Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] zapętlanie klawiszy (strzałka w górę strzałka w dół)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym skonstruować program, który będzie mi klikać ciągle strzałkę w górę -> strzałkę w dół.
Posiadam już coś takiego w AutoIT. Słyszałem jednak, że można zrobić coś takiego by działało to w tle.
Np. Chciałbym to przypisać do jednego programu i nawet po jego minimalizacji żeby w nim to wklikiwało te strzałki w dół->górę. Chcę, by ta funkcja była tylko i wyłącznie w tym programie. To znaczy, że przeglądając neta nie będzie mi się tak wklikiwać..
Jak skonstruować coś takiego?

Dzięki.

Opublikowano

<p>Wystarczy dołączyć bibliotekę dll do danego programu w której będziesz wywoływał funkcje, które były przypisane pod te klawisze</p>

<p> </p>

<p> </p>

<p> </p>

<p>lub prościej:</p>

<p> </p>

<pre class="_prettyXprint _lang-">

SendMessage(

hWnd,

WM_CHAR,

' ', // spacja

0);

</pre>

<p> </p>

<p>gdzie hWnd to uchwyt okna tejże aplikacji, zamiast ' ' możesz dać kod ASCII odpowiadający strzałkom. (do góry 72, w dół 80, w lewo 75, w prawo 77; może być jeszcze problem, bo znaki specjalne wymagają kodu 224, myślę, że możesz to jednak pominąć)</p>

Opublikowano

kompletnie nie zczaiłem co tam jest napisane.
"Wystarczy dołączyć bibliotekę dll do danego program" właśnie jak dołączyć ów bibliotekę dll?

"
<p> </p>" o co chodzi ? xD

Proszę o napisanie tego jak najprościej można :D

jak powiązać np. Tibie (gra ;p) z delphi?

Opublikowano

karny kut** dla gimb-forum za zniszczenie mojego posta, tutaj masz kod:

SendMessage(

hWnd,
WM_CHAR,
' ', // spacja
0);

gdzie hWnd to uchwyt okna tejże aplikacji, zamiast ' ' możesz dać kod ASCII odpowiadający strzałkom. (do góry 72, w dół 80, w lewo 75, w prawo 77; może być jeszcze problem, bo znaki specjalne wymagają kodu 224, myślę, że możesz to jednak pominąć)

Opublikowano

Okay. Dzięki, pokombinuję. Jak dodać bibliotekę DLL programu, w którym chcę by te funkcje były wykonywane? I gdzie właściwie wkleić ten kod?
Na razie zajmuję się banalnymi rzeczami takimi jak - kalkulator, odtwarzacz video, panel logowania itp. gdzie właściwie dodawało się button i w nim pisało komendę co ma się dziać po jego wciśnięciu. Ew. w "edit", żeby password był jako ****** :D
Po woli jednak zaczynam moje aspirację przelewać w minibota do gry Tibia - właściwie na pewien server prywatny xD
Chciałbym by to miało ręce i nogi najlepiej, a nie żeby było wszystko w konsoli.

To na pewno do delphi? Przyznam, że widzę takie coś pierwszy raz. Na dodatek wpisałem to w delphi to same błędy wyskakują. Może w złym miejscu to dodałem. Nie wiem.

Opublikowano

a)

Możesz stworzyć dll w którym wywołasz funkcje podstawione pod klawisze strzałek i injectorem dodać ją do gry.

lub

B)

Tworzysz program w c++ (delphi jest wysokopoziomowy). Includujesz bibliotekę time.h, windows.h (i chyba jeszcze winapi).

Dajesz w pętli kod:

SendMessage(

hWnd,
WM_CHAR,
72,
0);

SendMessage(

hWnd,
WM_CHAR,
80,
0);
_sleep(1000); (co sekundę)

hWnd to uchwyt okna tejże aplikacji

oczywiście to jest pseudokod, a osoba znająca podstawy programowania (w jakimkolwiek języku) poradzi sobie z odpowiednim ostylowaniem. Jeśli nie, zapraszam na priv umowa o dzieło, nie będę za friko programów pisał.

Tak dev-c++ wystarczy, tutorial to chyba nawet gdzieś na tym forum jest

Opublikowano

Możesz dać link do jakiegoś tutoriala z tworzeniem dll, oraz jak go dodać do gry/programu?
Dev-C++ wystarczy do takich rzeczy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...