Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Xperia J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, posiadam Sony Xperia J. Od pewnego czasu mam problem, ponieważ gdy próbuję włączyć telefon miga ciągle czerwona dioda.Zaś gdy jest podpięty świeci się zielona.

Przy pierwszej próbie włączenia był napis Sony, a następnie rozładowana bateria-no i podłączyłem do ładowania.

A i jeszcze wcześniej, nic się nie działo więc SUS(Sony Update Service) zrobiłem aktualizacje i zaczęło się z tymi diodami (up).

Chodzi tu o to ,że telefon się ładuje?Czy o coś innego.

Jeśli o ładowanie, to ile takie coś może trwać?!

Daję limit, za rozwiązanie problemu.

Like, za sensowną wypowiedz, która coś wniesie.

WAŻNE.

Opublikowano

Czy ta czerwona dioda przy włączaniu świeci nawet wtedy, gdy masz naładowaną baterię?

Czerwona dioda zawsze oznacza, że masz słabą baterię i tylko wtedy powinna świecić.

Zielona dioda oznacza naładowanie telefonu.

Niebieska informuje o jakimś powiadomieniu, np. SMS czy nieodebrane połączenie.

Biała/żółta świeci się w trakcie ładowania.

Też zaktualizowałem swoją jotkę i jest pewna różnica w częstotliwości świecenia tych diód w porównaniu do starszej wersji systemu.

Naładowanie baterii do 100% zajmuje mi tak na oko ~ 1,5/2 godziny.

Jeśli czerwona świeci się tylko wtedy, gdy masz słabą baterię to wszystko jest ok, tak powinno być.

Opublikowano

Świeci się tylko wtedy,gdy jest bateria na niskim poziomie(mało %).

Czy ta czerwona dioda przy włączaniu świeci nawet wtedy, gdy masz naładowaną baterię?

Czerwona dioda zawsze oznacza, że masz słabą baterię i tylko wtedy powinna świecić.

Zielona dioda oznacza naładowanie telefonu.

Niebieska informuje o jakimś powiadomieniu, np. SMS czy nieodebrane połączenie.

Biała/żółta świeci się w trakcie ładowania.

Też zaktualizowałem swoją jotkę i jest pewna różnica w częstotliwości świecenia tych diód w porównaniu do starszej wersji systemu.

Naładowanie baterii do 100% zajmuje mi tak na oko ~ 1,5/2 godziny.

Jeśli czerwona świeci się tylko wtedy, gdy masz słabą baterię to wszystko jest ok, tak powinno być.

A więc ile mam czekać?

Gdy jest podpięty do ładowania świeci się na zielono(ciągle), gdy próbuję włączyć(teraz/rozładowana) miga na czerwono.

Opublikowano

według mnie to albo cos z baterią sie dzieje albo z ładowarką zmień ładowarke i zobacz moze pomoze

Opublikowano

według mnie to albo cos z baterią sie dzieje albo z ładowarką zmień ładowarke i zobacz moze pomoze

W jakim sensie zmień?Kupić?Niee... Ta jest nowa, orginalna(na pewno nie uszkodzona).

To raczej nic z nią.

Opublikowano

Też tak miałem, podłączam to świeci się zielona (znak, że się ładuje) odłączam i próbuje włączyć czerwona (znak, że wyładowana), zostaw na gdzieś 3-4 godziny telefon podłączony, i spróbuj go włączyć gdy jest podłączony do ładowarki, jak nie podziała, to spróbuj odłączyć od ładowarki i włączyć telefon. :P

Opublikowano

Też tak miałem, podłączam to świeci się zielona (znak, że się ładuje) odłączam i próbuje włączyć czerwona (znak, że wyładowana), zostaw na gdzieś 3-4 godziny telefon podłączony, i spróbuj go włączyć gdy jest podłączony do ładowarki, jak nie podziała, to spróbuj odłączyć od ładowarki i włączyć telefon. :P

Ładowałem też gdy pojawiał się ten napis Sony ok. 1,5h

Potem po użyciu Sony Update Service również i w ciąż to robię.

Ciągle jest to samo, sprawdzałem baterie(językiem) i czuje ,że jest coś tam "tego prądu", nie wiem tylko czy wystarczająco.

Zapraszam do ponownego wypowiadania się. :P

Opublikowano

rozumiem że telefon w ogóle się nie włącza, a gry podłączysz go do prądu ładuje się do logo Sony i nic.

jeżeli tak jest, to ten update który robiłeś mógł uszkodzić plik odpowiedzialny za bootowanie telefonu. Dla tego nie startuje i chyba 3 razy miga czerwona dioda.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

rozumiem że telefon w ogóle się nie włącza, a gry podłączysz go do prądu ładuje się do logo Sony i nic.

jeżeli tak jest, to ten update który robiłeś mógł uszkodzić plik odpowiedzialny za bootowanie telefonu. Dla tego nie startuje i chyba 3 razy miga czerwona dioda.

Teraz nie pojawia się wgl. logo Sony, gdy klikam "power'a" to jest tylko ta dioda.

Dioda miga 3 razy,chwila przerwy i znów.

Jak to naprawić, oczywiście bez serwisu?

Opublikowano

Powiem Ci, że nie wiem jak to naprawić, bo mój telefon też tak padł (Xperia Play :<) ale nie opłacałoby mi się jej robić, bo sama z siebie się rozpadała już.
A to że miałeś zieloną diodę świadczy tylko o tym że miałeś przepływ prądu w telefonie i bateria się ładowała.

btw. lajków nie chce, Ty pomogłeś mi, to i ja pomogę Tobie ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Powiem Ci, że nie wiem jak to naprawić, bo mój telefon też tak padł (Xperia Play :<) ale nie opłacałoby mi się jej robić, bo sama z siebie się rozpadała już.

A to że miałeś zieloną diodę świadczy tylko o tym że miałeś przepływ prądu w telefonie i bateria się ładowała.

btw. lajków nie chce, Ty pomogłeś mi, to i ja pomogę Tobie ;)

Jeżeli byś mógł to proszę o poszukanie czegoś takiego tj. jak to naprawić :)

Opublikowano

zią, nie chciało mi się szukać jak naprawić swój telefon, a co dopiero czyjś ;)

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Problem rozwiązany :)

W moim przypadku było tak ,że po prostu bateria źle działała - tj. zawilgociła się w trakcie "przewożenia jej do mnie"(to raczej wina moich rodziców).

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...