Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zainstalowac mody na non-premium 1.6.1

ziomal6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpinam się do pytania, Rei minimap zainstalowałem bez problemów ale już nie wiem jak zainstalować Not Enough Items bo nie mam folderu caremods w .minecraft. Pomoże ktoś?

Opublikowano

Mam Minecraft 1.6.1 z Forge więc mody zapakowane (.rar) wrzucam do folderu 'mods' w '.minecraft' może Tobie ziomal6 się to przyda. Natomiast jeśli chodzi o NEI to mam plik .jar i nie mam zielonego pojęcia co mam z nim zrobić.

Opublikowano

Mam Minecraft 1.6.1 z Forge więc mody zapakowane (.rar) wrzucam do folderu 'mods' w '.minecraft' może Tobie ziomal6 się to przyda. Natomiast jeśli chodzi o NEI to mam plik .jar i nie mam zielonego pojęcia co mam z nim zrobić.

Jak wrzucic forge tzn. gdzie i najlepiej link do forge tez by sie przydal.

Moje Tuty:

#1 Generator stone #2 100% Automatyczna farma kaktusów #3 100% Automatyczna farma trzciny

Wejdź na profil i poszukaj ;D Moje konto YT z poradnikami :

Opublikowano

Mody są teraz prawdopodobnie pakowane w pliczek .jar który trzeba wrzucić w .minecraft/version do folderu o jakiejś nazwie, np. "mod". Następnie wchodzimy w launcher, i gdzie mamy pierwsze okienko wybieramy "New Profile", otwiera nam się nowe okno, potrzeba chwilę poczekać aby załadowało się wszystko na 100%. Następnie w "Profile Name" wpisujemy nazwę folderu, i w "Use Version" wybieramy folder wgrany w .minecraft/version. Na koniec zatwierdzamy "save profile" u góry w "Profile" wybieramy to co stworzyliśmy, daną wersję i wchodzimy do gry. Mam nadzieję, że o to chodziło. Pozdrawiam :)

eminem8mi_nwpxwws.png
Opublikowano

Musicie wejść w %appdata% >".minecraft" > odtworzyć folder "versions" > folder 1.6.1 skopiować i wkleić w versions > zmienić nazwę na 1.6.1mody > plik 1.6.1.jar zmienić na 1.6.1mody > plik 1.6.1.json zmienić na 1.6.1mody.json > otworzyć plik 1.6.1mody.json za pomocą notatnika i zmienić pierwszą linijkę na :"id": "1.6.1mody" i zapisać w razie potrzeb pytać tutaj jak coś to wytłumaczę jeszcze raz bo teraz piszę na szybko :) i potem w lancherze zmienić wersje gry na 1.6.1mody i już :) Pomogłem ?

Opublikowano

To zależy jaki masz launcher ale są już poradniki poszkaj a znajdziesz ja używam zyczu i sie dodaje podobnie jak w 1.5.1 by anjocaido tylko w innym miejscu jest .jar

Opublikowano

te 1.6.1 to totalna porażka z powodu że bardzo ciężko wgrać mody plusy są tylko takie że są konie ale to już nie to samo co 1.5.2 :(

Opublikowano

Tu masz na 1.6.1 jak zainstalowac

C:\Users\cyb3r_000\Desktop\zjdf81w.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie ta instalacja modów, jest lekko czasochłonna, ale wszyscy i tak z czasem się przyzwyczają. W tej wersji pojawiło się kolejne wsparcie dla modów ze strony twórców minecrafta, gdyż teraz każdy może grać na różnych profilach, z różnymi modami.

A co do pytania,to wszystko jest pokazane w filmie, który podał użytkowanik UP.

1357040469-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...