja to 1.6.1,te dziwne "lagi" zaczely sie od 1.5.2

Mój komputer :

Ram: 1 GB

Procesor: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80 GHz 2.79 GHz

Karta Graficzna: 256 mb :(

Mój internet :

2819471436.png

Prosze o pomoc poniewaz to bardzo przeszkadza w grze :(

Nie,nie mam Premium...

AtypicalRocket8.png

Opublikowano

Strasznie słaby komputer, na twoim miejscu myślałbym o zakupie nowego, oczywiście nie mówię, że bez tego nie będzie Ci chodzić.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Wiem ze slaby,ale jest 0 lagow,tzn. minecraft chodzi na tych fps,ale zadnych zaciec itd. Na wersjach ponizej 1.5.1 minecraft chodzil bez tych lagow i cofek :(

AtypicalRocket8.png

Opublikowano

A dzieje się to też na singleplayer czy tylko na serwerze?

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

To w takim razie może wina internetu?

Ja za to mam lagi i na singlu i na multi, a komputer mam bdb, nie wiem czemu tak się dzieje

CreeperCraft

TYP: Survival+Frakcje

Sloty: 40

IP: s136.csrv.pl:26715

Opublikowano

Internetu nie...Ponieważ kiedyś miałem 2mb i były o 100 razy gorsze..

Teraz mam 10mb gdzieś tak od miesiąca i tylko te lagi są..Ale jak odczekam gdzieś tak 5-10 minut to nie ma lagow,tylko tam np.1 cofka na 2/3 minuty

AtypicalRocket8.png

Opublikowano

@up Po co ci bat do launchera zyca , skoro już ma tam wbudowaną funkcję większego przydzielania ramu? :huh:

@topic Masz zbyt dobrego neta jak na takie lagi ;) . Mam 'trochę' lepszego i nic się nie dzieje. Jedyne lagi jakie mam to te na komputerze :D .

Nie wiem ile masz ramu na komputerze , ale zawsze można przydzielić grze więcej pamięci. Dodatkowo sprawdź czy jakieś programy nie 'zżerają' Tobie połączenie (np. skype, ts, czy jakieś pobierania) oraz na wszelki wypadek przeskanuj komputer antywirusem i antymalwarem.

Jak jeszcze na coś wpadnę to napiszę :)

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Znawca
Opublikowano

Błąd serwera lub się nie zalogowałeś (poprawnie).

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Po co nowy komputer mole ??

1GB RAM to nic ja mam 4 GB i troszkę mi tnie na maksymalnym renderowaniu (na serwie)

dokup sobie kości pamięci nie wiem czy masz ddr2 czy ddr1 czy inny pies.

usuń całą zawartość w .../windows/temp + .../users/.../appdata/local/temp

jeśli dalej nie działa, to powiedz mi bo internet masz dobry, czy może masz kilka komputerów i dzielicie się łączem przez router? jeśli tak to wina tego.

czasem może pomóc najprostsze rozwiązanie jakim jest odkurzenie wnętrza kompa (przy wyłączonym i rozpiętych przewodach!) pamiętając żeby nie zrobić zwarcia na płycie głównej (po prostu nie tykaj końcówką odkurzacza wnętrza).

A bawiłeś/aś się w ulepszanie minecrafta? może jakiś plugin/mod Ci go spowalnia?

Powiedz mi również na jakie serwy wchodzisz ? Ilu slotowe? być może to też wina serwów że mają lagi...

Przypuśćmy ...

wbijasz na taki serwer co ma 100+ slotów i nawalone graczy aż się wylewa ze spawnu, Twój RAM nie wyrabia i Ci tnie

albo wbijasz na serwa co ma 20 slotów ale słaby hosting i Ci tnie... albo wbijasz na serwa HAMACHI, czyjś komputer może nie wyrabiać.

Jeszcze jeden haczyk może być , sprawdź ile posiadasz miejsca na partycji systemowej.

Po prostu zaopatrz się w kości pamięci i zobacz co wtedy, 3GB jak dokupisz myślę że się poprawi. Pamiętaj aby sprawdzić płytę główną jaką masz czy obsługuje dodatkowe DDR, najlepiej spytaj tatę czy Ci pomoże ;)

pozdro

Procesor: AMD Athlon II X2 270 Processor 3.40 GHz

Zainstalowana pamięć RAM: 4.00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Opublikowano

zakup nowy.

Nie nabijaj postów jak masz gadać głupoty.

Wystarczy mu dodatkowy RAM

Może warto by było zakupić nową kartę graficzną? Aktualizowałeś javę?

Faktycznie grafe ma słabą do tego musi kości RAM dokupić, kartę graficzną... ale nie wiem czy sama pomoże.

Internet masz zaje... też chciałbym taki :D

Procesor: AMD Athlon II X2 270 Processor 3.40 GHz

Zainstalowana pamięć RAM: 4.00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...