Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czym nagrywać filmiki z lola ?

P@in

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie, nagrywałem camtasią ale wogóle nie pokazywąło rozgrywki tylko mój pulpit nawet jak miałem włączonego lola, po 2 chciałbym aby ten program miał pare bajerów graficznych czy dodatków (prosze nie wymieniajcie mi tylko frapsa bo chce cos bardziej rozwiniętego), a najbardziej mi zalezy aby ten program miał opcje modyfikacji głosu (intonacji np. małe dziecko czy stary dziad) , przęciągania obrazu, ;)

za pomoc będą plusiki

peind.png

Opublikowano

Taki program nie istnieje, takie rzeczy można zrobić tylko w obróbce filmu.

Najlepszy póki co program to Action!

Opublikowano

niestety nie ma programów z takimi opcjami

tak jak poprzednik - polecam actiona gdyż nagrywa w naprawdę dobrej jakości

jeśli chcesz ''starego dziada'' to możesz głos nagrywać osobno - np audiocity i nastepnie w jakimś programie remixować głos

następnie sklejasz wszystko w np. sony vegasie i GJ, MASZ FILMIK DOBREJ JAKOŚCI

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Tu masz dobre nagrywarki:

- Lodówka

- Toster

- Mikrofalówka

- Schabowy

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

gry nagrywaj za pomoc lol reapley a glos za pomoca czegos innego glos modyfikowac mozesz tez za pomoca innych programow a potem to jakos polaczyc w czyms ;D

Opublikowano

gry nagrywaj za pomoc lol reapley a glos za pomoca czegos innego glos modyfikowac mozesz tez za pomoca innych programow a potem to jakos polaczyc w czyms ;D

przykro mi lecz przez taki sposob trwa 2x dłużej

czemu? pliku z lol replaya nie można wrzucać do rzadnych programów

dlatego po nagraniu muszisz jeszcze raz wszystko przegrywać w innym programie

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Albo nagrywaj odrazu programem Action! od Mirillis, albo najpierw lol replayerem, a potem dopiero Actionem, bo to aktualnie wg. mnie najlepszy program do nagrywania ; )

1377440917-U253647.png

Opublikowano

jak nagrywasz lol repaley i od dzielnie robisz glos + chcesz to modyfikowac i tak musisz wszystko przerobic na inny format wiec tak czy siak wyjdzie tak samo ; )

Opublikowano

ściągnąłem ten action ale jak klikam f9 zeby nagrywało albo jak klikam te czerwone koło to nic sie nie dzieje, ktoś wie dlaczego ?

peind.png

Opublikowano

Nie wiem co ludziom nie podoba się we frapsie ...

Ja używam

Camtasia Studio 7 - sklejasz wszystko i dodajesz efekty

Goldwave - Bardzo dobre do edycji głosu/dźwięku

Fraps - Nagrywanie obrazu

FreeSoundRecorder - Nagrywanie dźwięku

I wychodzę na czysty głos jak i obraz HD , bez szumów itp

Jeżeli nie potrafisz posługiwać bardziej zaawansowanymi programami to już jest problem , bo takiego jak ty szukasz to raczej nie ma :)

Opublikowano

nie chodzi o o że nie umiem, tylko czytaj post nad tobą, ale w pewnym sensie dobrze robisz tylko poco freesoundrecorder jak sam fraps w sobie juz nagrywa głos :D.

peind.png

Opublikowano

ściągnąłem ten action ale jak klikam f9 zeby nagrywało albo jak klikam te czerwone koło to nic sie nie dzieje, ktoś wie dlaczego ?

/\

ktoś mi z tym pomoże ? :)

peind.png

Opublikowano

NAGRYWAJ TELEFONEM ! ! !

A jak nie masz tak zaawansowanej technologii to...

(proszę nie wymieniajcie mi tylko frapsa bo chce coś bardziej rozwiniętego) <- Czyli jednak telefon jak fraps ci nie pasuje a chcesz coś "bardziej rozwinietego"

Opublikowano

nie chodzi o o że nie umiem, tylko czytaj post nad tobą, ale w pewnym sensie dobrze robisz tylko poco freesoundrecorder jak sam fraps w sobie juz nagrywa głos :D.

Tak fraps ma te możliwość ,w nowych wersjach (chyba) ale znowu jest lekki problem z samą obróbką muzyki i obrazu potem ,lepiej nagrać osobno i wkleić. Nie wiem jak to tam działa ale mi chodzi o sam dźwięk z mikro a nie z gry , bo jak robisz na yt , to musisz coś gadać a nie sama gra ;) dlatego używam ten freesoundrecorder

A co do twojego problemu , skoro Nic się nie dzieję masz coś źle w opcjach ustawione .

Szczerzę siedzę już w tym trochę i coś się tam znam i jeżeli chodzi o Program Action mirllis , nagrałem 1 film tym gó*nem i sądzę ze ten program jest do kitu(za dużo pieprzenia jest z nim i to jest strasznie denerwujące) , ale jak tak bardzo chcesz to masz poradnik

, niby jest najlepszy do nagrywania ale ja tak nie sądzę .

Jeżeli chcesz żeby robić łatwo i szybko to możesz zrobić tak jak ja ci mówiłem (moge ci dać fajny poradnik) , albo jak chcesz to męcz się z Action :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...