Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wysoki ping w Blacklight Retribution

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ludziska!

Posłuchajcie. Mam problem w grze Blacklight Retribution. Mam strasznie wysoki ping. I tylko w tej grze. W LoL'u mam normalnie 47, na multiplayer w Minecrafcie też jest normalnie. Gram oczywiście na serwerze EU, nie NA (na NA zawsze są lagi z Polski).

Za pomoc kilka lajków.

Pozdrawiam

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Długo tak masz czy to dopiero się zaczęło?

Wcześniej było ok?

Sprawdź czy w opcjach w grze nie ma jakichś ustawień dotyczących połączenia internetowego z grą.

Profilaktycznie wyłącz też zbędne procesy na czas gry i ściągnij jakiś program do optymalizacji łącza.

Możliwe też, że wina leży po stronie serwera gry.

Opublikowano

Hm. W grę gram ~tydzień. Gram z kolegami, jeden mieszka 500m ode mnie, drugi ~1km. Oni mają ping ~80, kiedy ja 988 (praktycznie cały czas taki mam). Taki ping miałem od początku. Jednak są takie momenty, kiedy pisze mi, że mam taki ping, ale naprawdę może on wynosić może 300, może 400. Jednak nie zmienia to faktu, że ciężko się gra.

@Flinn

Podczas gry zostawiam sobie tylko Spotify (do muzyki) i Skype (do gadania). Jak gram w LoLa ze Spotify, to mam ping ok. 62 (normalnie 47), więc +15 pingu przez ten program. Skype praktycznie nic nie zmienia (+- 2 pingu). Próbowałem grać bez Spotify, ale i tak jest ten chory ping (teraz mówię o Blacklight'cie).

Popatrzę w opcjach, pobiorę jakiś tam programik, o który Ci chodzi i dam edita za kilka godzinek.

@EDIT

Nie ma nic w grze, pobrałem też program ale nic nie dał.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Po ponad tygodniu wszystko się ustabilizowało nagle po burzy. :P

Można zamknąć.

1389638202-U295319.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...