Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kierunek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamierzam iść do Technikum Morskiego i mam do Was pytanie, co byłoby ciekawszego

-nawigator morski

-logistyk (bardzo poszukiwany zawód na rynku europejskim)

Bardzo fajnie byłoby iść na logistyke, ale także ciekawi mnie nawigator. Doradzi ktoś? Dodam, że idę teraz do 3 klasy gimnazjum.

@IamMan, zamierzam pływać statkiem. tzn. chciałbym

Opublikowano

nawigator ? średnie
logistyk lepszy , ale zamierzasz potem jeszcze dalej isc w marynarkę (wojsko) , płynąć statkiem czy co ?

Opublikowano

Teraz mało osób idzie na logistyka, więc możesz śmiało iść bez obaw, że nie znajdziesz pracy. Skoro chcesz pływać statkiem, to jak najbardziej.

Opublikowano

Mało idzie na logstykę, bo są głupi. Z tym zawodem praca murowana. Moim zdaniem jeden z najlepszych kierunków kształcenia .

9368_gold.png

Opublikowano

Ja jestem na studiach logistycznych inżynierskich, tylko mam specjalizacje dot. transportu drogowego i magazynowania. Polecam Ci logistykę, jest bardzo ciekawa i później można zarabiać dobre pieniądze.

Mam kilka osób w grupie po tech log i powiem szczerze, że niczym się nie wyróżniają, technika nie przykładają się do tego, aby wyszkolić małolatów, ale zawsze dodatkowy papierek, o ile zdasz egzamin później, bo on jest trudny zawsze się przyda.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Zależy od specjalizacji, ale logistyka jest ogólnie związana z transportem, magazynowaniem, dystrybucją i spedycją.

Puszcza się ciężarówki w kraj, ustawia im się trase, składa zamówienia, pilnuje się stanu magazynów i inne. Poczytaj o tym.

http://www.wsb.pl/wroclaw/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/logistyka

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Widze nie jedna polece Ci teraz logistyke.
Najbardziej opłacalne, zresztą, że większość nie idzie na ten kierunek, a najbardziej mnie ciekawi, dlaczego? ;)

Opublikowano

Chodzi mi o logistyke morską, czy to się oplaca?

Każdą gałąź logistyki się opłaca. Logistyka morska nie różni się zbytnio od drogowej. Prawdę mówiąc, to jest to samo.

Żałuję, że poszedłem do LO, a nie na Tech. logistyka

9368_gold.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Logistyk to zawód z przyszłością :) chociaż nawigator do statku kosmicznego kiedyś się przyda :P albo i nie bo nawgacja będzie lepsza ;P ale tak na serio to idź na Logistykę :)

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Nie lepiej wybrać energetykę odnawialną ? to dopiero przyszłościowy zawód.

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...