Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Focus Ad/Ap Carry

adisek1201

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam do was pytanie, jak sobie radzicie kiedy jest team fight wy pozycjonujecie jako carry i przeciwnicy stoją skupieni jak najbardziej i ciężko jest dostrzec w tłumie ad/ap Carry i nie ma jak ich zaznaczyć.

Opublikowano

Grając czymś co ma daleki range (kog, trist) to stoję za moimi sojusznikami, a jak gram z mniejszym range to team wbija, a ja w środku. Najlepiej czymś z dashem, by nie dać się złapać przeciwników taka Vayne z ultimate.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ziomek skoro jestes Carry to stoisz z tyłu i bijesz pierwszego, który chce Cię złapać, nie jesteś rambo ani tankiem żeby wbić się w środek teamfightu po to by zdjąć ap/ad i zginąć. Pamiętaj - martwy carry w teamfightcie = źle.

Opublikowano

Ja biorę Vayne zazwyczaj albo Dravena. Dravenem muszę sobie sobię znaleźć odrobinę miejsca na tasiory.

Jak mam Vayne to napierdalam w to, co widzę że chce się wbić, robię Q żeby mnie nie złapał i zazwyczaj pada, no to podchodzę znowu do tfa i napierdalam kolejnego słabiaka, który niezależnie ile ma armora to od Vayne padnie :)

Jakbyś chciał ode mnie regułkę to proszę: musisz zająć pozycję dobrą do ucieczki i napierdalać tego najpierw, kto chce Cię złapać, bo jeśli nie grasz w brązie to przeciwinicy będą chcieli Ciebie sfocusować.Potem napierdalasz kolejnego zostawiając tanka.

Opublikowano

Ja biorę Vayne zazwyczaj albo Dravena. Dravenem muszę sobie sobię znaleźć odrobinę miejsca na tasiory.

Jak mam Vayne to napierdalam w to, co widzę że chce się wbić, robię Q żeby mnie nie złapał i zazwyczaj pada, no to podchodzę znowu do tfa i napierdalam kolejnego słabiaka, który niezależnie ile ma armora to od Vayne padnie :)

Jakbyś chciał ode mnie regułkę to proszę: musisz zająć pozycję dobrą do ucieczki i napierdalać tego najpierw, kto chce Cię złapać, bo jeśli nie grasz w brązie to przeciwinicy będą chcieli Ciebie sfocusować.Potem napierdalasz kolejnego zostawiając tanka.

nie zapominaj że vayne jeśli zostawi voliego (tank) to pramtycznie padnie

VAYNE JEST TO NAJLEPSZA POSTAĆ DO ZABIJANIA TANKÓW TAK WIĘC LEPIEJ JEST ZABIĆ VOLIEGO I CHO NIŻ ZABIĆ CHO I ZABRAĆ 1/2HP MASTEROWI I PAŚĆ

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Wszystko zalezy od tego jakie masz postacie w druzynie i kim grasz. Niekiedy mozesz sobie pozwolic na wysuwanie sie do przodu a nie kiedy nie mozesz sie wychylac. Np jasli masz kyla w teamie to on zawsze cie moze uratowac ultem. Alistart o ile nie bedzie focusowac przeciwnikow tez cie moze skutecznie obronic

u1lc.png
Opublikowano

nie zapominaj że vayne jeśli zostawi voliego (tank) to pramtycznie padnie

VAYNE JEST TO NAJLEPSZA POSTAĆ DO ZABIJANIA TANKÓW TAK WIĘC LEPIEJ JEST ZABIĆ VOLIEGO I CHO NIŻ ZABIĆ CHO I ZABRAĆ 1/2HP MASTEROWI I PAŚĆ

Tak, tak to tzw. "focus mundo"

Co do tematu to pewnie chodzi co o to że jak enemy są skupieni to nie możesz ich zaznaczyć, to wtedy uciekasz z teamem lub bajtujesz ich żeby się rozproszyli i masz wszystko jak na tacy.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...